kicek
Auto: RX-8 R3
Wysłany: 2014-05-27, 21:54
Mike tylko takie fotki mam na lapku. Nie chce mi się teraz schodzić do garażu bo dopiero wróciłem z roboty..
Co do samochodu to chyba wszyscy znają jego historię. Sprowadziłem go bez przebiegu z USA z przetartą lewą stroną (uszkodzone tylko poszycie) poza tym było malowanych kilka elementów ok roku temu u Kajaka w ASO (Ada nie zmieściła się bramę jak wyjeżdżała z garażu ) i kiedyś jakiś debil przeszedł po dachu i przerysował maskę kluczem.
W tamtym tyg Kajak mierzył kompresję i wyszło niecałe 7.5 przy 250 obrotach,a 8.5 przy ponad 300. W piątek sprawdzałem na telefonie osiągi i wyszło 0-100 6.8, ćwiartka 14.9. Robiłem kilka pomiarów pewnie coś jeszcze można urwać. Generalnie jak chcesz coś więcej wiedzieć to dzwoń na tel.
Reasumując R3 jest naprawdę zajebistym samochodem, jeśli chodzi o kwestię prowadzenia to jest wogóle szał... Na suchym możesz latać po winklach równo z EVO co ma 3xx hp...
Gdyby jeszcze miała te 80-100 hp więcej... to była by ideałem.
PS. Zrobiłem promocje i obecnie oddam za 50k Jak nikt nie kupi to przy pomocy Kajaka może zrobimy coś bliższego ideałowi ale to są odległe plany... Główny problem polega na tym czy chcę pakować hajs w renesisa. Aczkolwiek jest światełko nadziei, że mogło by z tego wyjść coś sensownego.
_________________ MR-S -> XK8 -> RX-8 R3
Ostatnio zmieniony przez kicek 2014-05-27, 22:13, w całości zmieniany 3 razy