Wankiel fajny, ale jak tak czytam że projekt trwał 4lata i ile rzeczy zostało zrobione to faktycznie, aby wykrzesać troche KM trzeba wiadro pieniędzy i nie jest to takie plug&play
Tak że nie rozumiem co niektórych, którzy tak strasznie ganią swapy na tłokowca, że to rzeźba.
No ale nie ma co mieszać w temacie, tylko czekać na ostateczne kreski.
Bo jak widać poprzedni właściciel zrobił większość brudnej roboty, a nowy dopieszcza bardzo istotne detale
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-10-14, 11:46
TMsk napisał/a:
Wankiel fajny, ale jak tak czytam że projekt trwał 4lata i ile rzeczy zostało zrobione to faktycznie, aby wykrzesać troche KM trzeba wiadro pieniędzy i nie jest to takie plug&play
4 lata to trwało ale bynajmniej nie dla tego że nie pasowało ...
Zwróć uwagę ile trwał projekt MX7 ...
jak wykonawca wie co jak i do czego to i trwa to tyle ile trzeba..
Jak dasz byle druciarzowi budę rx8 i położysz obok jakiś silnik.. nie ważne czy to z hondy, saaba, toyoty czy trabanta czy 13BREW to wóz będzie więcej stał niż będzie robiony bo gość nie będzie wiedział co z tym fantem i jedynie pieniążki i czas bedą uciekać.. a finał moze być opłakany
Nie sztuką jest wsadzić silnik w komorę bo to tylko połowa drogi albo i początek.
Nowy cooler stare turbo to max co z niego wycisneliśmy boost 1,2 spada na 1,0 jak widać charakterystyka niuta podobna jest po prostu za mała suszarka ale dzięki nowemu zapłonowi i AVCR nie czuć tego w ogóle w trakcie jazdy . wystarczy turbo T70 lub T76 i mamy 420 - 450 KM i stabilny niut do 7tysi.
Robi, oj robi
niestety nie wszystko idzie gładko i wczoraj padła skrzynia
projekt wyjedzie najprawdopodobniej dopiero na wiosnę, bo wyjmiemy pewnie jeszcze silnik na przeglad i solidny bridgeport
TMsk, wcześniej była m5 z fd3s, ale niedomagała już na wstępie. KajaK, skrzynia z rx8 moim zdaniem nie wytrzyma długo z taką mocą, zwłaszcza, że w moim poprzednim aucie przy 80k zaczynała sie kończyć. Więc weszła solidna piatka z fd3s z powrotem.
Nie wiem jak to auto mnie ominęło zdu36, musimy się ustawić
Przebywasz w Warszawie ? Bo blachy zgoła inne Odaje 2 auta na strojenie, oddaj i swoje to może będzie taniej w pakiecie
Nie wiem jak to auto mnie ominęło zdu36, musimy się ustawić
Przebywasz w Warszawie ? Bo blachy zgoła inne Odaje 2 auta na strojenie, oddaj i swoje to może będzie taniej w pakiecie
Retro, blachy aktualne są warszawskie, a cały projekt był rozpoczęty przez Siska parę lat temu dlatego blachy na zdjęciach jeszcze jego
Powoli zbliża się dzień jak będę odbierał potwora, ale póki co zimuje grzecznie w KMS. Jak będę jechał do roboty rano i zobaczę Twoją przy Hynka to zaparkuje obok na chwilę