Podziwiam Jak chce się mieś całe użytkowe wnętrze - przekładka FD pochłonie mnóstwo czasu, pracy i pieniędzy... Chętnie zobaczyłbym "na żywo" efekt końcowy i pogadał o projekcie. Daleko do siebie nie mamy
Dzięki dzięki Niewątpliwie jest z tym trochę zabawy. Nie jest to takie proste jak w lagunie dwójce, ale nie jest to też awykonalne:) Czytałem na jednym forum nissana (nie pamiętam dokładnie nazwy) o przypadku przełożenia kierownicy w skyline , który wyprodukowany był wyłącznie na rynek japoński, czyli z kierownicą po prawej stronie. Do dzisiaj można go spotkać na naszych polskich drogach
Pit, myślę że z tym nie będzie problemu też chciałbym zobaczyć Twoje cudeńko i powymieniać sie informacjami Jak już będzie po wszystkim to się coś z oranizuje
Niżej dwie fotki ściany grodziowej, po wymontowaniu nagrzewnicy i pedałów.
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-09-02, 13:35
ze skajem jest ten problem że ma TwinTurbo co koliduje z przekładnia kierownicza - są dwa wyjścia - albo montaż jednego dużego turbo albo customowy kolektory wydechowy - żeby zmieścic tą przekładnie.
z mazdą powinno być lepiej bo są obie wersje produkowane (prawo i lewo stronna)
W Sky'u to kwestia odpowiedniego downpipe i turbo elbow'a, choć fakt, lekko nie ma bo jest po tej samej stronie co kiera w LHD. Wiekszym problemem jest sciana która nie jest symetryczna i trzeba troche porzeźbić z ustawieniem kolumny i pedalów. No i oczywiście wszystkie elementy to kombinowanie bo jak już Raptor napisal LHD nie bylo.
RX ma symetryczna scianę a turbawki są po stronie pasażera LHD'owego. No i są części (trudno dostępne ale są).
Witam. Prace stanęły na dwa tygodnie. Niestety natrafiłem na kolejny problem, którym jest brak nagrzewnicy. Próbowałem poszukać czegoś na szybko, lecz bez skutku ;/ Miałem mały dylemat, czekać aż coś się trafi, czy kontynuować przekładkę bez..Wybrałem bramkę numer 2 pomęczę się trochę z parującymi szybami, ale już wolę mieć madzie przy sobie Nie mam na razie nowych fotek, bo nie odwiedzałem warsztatu od kilku dni. Jutro może będę na miejscu to pstryknę parę zdjęć.
W sumie to jest dobry pomysł. Z pewnością prędzej bym znalazł coś od innych mazd. Pogadam z mechanikami, może coś wymyślą... Chociaż do czasu aż znajdę oryginał od FD.
[ Dodano: 2009-09-18, 17:53 ]
Właśnie wróciłem z warsztatu. Zostały już przełożone: kolumna kierownicza razem z maglownicą, pedały, serwo, pompa ABS, hamulce i sprzęgło są już podłączone. Teraz pozostaje już tylko zaspawać stare otwory i trochę zabawy z elektryką
[ Dodano: 2009-12-24, 10:42 ]
[ Dodano: 2009-12-24, 10:47 ]
Dotarła dzisiaj kompletna nagrzewnica + klamki do drzwi - musiałem je zamówić bo panele nie pasują, inne ułożenie klamek:/ z tego co się orjentuje to zostaną tylko wycieraczki przedniej szyby i lampy przystosowane na Europę. A jeszcze zapomniałem o włączniku kierunkowskazów. Generalnie poszukuję jakiegoś warsztatu który podjąłby się zamontowania nagrzewnicy i dokończenia reszty. Dobrze by było jakby załatwili przegląd zerowy..
Tak poza tym to autko już jest jeździ:) mam nadzieję że niedługo w końcu go zarejestruję.
Fajnie szymin, że udało Ci się skompletować wnętrze Ja już chyba się poddałem - w PL nikt nie posiada dechy "poza autem" (a chętnie pożyczyłbym do zdjęcia formy) a import przy obecnych cenach shippingu i samych podzespołów mija się z celem. Kiedyś zrobimy kujawsko-pomorskiego spota FD