Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: Stąd
Wysłany: 2014-04-20, 00:32
Jestem przygotowany na tę okoliczność.
Jest żółty kolor standardowo a po tym zabiegu świeci na powiedzmy
biało z niebieską poświatą.
Efekt jest zbieżny jak przy zainstalowaniu żarówki z niebieską bańką.
Dla porównania zrobiłem zdjęcie:
RobertoX-8 miną miesiąc z białymi felgami, więc powiedz mi jak oceniasz brudzenie i utrzymanie w czystości?
Ja swoje najprawdopodobniej będę przemalowywał i mam ochotę na biały (lub brąz/grafit)
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: Stąd
Wysłany: 2014-04-21, 10:24
Do tej pory jakoś szczęśliwie unikałem takiego prawdziwego deszczu. Natomiast nie oznaczało to, że się nie brudziły. Największy syf to pojawia się na tych prostopadłych częściach ramienia felgi od klocków (TRW niestety). Myślałem, ż to będzie nie do wyczyszczenia, a tu miłe zaskoczenie. Wystarczy ciepła woda np. z Ludwikiem i kawałek gąbki. Elegancko schodzi- nawet nie przeszkadza szorowanie. Jak ciepłą wodą poleje się tą warstwę gumy to robi się taka fajnie gładka co polepsza efektywność mycia. Jedyne co nie schodzi to syf z takiego tłustego płynu do nakrętek- wypłynął z otworu nakrętki i wżar się w całą strukturę gumy, ale jakoś ten syf wkomponował się w całość felgi i bardzo to nie szpeci wyglądu.
Myjka ciśnieniowa też nie robi szkód jak coś tylko, że nie zmyje tego syfu od np. klocków. Tzn. zmyłaby tylko, że z gumą
Wysłany: 2014-11-14, 23:24
Przyszedł czas na zmiany
Nowe sprzęgło i...skrzynia 6-cio biegowa
Po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zastanawiam się, zachodzę w głowę, i jeszcze raz się zastanawiam jaki był sens, założenie, plan itp. inżynierów Mazdy aby do haj niuta pakować 5-cio biegową skrzynię???
Przecież to jest jakaś porażka!!!
Po zabiegu zmiany skrzyni, ten samochód dopiero zaczął jeździć!
Zmiana jest na pełen pozytyw, zbiera się z każdego biegu.
Proponuję tą zmianę każdemu, kto ma wersję HN. Różnica jest diametralna
Z tego co widzę chyba jestem prekursorem tego rozwiązania na forum i szczerze, mocno polecam!!!
Wysłany: 2014-11-15, 09:10
No szkoda Dla ciekawych tego setupu co do max prędkości obrotowych to jeszcze dam znać. Jedynie sprawdziłem, że na 3 wchodzi do 127 km/h a wcześniej do 140. Dodatkowo na 6-ce wielkiejj osczędności w trasie nie będzie bo obroty nie są niższe.