Auto: RX-8, Audi S8, GS300 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lis 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-01, 12:03
Czesc,
Bardzo ladne autko. Co do uzytkowania wszystko masz napisane na forum. Jezeli chodzi o rocznik Twojego auta to jak kupowales to co wpisaliscie na umowie?? hehe W dowodzie rejestracyjnym rok produkcji masz pod literka B
No to napewno sie nie pomylili i masz rexa z 2006r.
Nie wiem czy masz rację seba185. Znam przypadki, że w dowodzie jest pewien rocznik, a z VIN wynika coś zupełnie innego. Która informacja jest więc wiarygodna?
Strona do poznania samochodu po VIN http://www.japancats.ru/mazda/. Może jednak jest tak jak piszesz Seba, gdyż doczytałem, że te wschodnie strony cofają faktyczny rok produkcji o 1.
Auto: RX-8, Audi S8, GS300 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lis 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-02, 12:23
adamsud napisał/a:
Nie wiem czy masz rację seba185. Znam przypadki, że w dowodzie jest pewien rocznik, a z VIN wynika coś zupełnie innego.
Wiem o tym bo nie raz mialem auto gdzie z Vin wynikalo,ze jest rok mlodsze auto ale w dowodzie rejestracyjnym i tak mialem rok w plecy. Podobno mozna zrobic jakis przeglad na podstawi Vin i to jakos odkrecac ale chyba to nie warte zachodu i nie wiem czy by to przeszlo w PL.
Sqad napisał/a:
rocznik 05 rejestracja 06 czyli pewnie kupowany na przełomie lat.
Ale w tym polu B w dow rej masz 2005. Np w Niemczech nie liczy sie rok produkcji jak u nas tylko u nich wlasnie liczy sie data 1 rejestracji.
Sqad napisał/a:
Mogę co nieco powiedzieć o spalaniu pół na pół cykl miejski i trasa bez wybitnego katowania samochodu wyszło 13,8 wiec nie ma tragedii
Mi podobnie pali w cyklu mieszanym przy normalnej jezdzie
Witaj stary kumplu kupę lat ,nie uważasz że to dziwne - chyba mamy podobny gust przy zakupie aut wiesz o czym mówię . Bardzo się ciesze z nowego auta i powodzonka w eksploatacji.
Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2013-03-25, 10:48
Siemka Sqad, bardzo mi się podoba ta dokładka przedniego zderzaka... wiem ,że auto z nią wygląda bardziej rasowo ... powiedz mi szczerzę... czy haczysz nią czasem o różnego rodzaju przeszkody? zimą też nią śmigasz? jeśli tak to czy działa to trochę jak pług? czy gdzieś pęka ? rysuje się ... daj znac jak możesz. dzięki i pozdro