Co prawda to mój pierwszy post tutaj, ale nie pierwszy kontakt z Mazdą (serdeczne pozdrowienia dla Pita!) Auto mam od czwartku, jeszcze nie zdążyłem go nawet przerejestrować.
Po sprzedaniu w 2009 roku Xedosa V6 i 5 kolejnych latach z innymi autami (BMW E39 528iA, Volvo C70 2.0T, Jaguar S-Type 3.0) nadszedł czas na mały powrót do Mazdy, a więc....:
Wyposażenie podstawowe:
- RWD
- 18"/8" felgi z oponami 225/45/R18 przód / 235/45/R18 tył,
- Czarno-czerwona skóra,
- Przyciemnione wszystkie szyby,
- Lotka na tylnej klapie,
- Podgrzewane, elektryczne fotele,
- Audio BOSE z 9 głośnikami i zmieniarką na 6CD,
- Nawigacja,
- Klimatronik,
- Wielofunkcyjna kierownica,
- 8 poduszek powietrznych,
- itp, itp, itp.
Do zrobienia:
- Auto jest delikatnie puknięte w przód (na fotkach widać, zderzak jest pęknięty i nie siedzi na swoim miejscu) i parę innych wizualnych pierdół, ale to porobimy wszystko
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujący zepsutego Ziła nad Tybetańską przełęcz =-
Pierwsza modyfikacja. Jako, że zamówiłem końcówki wydechu do Jaguara, a Jaguara sprzedałem nim przyszła paczka z nimi postanowiłem sprawdzić czy do RX-8 będą pasować, bo te co miałem były według mnie paskudne...
Końcówki Ultera, 90mm ścięte w dół, według mnie wygląda świetnie
1) Autko już przerejestrowane od przedwczoraj Udało mi się nawet otrzymać, dzięki małym wejściom bardzo ładne rejestracje
Brudas*: *Sorry, taki mamy klimat ;p
2) Założyłem nowe opony letnie - wybór padł na Dunlop SP-Sport 01 - 225/40/r18 używałem już ich kiedyś i mega chwalę. A rozmiar taki, a nie inny z powodu planów obniżenia auta.
3) Zapragnąłem wymienić żarówki na xenony... Masakra. Trzeba przerabiać mocowania żarówek by było OK, założyłem bez, ale świecą max 1m przed auto, znaczy że chyba jednak po cośbyły wczoraj godzina z wiertarką i dremelem w garażu i jedno mocowanie mam gotowe, dziś dorobię drugie...
4) Pozamawiałem trochę brakujących pierdół takich jak nadkola plastikowe bo były popękane, itp. Trzeba ten przód dopieścić ;p
4) Z mniej przyjemnych spraw kończy się sprzęgło, zrobiłem mały research i wybór padnie raczej na ORI z ASO.