Husar, koszt kabla AUX z końcówką minijack i to chyba tyle z kosztów. Oczywiście do tego lutownica cyna i śrubokręt:P Troszkę czasu i cierpliwości i to będzie chyba wszystko.
Do tego jeszcze tablet, nie polecam kupować najtańszego co tylko w obudowę spasuje, lepiej już kupić jakiś lepszy nawet używkę. Zwracaj uwagę na rozdzielczość i kąty widzenia. Ja kupiłem GT2 za 200 zł z lombardu i hula do dzisiaj. Co do innych kosztów, aby nie ingerować w radio można dokupić zmieniarkę Yatour (ok 250zł) niestety u niektórych, łącznie ze mną daje zakłócenia na głośniki. Przekładkę najlepiej zrobić samemu, wywalić niepotrzebny ekran navi i wstawić tableta, a jak to zrobić jest na forum.
Husar
Auto: w innym życiu, ford Mondeo mk3
Do³±czy³: 23 Lip 2014 Sk±d: Corby
Wys³any: 2014-07-23, 23:21
Mogę prosić o namiary na ten temat jak zrobić modyfikację nawigacji? Szczególnie jak podłączyć okablowanie...sam znalazłem tylko ten temat...
_________________ Aby przebyć tysiąc mil, trzeba zrobić pierwszy krok...
Auto: Ford Puma/RX-8
Do³±czy³: 18 Maj 2014 Sk±d: Katowice
Wys³any: 2014-07-24, 11:36
A tak z ciekawości czy można z tabletu wypuścić ładowanie, podłączenie joystick'a i dod. wyjście na USB? Z tego co czytałem joystick i zasilanie dają radę, ale czy i usb żeby muzykę itd. zgrywać.
_________________ Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a turbo podstawą!
http://www.rx8club.com/se...mpleted-239266/
na tej stronce dobrze widać jak umieścić GT2, u mnie obyło się bez wiercenia otworów na kabel ładowarki i robienia dziury w daszku
[ Dodano: 2014-07-25, 18:47 ]
Piccardo napisa³/a:
A tak z ciekawości czy można z tabletu wypuścić ładowanie, podłączenie joystick'a i dod. wyjście na USB? Z tego co czytałem joystick i zasilanie dają radę, ale czy i usb żeby muzykę itd. zgrywać.
Zależy jaki masz tablet, jak ma osobne zasilanie to podłączysz joystick i usb przez hub'a. Jak masz tylko jedno złącze do ładowania i do transmisji danych to raczej nie da rady, w każdym razie u mnie się nie da. Podobno joystick od PS3 łączy się bezproblemowo z tabletami, gdzieś na forum czytałem.
[ Dodano: 2014-07-25, 18:52 ]
Husar napisa³/a:
Mogę prosić o namiary na ten temat jak zrobić modyfikację nawigacji? Szczególnie jak podłączyć okablowanie...sam znalazłem tylko ten temat...
Wys³any: 2014-07-25, 19:13
To lipa niestety mam jedno wejście w tablecie do ładowania, a testował ktoś żeby dodać właśnie huba i czy będzie się ładował i równocześnie odczytywał usb.
_________________ Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a turbo podstawą!
To lipa niestety mam jedno wejście w tablecie do ładowania, a testował ktoś żeby dodać właśnie huba i czy będzie się ładował i równocześnie odczytywał usb.
Ja testowałem na swoim GT2, niestety nie działa. Aby czytało bezpośrednio z USB musi być zastosowany adapter,ale nie będzie ładował.A jak już umieścisz tableta w daszku,nie będzie możliwości zmiany kabla bez rozbierania wszystkiego.
http://www.hurt.com.pl/ad...CFfOhtAods1QALA
Jest ine rozwiązanie tego tematu, czytnik usb Wifi - w swoim reksiu zamontowałem czytnik płyt DVD z USB całość leci po wifi.
http://www.samsung.com/pl...m/SE-208BW/EUBS
zamontowane w obudowie po fabrycznym czytniku, fajna sprawa, ale uruchamia się trochę długo. Kusi jednak ceną i możliwościami.
Jak masz zrobionego rota zwiększa to możliwości czytnika, wgrywasz sambę i korzystasz na fula.
http://www.zwodnik.pl/apl...ba-filesharing/
Wys³any: 2014-07-26, 18:30
Adapter mi nie jest potrzebny (Tablet Lenovo A3000), kabel z tabletu ma końcówkę USB do ładowarki itd. Konkluzja taka że tym kablem tak czy siak będę mógł tylko ładować tablet, a ja chciałbym jeszcze podłączyć joystick z głównej konsoli. USB hub Wi-Fi w sumie nie jest złym pomysłem ale ciekawi mnie czy i jakoś będzie się wtedy dało ten piekielny joystick podłączyć tak żeby działał z tabletem.
Przed podlaczeniem gt2 tez myslalem o tym joisticku ale zrezygnowalem. Wiem ze udalo sie to zrobic przema72 i podobno dziala swietnie ale nie znam szczegolow tej instalacji.
a ja chciałbym jeszcze podłączyć joystick z głównej konsoli
A w jaki sposób chciałbyś go podłączyć po kablu gdybyś miał taką możliwość? Jeżelii jesteś dobrym elektronikiem to może to ogarniesz, ja osobiście miałem kilka pomysłów, ale narazie nic nie wypaliło i szukam dalej alternatywy.
krzysiek1985, podobno mozna wykorzystac czesc plytki scalonej klawiatury do tableta chodzi o backspace enger i strzalki kierunkowe. Ale wtedy i tablet musi miec kpcje ladowania i podlaczenia usb ladowania jednoczesnie
Też chcę coś takiego zrobić u siebie i w związku z tym mam kilka pytań.
Czy ktoś ma opis pinów fabrycznej nawigacji?
Które piny to zasilanie silinka,
Ktore piny sa od przyciskó open i tilt.
Chce kupić używany tablet, rozmonować, kamerę przełożyć na tył auta (jeżeli przedłużenie taśmy FFC będzie możliwe), a przycisk tilt połączyć jako przycick na mini jack'u: http://swiatandroid.pl/xiaomi-mi-key/.
Dzięki odpowiedniej aplikacji będę mógł włączać dowolny program na tablecie bez dotykania.
Jakie macie tablety w swoich autach?
Jaki tablet możecie polecić z następująym wyposażeniem:
- oczywiście 7'',
- oddzielne wejście na ładowanie,
- USB z OTG,
- WiFi,
- bluetooh (opcjonalnie),
- GPS (opcjonalnie),
- przyciski normale (nie dotykowe) (opcjonalnie).
_________________ Pozdrawiam
yasko
wole umrzeć jak dziadek maleńkiego, spokojnie we śnie a nie jak jego pasażerowie krzycząc z przerażenia
Ostatnio zmieniony przez yasko 2014-08-12, 06:19, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Auto: RX8 Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 20 Maj 2009 Sk±d: Kraków
Wys³any: 2014-08-11, 23:52
yasko napisa³/a:
a przycisk tilt połączyć jako przycick na mini jack'u: http://swiatandroid.pl/xiaomi-mi-key/.
Dzięki odpowiedniej aplikacji będę mógł włączać dowolny program na tablecie bez dotykania.
popatrz za Pressy jest jeszcze mniejszy i ma dedykowanÄ… appke
Wielkość przycisku nie ma znaczenia bo i tak będę sterował aplikacją przyciskami na kierownicy lub przyciskiem "tilt".
Aplikację wybiorę w trakcie testów.
_________________ Pozdrawiam
yasko
wole umrzeć jak dziadek maleńkiego, spokojnie we śnie a nie jak jego pasażerowie krzycząc z przerażenia
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach