Ja obecnie jeĹźdĹźÄ bez kontroli trakcji i abs z powodu Ĺşle dobranych wielkoĹci opon. Generalnie da siÄ jeĹşdziÄ na mokrym teĹź.
Na tylniej osi mam 255/45 i praktycznie nie miaĹem poĹlizgĂłw bocznych na zakrÄtach, koĹa sÄ o okoĹo 4 kg. ciÄĹźsze od fabrycznych i szersze, auto prowadzi siÄ stabilnie. Polatam jeszcze jakiĹ czas w tej konfiguracji.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-26, 18:18
Jak siÄ turlam do pracy albo jadÄ z kobietÄ to nic nie wyĹÄ czam , jak siÄ chcÄ z kimĹ po ĹcigaÄ albo tak sobie szybciej ostrzej pojechaÄ to tylko raz wyĹÄ czam, nawet dzisiaj w deszczu cisnÄ Ĺem na raz wyĹÄ czonej ale opony trzymaĹy dobrze , a jak chcÄ siÄ tak rozerwaÄ i pobawiÄ na maksa to wyĹÄ czam wtedy wszystko trzymajÄ c guzik ~10sek
ja za duĹźego doĹwiadczenia jeszcze nie mam, dwa razy uszkodziĹem auto i dwa razy to byĹo bez DSC najgorsze jest to Ĺźe ten przycisk po deszczu taaak kusi...
Auto: RX-8 Black 2006
Wysłany: 2014-05-26, 21:43
CzytaĹem sporo na angielskich forach i duĹźo osĂłb potwierdza , Ĺźe jak wyĹÄ cza systemy to reakcja na gaz staje siÄ duĹźo szybsza. PoniekÄ d moĹźe tak byÄ bo normalnie po depnieciu na gaz sys sprawdza czy mozna dac i ile a to wszystko trwa.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-26, 21:46
moim zdaniem to raczej takie wraĹźenie Ĺźe lepiej idzie po wyĹÄ czeniu , ja róşnicy nie widzÄ , ale na mokrym lepszy start i trakcja jest z DSC on ale wiÄkszy fun na off
MATi, jest tak jak piszesz , reakcja przepustnicy pozostaje bez zmian wiec do puki nie zerwie trakcji to idzie tak samo z DSC jak i bez , natomiast nieraz jest ze zerwie delikatnie trakcje i odzyska , lampka nie mignie ale czuc jakis lekki brak mocy bo ecu juz zaczÄ Ĺ ingerowac , byc moze wtedy jest wrazenie ze idzie gorzej mimo ze kontrola trakcji sie nie zapaliĹa bo zwyczajnie nie zdÄ zyĹa
W mieĹcie to zawsze wĹÄ czam wszystko na ON bo nie ma ĹźartĂłw . Dla zabawy wyĹÄ cza siÄ wszystkie wspomagacze
Niedawno maĹo bym nie rozwaliĹ samochodu. PojechaĹem kiedyĹ do sklepu po akumulator, na miejscu go wymienili, a byĹo mokro. A jak wiemy po odĹÄ czeniu aku, komputer siÄ resetuje i wyĹÄ cza te wszystkie systemy. Ja o tym zapomniaĹem i na jednym zakrÄcie chciaĹem gwaĹtownie na wysokich obrotach przyspieszyÄ i aĹź mnie zarzuciĹo, ale na szczÄĹcie szybki ruch kierownicÄ w przeciwnÄ stronÄ i puszczenie nogi z gazu uratowaĹo sytuacjÄ