Jako, Ĺźe mĂłj zamysĹ auta do zabawy coraz bardziej siÄ realizuje, mi coraz bardziej podoba siÄ zabawa bookiem postanowiĹem wymieniÄ rÄczny na hydrauliczny. Wiem, Ĺźe dymu nie robie z mojÄ mocÄ ale na to teĹź czas przyjdzie.
Ceny sÄ bardzo róşne od 150zĹ do 600zĹ.
OczywiĹcie bardzo wysoki drÄ gal mi siÄ nie podoba i takiego nie bÄdzie, raczej dĹugoĹci ori no moĹźe ciupke dĹuĹźszy.
ma ktoĹ z tym doĹwiadczenie? moĹźe ktoĹ montowaĹ u siebie?
Eee tam Mateusz. Przez Kajaka nabawiĹeĹ siÄ kompleksĂłw .Twoja moc jest wielka. OdnoĹnie tematu, proszÄ niech ktoĹ mi wytĹumaczy - po co taki zabieg?
Eee tam Mateusz. Przez Kajaka nabawiĹeĹ siÄ kompleksĂłw .Twoja moc jest wielka. OdnoĹnie tematu, proszÄ niech ktoĹ mi wytĹumaczy - po co taki zabieg?
W driftach non stop uĹźywasz rÄcznego, taki na lince dĹugo nie wytrzymuje, rozciÄ ga siÄ i pÄka.
juz dawno myslalem zeby zamontowac hydro lape ale nie chce psuc designu Rx8 wiec bede obserwowal ten temat ,
jestem ciekaw czy da sie zamontowac w fdabryczne miejsce hydro tak zeby zeby idelanie pasowo do wyciecia w tunelu ??/
druga sprawa jestem ciekaw jak rozwiazac temat abs'u i kontroli trakcji bo bedzie trzeba ominac pompe abs'u ...
z doswiadczenia wiem ze hydro lapa nie wspolpracuje z fabrycznym ukladem hamowania ,bo abs i trakcja wywala bledy ,wiec trzeba sie pozbyc tego hmmm temat ciekawy czekam na postepy jak przetrzesz szlaki to sobie tez zamontuje
pozdro
_________________ bylo
BMW 540 V8 A
BMW 523
BMW 540 V8 A
BMW 535 V8
jest ;D
NISSAN 300zx TT
RX-8
BMW 740I V8
Kawasaki ZX6R
Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
no bĹÄdy bÄda na pewno po zaciÄ gniÄciu rÄcznego tego siÄ nie uniknie niestety, wpiÄcie siÄ w instalacje do tylnych kóŠjest najprostsze a budowanie osobnego ukĹadu raczej siÄ nie kalkuluje.
Auto: westfield i reynard Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: 2013-07-05, 23:11
matber1 napisał/a:
pionowy. sprawdzaĹem zakres ruchu pionowego i w sam raz mieĹci siÄ tam gdzie jest aktualnie seria.
do czego mi to? grymas, zabawa, modyfikacja. krÄci mnie to i tyle, nie ma logicznego wytĹumaczenia
ja nie pytaĹem do czego, dokĹadnie wiem do czego, sam mam na dwĂłch pompkach Ĺźeby lepiej podcinaÄ
jak jest w Ăłsemkach, przewody na tyĹ idÄ w Ĺrodku czy pod budÄ ?
abs i kontrola trakcji raczej nic nie majÄ do hydro rÄczniaka, po prostu w poĹowie auta nagle wzrasta ciĹnienie w ukĹadzie i tyle, nie ma Ĺźadnych czujnikĂłw ciĹnienia w ukĹadzie hamulcowym
_________________ SPRZEDAM: ZAMACHY,SPRZÄGĹA
KUPIÄ SILNIK N/A Z S5
abs i kontrola trakcji raczej nic nie majÄ do hydro rÄczniaka, po prostu w poĹowie auta nagle wzrasta ciĹnienie w ukĹadzie i tyle, nie ma Ĺźadnych czujnikĂłw ciĹnienia w ukĹadzie hamulcowym
no w sumie masz racje przecieĹź moĹźna zaciÄ gnÄ Ä rÄczny i bĹÄdĂłw nie ma gĹĂłwka juĹź nie tak pracuje
KajaK, tak tak, wiem o tym... ale na rondach i jak to nazwaĹeĹ pod marketami siÄ sprawdza co nie zmienia faktu Ĺźe nie powinno byÄ problemĂłw z jakimikolwiek systemami w momencie kiedy odpalasz szpere.
co ty mi tu kleisz... jak nie zgasisz DSC (tzn jak kontrolka kontroli trakcji nie zapali siÄ ĹwiatĹem staĹym) to jedno koĹo siÄ uĹlizguje chociaĹźby przy starcie, czyli typowo, jak zgasisz DSC to wtedy idÄ oba i jest to odczuwalne przy agresywnym starcie i sĹyszalne w zakrÄcie (praktycznie ciÄ gle piszczÄ opony jadÄ c po Ĺuku i jest to zrozumiaĹe), chyba Ĺźe w jakimĹ stopniu oszukaĹem sam siebie... nie jestem teraz tego w stanie sprawdziÄ bo jestem 600KM od mojego rx-a i nie chce siÄ kĹĂłciÄ..