Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2015-03-19, 09:04
Dawid napisał/a:
Wojtex16, zrobiłeś tak w swoim rexie ? Ja mam już założony sportowy wydech czy wymontowanie kata sprawi że stanie się głośniejszy? I czy to napewno bezpieczne dla silnika? Pytam bo to mój pierwszy vankielxd i nie chciał bym niczego popsuć 😆
Jeżeli już masz sportowy Catback to bez kata nie ukrywajmy ... będzie, Cie słychać. Wywalaj i się nie zastanawiaj. Jak chcesz ładnie i profi to zapakuj jakiś decat (chyba najdostępniejszy i skuteczny jest toyo) Wywalenie kata ma zbawienny wpływ na silnik ..
Auto: rx 8 231km/mercedes A Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sie 2014 Skąd: tychy
Wysłany: 2015-03-19, 21:39
ja za namową Wojtka na dzień dobry wyciąłem to ustrojstwo i silnik swobodniej wkręca się na obroty ponadto ładniej brzmi tylko niestety śmierdzi spalinami na postoju.Ale warto
_________________ wole umrzeć jak mój dziadek spokojnie we śnie a nie jak jego pasażerowie krzycząc z przerażenia
Piksel
Auto: rx8 HP
Wysłany: 2015-03-19, 22:04
Ja zamówiłem u Gronka pustą puchę bo nie chciałem wybebeszać kata, zamontowałem wsio p&p do tego sonda wkręcona = zero check'a. Śmierdziało na początku strasznie, na światłach jak stałem to aż sie dusiłem, pierwsza marchewa jak poszła to myślałem, że mi pół auta odpadło.
Z czasem się to uspokoiło, nie śmierdzi już tak bardzo, praktycznie wogóle już w środku nie czuje nooo i marchewy przy redukcji powodują
Wywalaj
A kata możesz sprzedać ktoś ostatnio na forum nawet chciał kupić ale ile wart? z 500 ? nie wiem...
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2015-05-22, 15:31
To już odpięcie lambdy i wywalenie podgrzewania przepustnicy więcej daje niż to gówno. Nic więcej jak rezystor oszukujący czujnik temperatury. Auto myśli, że jest zimne i sika benzyną ... nic poza tym .. jak nie ruszysz zapłonu to będzie tylko więcej chlał..
Auto: Mazda Rx-8
Wysłany: 2015-05-22, 19:20
Rozumieć ; D A to jeszcze takie małe pytanko czy w naszych rexa podobnie się stroi jak przykładowo przy dieslu czy to nie jest tak efektywne ? I tak wgl jakie modyfikacje są najbardziej odczuwalne? love <3