OdnoĹnie tarcz to szperaĹem trochÄ, trochÄ rozmaiwaĹem z ludĹşmi i okazuje siÄ, Ĺźe StopTech i Power Slot to, to samo
Przynajmniej jeĹli chodzi o obecny model tarcz do RX-8, wiÄc jakby ktoĹ zamawiaĹ to nie ma sensu ciÄ gnaÄ z USA.
W JDL sÄ 250 zĹ droĹźsze niĹź w stanach, z kosztem przesyĹki to wyjdzie prawie tyle samo a nie trzeba czekaÄ 4-5 tygodni.
odgrzejÄ kotleta. retro jakie zaĹoĹźyĹeĹ u siebie tarcze i klocki bo mam do wymiany w najbliĹźszej przyszĹoĹci i ciekaw jestem, bo w standard nie chcÄ sie pakowaÄ tylko coĹ ciekawszego zaĹoĹźyÄ, a z tematu wnioskujÄ Ĺźe szmelcu u siebie z pewnoĹciÄ nie zaĹoĹźyĹeĹ, pozdrawiam
PozwĂłlcie Ĺźe siÄ przyĹÄ cze do tematu. Mi rĂłwnieĹź chodzi po gĹowie zmiana tarczy i zaciskĂłw to rexa. Po dĹugich poszukiwaniach wybraĹem te:
KSPORT HAMULCE BIG BRAKES 330mm MAZDA RX-8
http://allegro.pl/ksport-...1372261185.html
Na pieniÄ dzach mi nie zaleĹźy tylko czy to dobry wybĂłr. Dodam Ĺźe moja mazia nie jest na tor tylko do jazdy codziennej. ZaleĹźy mi bardziej na wyglÄ dzie niĹźeli na cenie.
P.S. Na tyĹ ta sama firma i zastaw tylko Ĺźe zaciski.
Na forum Evo jest jeden koleĹ co bardzo chwali KSporty no ale On nimi handluje wiÄc nie wiem na ile jest obiektywny.
W Polsce, pĂłki co to chyba maĹo znana firma.
Ale skoro Ci nie zaleĹźy na osiÄ gach to chyba wszystko jedno jaki BBK zaĹoĹźysz ?
Byle byĹ renomowanej firmy, pewnie i tak bÄdzie hamowaĹ lepiej niĹź oryginalny zestaw (bez ABSu )
Podpytalem kolegow jezdzacych imprezami; zawias i heble ksporta (stosunek jakosc\cena) to nienajlepszy wybor. Badam temat czy zaciski z sti, evo, caymana podpasuja do rexa.
PS w sti-ajach w serii tarcze maja 330mm w rexie 322mm(?) wiec jest bardxo dobrze, tylko te zaciski...
PodjechaĹem do KMS Perfomance zadowolony, Ĺźe w koĹcu zamontuje hamulce po 2 miesiÄ cach i ch...
OkazaĹo siÄ, Ĺźe tarcze DBA, ktĂłre kupiĹem w 4Turbo sÄ ... za maĹe...
Nie dogadaĹem siÄ z handlowcem 4T, powiedziaĹem mu, Ĺźe potrzebuje tarcze do wersj High Power bo zawsze tak siÄ identyfikuje RX'y - okazuje siÄ, Ĺźe nie zawsze.
Pan siÄ mnie pytaĹ czy zawias mam sportowy czy normalny.
PowiedziaĹem, Ĺźe normalny.... myĹlaĹem, Ĺźe sportowy to MazdaSpeed czy ProDrive czy coĹ takiego. OkazaĹo siÄ jednak, Ĺźe mam sportowy zawias i tarcze przy tym zawieszeniu sÄ wiÄksze.
Tarcze oddaĹem i chciaĹem kupiÄ wiÄksze - nie ma w caĹej Europie.
Na nowe trzeba czekaÄ 7 tyg - aĹź przypĹynÄ z Australii...
Po prostu zajebiĹcie....
Chyba zamĂłwiÄ paczkÄ lotniczÄ z USA, ile waĹźÄ takie tarcze, 25 kg ?
Retro, sam pisaĹem w moim temacie (jak szukaĹem tarcz i klockĂłw) Ĺźe sklep, z ktĂłrego ja kupowaĹem tarcze DBA nie miaĹ na stanie wiÄkszych tarcz, ale na szczÄĹcie siÄ znalazĹy w ostatniej chwili jak miaĹem wycofaÄ zamĂłwienie ..