Auto: RX-8 Pomóg³: 2 razy Do³±czy³: 22 Sie 2011 Sk±d: W-wa
Wys³any: 2011-11-16, 19:34 BiaÅ‚a maź / osad / masÅ‚o na bagnecie / bagnet od oleju
Od razu przepraszam, jesli powtarzam temat, ale z tego co widzialem w poprzednich tematach dotyczacych oleju nie poruszaly one mojego przypadku. Otoz ostatnio postanowilem sprawdzic poziom oleju(raz na chlodny silnik, raz na cieply- dwa razy to samo) i po wyjeciu bagnet jest miejscami usyfiony mazia piaskowego koloru. Poziom oleju jest jeszcze dobry na 100%, ale gdy miesiac temu go sprawdzalem bagnet nie byl brudny. Od tego czasu nic do oleju nie dodalem, pojezdzilem jedynie na wyzszych obrotach). Ktos ma jakis pomysl?
Ostatnio zmieniony przez boletz 2014-11-13, 13:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomóg³: 16 razy Do³±czy³: 01 Wrz 2010 Sk±d: ÅšlÄ…sk
Wys³any: 2011-11-16, 20:14
normalne od małych tras. maź ta przypomina ci rozciśniętego banana? jeśli wykonujesz krótkie trasy to licz się z tym nie jest to groźne ten typ tak ma nie przejmuj się.
Zimą ten typ tak ma, jak kupowałem rexa w grudniu też tak miałem, latem bagnet był czarny tak jak się należy, a pewnie jak w sobotę zajrzę na poziom oleju będę miał ten sam problem co Ty, nie przejmuj się, a przy okazji ten temat na tym forum przewijał się ze sto razy, wystarczy dobrze poszperać..
Wys³any: 2011-11-16, 20:23
hah mozna tak powiedziec, ze przypomina rozcietego banana. Ale z czego to wynika, procz tego, ze trasa krotka? Zla gestosc oleju? No i jak w takich warunkach dobrze zmierzyc poziom oleju?
Wys³any: 2011-11-23, 19:14
Dzieki za odp. A za powtorzenie tematu przepraszam, nie ma(?) opcji wyszukiwania tematu, wiec leci sie nieco powierzchownie!
kazik1
Auto: rx8 1.3T 315 HP '04 / rx8r3 '10 231 HP
Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011 Sk±d: polska/moskwa
Wys³any: 2011-11-24, 17:02
A co jestem nie kulturalny wytwarza piasek ze musi jezdzic do ciebei na remont ??!! skoncz dziecko mnei jzu denerwowac kazdy wie ze silnik daje duzo ciepla wiec wytraca sie z oleju para wodna pan inzynier i tego nei wie? smiech no normalnie smiech ha ha ha dodaj sobie do opisu ze oferujesz tez naciaganie na remont silnika
KajaK, wiesz, tylko problem z rozrośniętym bananem (wybacz nie mogłem się powstrzymać :D) zanikł latem, jak było ciepło, teraz jest w garażu, temperatury są mniejsze i masło znowu się pokazało, czytałem gdzieś że one poproastu tak mają jak jest chłodniej, nie mówię tu o chłodniejszych dniach lata tylko o okresie zimowym.
Szczerze to nie wiem czy to byla praca czy wspolpraca,ale z mojego punktu widzenia ,a jak zapewne wiesz punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...tylko spytalem z czystej ciekawosci,a jak Wy tam sie dogadywaliscie to mnie nie interesuje fakt jest jeden,ze oboje dobrze wiemy ile nerwow stracilismy ,a przynajmniej ja ...nie bede tego tutaj opisywal bo nie o to chodzi,wiec prosze Cie nie cwaniakuj wystarczyla krotka odpowiedz ze nie pracujesz i nie wspolpracowales tylko byles pracownikiem,a nie teksty z mojego punktu widzenia itp. pamietaj z wielka dupa wejdziesz wszedzie ,ale z wielka morda nigdzie i nie bierz tego do siebie bo nic zlego nie mialem na mysli,to tylko taka rada serdecznie Cie pozdrawiam i mimo naszych wczesniejszych komplikacji zycze Ci jak najlepiej:)
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomóg³: 38 razy Do³±czy³: 30 Lis 2011 Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2011-11-30, 12:39
Na to akcja serwisowa była. Można to usunąć przerobieniem odmy. Daj maila na prv to Ci podeśle jak. Jest to kolejna wada fabryczna tego auta ale nie groźna na szczęście