Auto: GTI P mk7 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2009 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2011-12-14, 01:47
Bardzo ładne RX-8 do tego w moim ulubionym kolorze. Też kiedyś jeździłem moim (byłym już) po UK, dobrej zabawy!
kazik1
Auto: rx8 1.3T 315 HP '04 / rx8r3 '10 231 HP
Wysłany: 2011-12-23, 22:34
kontrolka oleju ci sie swieci?
heheheeh to juz twoj silnik pwoinien sie rozleciec wedlug teori pewnych osob na tym forum
nie doluj sie zrobisz 100000mil i moze ale tak malo prawdopodbe ze ci padnie chyba ze niue dbasz o niego
Czy ten przebieg, o którym piszesz to na jednym silniku? Licząc w km to będzie ok. 100 tys.
na jednym i silnik chodzi jak trzeba No worries.
Marco7 napisał/a:
Bardzo ładne RX-8 do tego w moim ulubionym kolorze. Też kiedyś jeździłem moim (byłym już) po UK, dobrej zabawy!
Dzięki kolego Kolor niczego sobie, chciałem czarny, ale wszystkiego miec nie można.
kazik1 napisał/a:
kontrolka oleju ci sie swieci?
heheheeh to juz twoj silnik pwoinien sie rozleciec wedlug teori pewnych osob na tym forum
nie doluj sie zrobisz 100000mil i moze ale tak malo prawdopodbe ze ci padnie chyba ze niue dbasz o niego
nie świeci się kontrolka oleju i nigdy nie zaświeciła Jedynie kontrolka płynu chłodzącego, ale z tym nie mogę się uporac.
Jak dbasz tak masz
Jako, że ja przepadłem, a temat umarł - kilka fotek ze spotu MazdaSpeed. Auto brudne po trasie, wybaczcie.
[ Dodano: 2012-08-26, 00:35 ]
Dzisiaj trafiłem na spot "tuningowców" i była tam jedna RX8 z mojego rocznika... koleś mówił, że ma odbudowany silnik i że na hamowni wypluła 18x koni więc wynik niezły.. ja chcąc tanim kosztem sprawdzic swoją mazdę poprosiłem go o mały wyścig. Jestem wręcz bardzo zadowolony bo moja mazda wyraźnie mu odchodziła )) Także trzyma serię. Wczoraj wymieniłem katalizator na nowy bo stary odmówił posłuszeństwa i moc rexa powróciła, dużo lepiej się zbiera, nie dusi się i brzmi dużo, dużo lepiej, zmieniłem też olej i filtry, tutaj macie kilka zdjęc z dzisiaj i 3 filmiki Dalsze pracę nad mazdą trwają.
Kilka fot z dzisiejszego wypadu:
Filmiki, dźwięk i te sprawy <oczy>
[youtube]http://youtu.be/qWlcxJBhnVY[/youtube]
[youtube]http://youtu.be/vYkieceEQuA[/youtube]
[youtube]http://youtu.be/_yGZ5FPFDik[/youtube]
Dziękuję za uwagę
[ Dodano: 2012-09-02, 21:33 ]
Tak jak obiecałem kilka fot z małej "przemiany" rexa Są to początki i jeszcze sporo pracy przede mną coby zrobic wszystko to co chciałbym w tym roku, reszta zostanie na następny sezon Wleciały nowe sprężyny firmy Apex (trwała dyskusja nt. Apex vs. Eibach i jednak zdecydowałem się na te pierwsze, są zdecydowanie twardsze i auto siedzi niżej), które auto z przodu obniżyły o -50mm, a z tyłu -30mm - jak dla mnie wystarczająco, ale jak wiemy "w miarę jedzenia apetyt rośnie" i możliwe, że za jakiś czas będzie niżej. Ja jestem zadowolony Czas pracy to około 6/7h z przerwami na browarka. O to kilka fot:
Różnica tylnych sprężyn to 1/1.5cm
Przód to AŻ 8cm
Następny mod to zmiana tarcz i klocków.
Przy okazji znaleźliśmy urwany z przodu łącznik stabilizatora... założyliśmy go z powrotem (oderwał się od tego plastiku więc wbiliśmy na nowo) z racji tego, że wszystko było zamknięte (kończyliśmy dzisiaj w niedziele), ale na tygodniu wleci nowy, oraz zrobię geometrię kół. Sorry za brak jakiejś fajniejszej sesji, ale nie miałem czasu i zdjęcia robione na szybko. Pozdrawiam.