Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-15, 18:13
Pozdro, miło mi ale cię nie widziałem
kilka drobnych zmian zaszło u majstra od wankli
Wpadła kolejna dawka Motula 300v 10w40 , oryginalna uszczelka kolektora wydechowego bo stara się wypierdziała ( plus auto się już tak nie dławi i lepiej reaguje na gaz), przednie pozycje zmienione na ledy SMD czy jakoś tak i blacha powędrowała na lewy dolny bok zderzaka, dodatkowo zamontowana chwilowo oryginalna kierownica.
Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: Stąd
Wysłany: 2015-04-19, 09:52
MATi, proponuję Ci abyś zamienił u niego te nakrętki na kolorowe ale stalowe. Z tych co masz zejdzie Ci zaraz anoda i będzie to lipnie wyglądać. Poza tym, nawet przede wszystkim zmień je bo bez większego wysiłku można uszkodzić gwint w nich. Są miękke ,jak masło. Serio.
A jak z ich trwałością ? Mam takie na innym aucie i starcia z pistoletem pneumatycznym nie wytzymują dobrze, zwłaszcza te z miękkiego aluminium ;( Po 2 sezonach nie są już takie piękne jak na zdjęciach
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-20, 16:03
każde aluminiowe nawet jak będę renomowanej firmy za kilka stówek to farba się podda , najlepiej dokręcać kluczem ręcznie,co do jakości to są wporządku na co dzień i okazjonalnie tor , minus długo nie odkręcane potrafią się zapiec na gwincie...co do oryginalnych nakrętech drogich to ich jakoś jest jeszcze wyższa ale farba bo pneumacie i tak zejdzie
te nakrętki to tylko tak zwany "look" a nie perfomance
każde aluminiowe nawet jak będę renomowanej firmy za kilka stówek to farba się podda , najlepiej dokręcać kluczem ręcznie, co do oryginalnych nakrętech drogich to ich jakoś jest jeszcze wyższa ale farba bo pneumacie i tak zejdzie
Ja mam takie rurki na gwiazdkową śrubę do środka, szkoda tylko że stożek a nie kula
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX