Mam problem ze spalaniem w swojej RX-8. Po obliczeniu wyszĹo mi, Ĺźe spala ponad 22l na 100 km. Co moĹźe byÄ tego powodem? Jestem z TrĂłjmiasta i nie ma u kogo u nas zaczerpnÄ Ä nawet porady, aczkolwiek z tego co siÄ udaĹo mi juĹź dowiedzieÄ, Ĺźe na pewno do wymiany mam zalanÄ Sonde Lambda. Tylko czy sama ona jest w stanie generowaÄ aĹź tak wysokie spalanie?
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-11-20, 14:55
22 po miescie nie jest zle. Szczegolnie w takie temperatury. Sprawdz tak jak Kajak mowi. Mi tez potrafi tyle zjesc tylko ja mam high power i przelot :D
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-11-20, 16:06
Azprime, sonda potrafi korygowaÄ mieszankÄ nawet o 25 % wiÄc jak jest uszkodzona to juĹź lepiej jÄ wogĂłle odpiÄ Ä i jeĹşdziÄ na bazowych mapach ... 22 to nie jest jakiĹ ekstremalny wynik przy Ĺźwawej jeĹşdzie
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-11-21, 07:54
Junior111, po pierwsze bĹÄ d wyskakuje jak padnie caĹkiem. Jak jest zamulona i wolno pracuje to widaÄ to po podĹÄ czeniu komputera. Przy tej drugiej opcji nie zawsze bĹÄ d wyskakuje
Azprime ja teĹź z Gdyni ( trzeba siÄ kiedyĹ ustawiÄ ) u Nas w 3city polecam Bolszewo Dominik Gulcz ... jak coĹ na priv nr mogÄ wysĹaÄ. Takie spalanie to naprawdÄ trzeba hard upalaÄ. Ja od czerwca zrobiĹem 13 000 km ... Ĺrednie spalanie 16 litrĂłw .