Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: KajaK
2014-08-11, 08:50
tablecik tab 2 w reksiu:)
Autor Wiadomo¶æ
krzysiek1985 

Auto: RX8
Do³±czy³: 26 Kwi 2014
Sk±d: WÅ‚oszczowa
Wys³any: 2014-08-12, 09:48   

yasko napisa³/a:
Wielkość przycisku nie ma znaczenia bo i tak będę sterował aplikacją przyciskami na kierownicy lub przyciskiem "tilt".
Aplikację wybiorę w trakcie testów.

W jaki sposób będziesz sterował aplikacjami, ciekawi mnie ten patent? W linku który podałeś jest mowa tylko o uruchomieniu aplikacji jednym przyciskiem, da się sterować kilkoma funkcjami programu?

[ Dodano: 2014-08-12, 10:12 ]
http://www.rx8club.com/se...n-140504/page2/
post z 08.01.2008 sÄ… opisane wszystkie piny.

[ Dodano: 2014-08-12, 10:17 ]
yasko napisa³/a:
Czy ktoś ma opis pinów fabrycznej nawigacji?

Które piny to zasilanie silinka,

Ktore piny sa od przyciskó open i tilt.

wszystkie bebechu musisz zostawić, wywalasz tylko ekran. Piny podpinasz tylko od zasilania.
Na schemacie który wysłałem to 1O, 1P,1Q.

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomóg³: 38 razy
Do³±czy³: 30 Lis 2011
Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2014-08-12, 10:39   

http://www.the12volt.com/....asp?TID=126195 tu jeszcze coś wykopałem

yasko 
Moderator

Auto: RX-8
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 07 Sty 2013
Sk±d: WML
Wys³any: 2014-08-14, 08:01   

krzysiek1985 napisa³/a:

W jaki sposób będziesz sterował aplikacjami, ciekawi mnie ten patent? W linku który podałeś jest mowa tylko o uruchomieniu aplikacji jednym przyciskiem, da się sterować kilkoma funkcjami programu?

Wielkie dzięki za linki.

Przy zakupie tableu z przyciskami nie dotykowmi to nie będzie problem. Podepnę się pod tasiemkę od przycisków.
Jeżeli taki patent nie zadziała dojdzie klawiatora na USB lub bluetooth i ponownie podpięcie się pod odpowiednie przyciski.

Założenie jest takie, aby wszystko było seryjne, żadnych dodatkowych przycisków i jak najmniej dotykania ekranu.

wole umrzeć jak dziadek maleńkiego, spokojnie we śnie a nie jak jego pasażerowie krzycząc z przerażenia

krzysiek1985 

Wys³any: 2014-08-14, 08:43   

yasko napisa³/a:
Przy zakupie tableu z przyciskami nie dotykowmi to nie będzie problem

Jaki chcesz umieścić tablet? Podaj jakiś model.

krzysiek1985 

Wys³any: 2014-10-20, 23:49   

Jakiś czas temu obiecałem że wrzucę foty jak można wykożystać nieużywany przycisk na radiu TAPE\MD do włączania\wyłączania tableta. Dzisiaj w końcu znalazłem chwilę i je dodaję.

widok na płytkę od tyłu i które ścieżki poprzecinać

Galaxy Tab 2 widok rozebranego przycisku gdzie trzeba się wlutować

Widok po przylutowaniu przewodu od przycisku zasilania w tablecie do przycisku tape/md (ścieżki muszą być przecięte np. jak na foto, bo tablet może kolidować z pracą radia, bądź na odwrót. Wolę nie sprawdzać)

schemat kostki nawigacji, potrzebne piny to 1O,1Q,1P (widok od przodu kostki)

Dwie ostatnie fotki to widok płytki po zmostkowaniu ścieżek, mi tak było najwygodniej to zrobić, ale zawsze można zrobić mostki w miejscu przecięcia ścieżek.

TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 25 Gru 2011
Sk±d: okolice Rzeszowa
Wys³any: 2014-11-09, 11:23   

krzysiek1985, widzę że posłuchałeś mojej rady i zaadoptowałeś przycisk TAPE/MD. Co mnie niezmiernie cieszy że przetarłeś szlak, gdyż ja nie miałem odpowiedniej wiedzy elektronicznej, aby to zrobić.

Zeby dało rade jeszcze ogarnac temat aby ominac yatour, pomijam pomysl z pusta cd bo duzo rx ma je padnięte, a jak dobre to kwestia czasu bo rzekomo cd padają jak muchy.

admor

Auto: Mazda RX-8 231hp
Do³±czy³: 12 Pa¼ 2014
Sk±d: ÅšwiÄ™tochÅ‚owice
Wys³any: 2014-12-23, 21:05   

Dzięki właśnie pomocy Krzyska1985 i w mojej zagościł tablet plus włączanie przyciskiem tape/md, teraz zabieram się za instalacje kamery parkowania wifi. Dziękuję za pomoc :)

Mendrejk 

Auto: RX-8
Do³±czy³: 06 Mar 2015
Sk±d: Jaworzno
Wys³any: 2015-03-06, 21:24   

Witam, podłączę się pod rozmowę by nie robić śmietniska na forum :D przymierzam się do założenia tableta, i moje pytanie jest następujące, który z adapterów, XCarlink/Yatour czy nvox oraz Nexus 7 czy Galaxy Tab? Które rozwiązanie w Waszej opinii są lepsze?

Groch 

Auto: RX8 192
Do³±czy³: 05 Mar 2014
Sk±d: Chrzanów
Wys³any: 2015-03-07, 20:52   

ja zmieniarkę ma DMC sprawuje się świetnie , z pendriva i z tableta, jakość nie odbiega od cd no i co najważniejsze nie mam zakłóceń bo czytałem ze występują

Pytanie do ADMOR , jak chcesz wzbudzać kamerkę w tablecie bo też nad tym myślę i nie wiem czy jest jakiś program że jak zacznie działać kamerka to włączy się obraz na tablecie ??

Sajew 

Auto: Mazda RX8
Do³±czy³: 24 Lut 2015
Sk±d: Bialystok
Wys³any: 2015-03-10, 00:21   

Cytat:
XCarlink/Yatour czy nvox oraz Nexus 7 czy Galaxy Tab?

Ja wybrałem Audio BT Grom. Ponoć lepsza jakoś aczkolwiek nie miałem z kim porównać. Bardzo łatwy montaż i obsługa z kierownicy i radia. Dodatkowo BT obsluguje zmianę piosenek.

Odnośnie tableta ja uderzyłem w galaxy tab 3 ze względu na banalnie łatwie wlutowanie się w guziki które umożliwią mi wpięcie się do oryginalnego sterowania z konsoli, POWER, volume UP i volume DOWN jako zoom.

Osobiście nexus 7 ma wejście na karte SIM i jest nieco szybszy.
1.3 Rotary

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: