Poprzedni temat «» Następny temat
Hydrauliczny ręczny
Autor Wiadomość
matber1 
Moderator

Auto: VQ35DE
Wysłany: 2013-07-05, 17:24   Hydrauliczny ręczny

Jako, że mój zamysł auta do zabawy coraz bardziej się realizuje, mi coraz bardziej podoba się zabawa bookiem postanowiłem wymienić ręczny na hydrauliczny. Wiem, że dymu nie robie z moją mocą ale na to też czas przyjdzie.

Ceny są bardzo różne od 150zł do 600zł.
Oczywiście bardzo wysoki drągal mi się nie podoba i takiego nie będzie, raczej długości ori no może ciupke dłuższy.

ma ktoś z tym doświadczenie? może ktoś montował u siebie?

pozdro.

adamsud 

Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2013-07-05, 19:24   Re: Hydrauliczny ręczny

matber1 napisał/a:
...Wiem, że dymu nie robie z moją mocą ...

Eee tam Mateusz. Przez Kajaka nabawiłeś się kompleksów ;-) .Twoja moc jest wielka. Odnośnie tematu, proszę niech ktoś mi wytłumaczy - po co taki zabieg?

Adam R.

Auto: westfield i reynard
Wysłany: 2013-07-05, 19:30   

się znaczy że chcesz poziomy czy pionowy niski drągal ?

matber1 
Moderator

Wysłany: 2013-07-05, 19:47   

pionowy. sprawdzałem zakres ruchu pionowego i w sam raz mieści się tam gdzie jest aktualnie seria.

do czego mi to? grymas, zabawa, modyfikacja. kręci mnie to i tyle, nie ma logicznego wytłumaczenia :)

Sqad 

Auto: Donatan 125
Wysłany: 2013-07-05, 22:48   

adamsud napisał/a:
Eee tam Mateusz. Przez Kajaka nabawiłeś się kompleksów .Twoja moc jest wielka. Odnośnie tematu, proszę niech ktoś mi wytłumaczy - po co taki zabieg?

W driftach non stop używasz ręcznego, taki na lince długo nie wytrzymuje, rozciąga się i pęka.

Tomas JDM 

Auto: NISSAN 300zx TT /RX-8
Wysłany: 2013-07-05, 22:55   

i wlasnie na taki temat czekalem ;)

juz dawno myslalem zeby zamontowac hydro lape ale nie chce psuc designu Rx8 wiec bede obserwowal ten temat ,

jestem ciekaw czy da sie zamontowac w fdabryczne miejsce hydro tak zeby zeby idelanie pasowo do wyciecia w tunelu ??/

druga sprawa jestem ciekaw jak rozwiazac temat abs'u i kontroli trakcji bo bedzie trzeba ominac pompe abs'u ...

z doswiadczenia wiem ze hydro lapa nie wspolpracuje z fabrycznym ukladem hamowania ,bo abs i trakcja wywala bledy ,wiec trzeba sie pozbyc tego hmmm temat ciekawy czekam na postepy jak przetrzesz szlaki to sobie tez zamontuje ;)

pozdro
BMW 540 V8 A
BMW 535 V8

jest ;D
NISSAN 300zx TT
RX-8
BMW 740I V8
Kawasaki ZX6R

Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...

Sqad 

Wysłany: 2013-07-05, 23:09   

no błędy będa na pewno po zaciągnięciu ręcznego tego się nie uniknie niestety, wpięcie się w instalacje do tylnych kół jest najprostsze a budowanie osobnego układu raczej się nie kalkuluje.

Adam R.

Auto: westfield i reynard
Wysłany: 2013-07-05, 23:11   

matber1 napisał/a:
pionowy. sprawdzałem zakres ruchu pionowego i w sam raz mieści się tam gdzie jest aktualnie seria.

do czego mi to? grymas, zabawa, modyfikacja. kręci mnie to i tyle, nie ma logicznego wytłumaczenia :)
ja nie pytałem do czego, dokładnie wiem do czego, sam mam na dwóch pompkach żeby lepiej podcinać :-D

jak jest w ósemkach, przewody na tył idą w środku czy pod budą ?
abs i kontrola trakcji raczej nic nie mają do hydro ręczniaka, po prostu w połowie auta nagle wzrasta ciśnienie w układzie i tyle, nie ma żadnych czujników ciśnienia w układzie hamulcowym

Sqad 

Wysłany: 2013-07-05, 23:20   

Przewody idą po podwoziu.

Adam R. napisał/a:
abs i kontrola trakcji raczej nic nie mają do hydro ręczniaka, po prostu w połowie auta nagle wzrasta ciśnienie w układzie i tyle, nie ma żadnych czujników ciśnienia w układzie hamulcowym

no w sumie masz racje przecież można zaciągnąć ręczny i błędów nie ma :P główka już nie tak pracuje :)

Mike 

Auto: RX-8 Haj Pałer, Pasiak B5
Wysłany: 2013-07-08, 11:47   

panie... szpera ON i nic nie świruje, dobrze naciągnięty ręczny też pozwoli kilka razy zblokować koła ;) i boki jak ta lala.

https://www.facebook.com/RxKlubPolska?ref=hl

Mike 

Wysłany: 2013-07-08, 15:00   

KajaK, tak tak, wiem o tym... ale na rondach i jak to nazwałeś pod marketami się sprawdza :P co nie zmienia faktu że nie powinno być problemów z jakimikolwiek systemami w momencie kiedy odpalasz szpere.

matber1 
Moderator

Wysłany: 2013-07-08, 15:19   

a ja tylko tak just 4 fun chcialem to mieć....ale ok dyskusja zawsze doprowadza do jakiś wniosków :)

Mike 

Wysłany: 2013-07-08, 15:21   

co ty mi tu kleisz... jak nie zgasisz DSC (tzn jak kontrolka kontroli trakcji nie zapali się światłem stałym) to jedno koło się uślizguje chociażby przy starcie, czyli typowo, jak zgasisz DSC to wtedy idą oba i jest to odczuwalne przy agresywnym starcie i słyszalne w zakręcie (praktycznie ciągle piszczą opony jadąc po łuku i jest to zrozumiałe), chyba że w jakimś stopniu oszukałem sam siebie... nie jestem teraz tego w stanie sprawdzić bo jestem 600KM od mojego rx-a i nie chce się kłócić..

Sqad 

Wysłany: 2013-07-08, 18:54   

Mike szpera działa cały czas :) rusz sobie nawet powoli na szutrze na skręconych kołach :)

Mike 

Wysłany: 2013-07-08, 19:03   

eee... nie wydaje mi sie, przecież jak by działała cały czas, to tylne opony by znikały w oczach... czy się mylę?

Odpowiedz do tematu