Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2013-08-29, 18:59
cena w miare ... bÄdzie darĹo morde ale nic wiÄcej... jak chcesz dla efektĂłw dĹşwiÄkowych to styknie..... moĹźe przestaÄ jechaÄ z doĹu najwyĹźej
ZrĂłb samemu szkoda silnika na gĂłwniane filtry. Kilka rurek aluminiowych, i zĹÄ czek sylikonowych (nie musza byÄ markowe i wytrzymaĹe na ciĹnienie).
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2013-08-30, 22:07
Doprowadzenie zimnego powiertrza pomoĹźe, jak tam wpadnie woda ........... nie pomoĹźe kaĹźda zmiana dolotu dodaje decybeli ale zabiera moment.. (i tak go maĹo ) WkĹadka filtra daje to, Ĺźe myjesz filtr zamiast go wymieniaÄ.. dĹşwiÄku i osiÄ gĂłw nie zmienia.......
Mam zaĹoĹźonÄ wkĹadkÄ K&N od jakiĹ 2 m-cy i prawdÄ powiedziawszy nie odczuwam Ĺźadnej róşnicy , no moĹźe subiektywnie jest troszeczkÄ lepiej w dolnej czÄĹci obrotĂłw .Jest to bardziej odczucie nie potwierdzone pomiarami , hamowniÄ .
XAERO87
Auto: RX8
Wysłany: 2013-09-01, 22:24
To maĹe pytanie z innej beczki , jak pĂłjĹÄ z momentem do gĂłry bo rzeczywiĹcie Rex momentem nie grzeszy ....
XAERO87
Auto: RX8
Wysłany: 2013-09-04, 23:28
Ok to w takim bÄ dĹş razie gdzie go moge rozdmuchac ??? JakieĹ solidne miejsce ??? I ktoĹ juĹź przechodziĹ coĹ takiego ? JeĹli tak to jakie sÄ koszta ?
trochÄ odgrzeje kotleta ale
AEM/MS CAI – zamontowany przed pasem przednim i schowany za zderzakiem dziÄki czemu ograniczymy ew.wode, smieci, kurz
Mniej wiÄcej jak na poniĹźszej fotce.
Nie oczekujÄ przyrostĂłw mocy, ale sÄ dzÄ Ĺźe poprawi to wkrÄcanie siÄ na obroty.
Tylko teraz pytanie, w gĂłrnych czy w dolnych zakresach RPM?
W poprzednim aucie tĹokowcu filtr w komorze dolot krĂłtki(15cm) podnosiĹ gĂłrne zakresy obrotĂłw i wzrosĹo spalanie. Później daĹem poza komore silnika dĹugi (60cm), co zaowocowaĹo tym iĹź auto zaczÄĹo byÄ Ĺźwawsze od niskich obrotĂłw i jako fajny gratis spalanie spadĹo do takiego jakie miaĹem na OEM filtrze.
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Wysłany: 2013-11-20, 20:30
to by na hamowni trzeba sprawdziÄ bo to Ĺźe filtr drze ryja nie oznacza lepszych osiÄ gĂłw ... to strasznie subiektywne odczucia.... sam siÄ kiedyĹ na tym zĹapaĹem a spalanie mogĹo wzroznÄ Ä od potrzeby wciskania gazu ... silnik nie bÄdzie siÄ szybciej wkrÄcaĹ.. tyle mogÄ obiecaÄ