Witam,
odpaliĹem dzisiaj samochĂłd i na wolnych dziwnie popiskuje jak siÄ da gazu i schodzi z obrotĂłw to teĹź ,mam wraĹźenie Ĺźe to paski albo rolka/ĹoĹźyska kĂłĹek prowadzÄ cych czy jak to siÄ nazywa i tutaj moje pytanie , problem jest ze zdobyciem tych paskĂłw czy rolek i jakiej firmy szukaÄ , macie jakieĹ polecane. Deszcz deszczem ale nie powinno to piszczeÄ ,chciaĹbym to wszystko wymieniÄ bo nie wiem kiedy to byĹo robione ,najbardziej ten pisk sĹychaÄ przy alternatorze moĹźliwe Ĺźe same paski sÄ tylko do wymiany. To Ĺźe samochĂłd byĹ maĹo jeĹźdĹźony nie ma z tym raczej nic wspĂłlnego bo piszczeÄ nie powinno.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-01-12, 16:39
MATi, rolka Ĺźadko pada i jest dostÄpna wszÄdzie.. paski teĹź jakie chcesz i za ile chcesz ... oryginaĹy czy w IC, Focie ...... w KFC.. .. . ...eeeee w KFC chyba nie ma
Tylko nie naciÄ gaj za mocno bo nie zdrowo dla panewy przedniej
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-12, 16:48
Gronek, a ile tych paskĂłw tam jest ,2 chyba ? bo w IC znalazĹem jeden rodzaj paska jest Dayco,Contitech i Bosh 4 rowkowe 780mm dĹugoĹÄ to chyba od klimy, Conti uĹźywaĹem w Ecli i byĹ w porzÄ dku ,najchÄtniej bym kupiĹ Bando ale nie mogÄ znaleĹşÄ
Ostatnio zmieniaĹem -bynajmniej nie z wĹasnej woli- pasek alternator+pompa wody i zaĹoĹźyĹem pierwszy dostÄpny w sklepie. Akurat mieli SKF (trochÄ dĹuĹźszy 829mm) i bez problemu daĹo siÄ naciÄ gnÄ Ä. Na starym piszczaĹo - teraz jest ok.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-25, 21:17
Dobra odĹwieĹźam bo dalej dostajÄ szaĹu , paski mi nie piszczÄ ... piszczenie wystÄpujÄ czasami na wolnych albo jak idÄ grubo i w momencie zmiany biegu pisknie..sĹychaÄ tylko jak jest otwarte okno, z tego co zauwaĹźyĹem ,bo chciaĹem nagraÄ video jak to popiskuje i oczywiĹcie nie chciaĹo piszczeÄ,to caĹy wlew oleju mi drĹźy ,domyĹlam siÄ Ĺźe tak byÄ nie powinno czyĹźbym straciĹ jakÄ Ĺ poduchÄ i moĹźe od tego coĹ mi piszczy? Ja podejrzewam alternator no bo co innego?