Auto: Mazda RX8 / Volvo S60 2.4 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2013 Skąd: BiaĹa Podlaska
Wysłany: 2014-04-18, 21:06 Czarna M. ze wschodu
CzeĹÄ
Na forum zarejestrowaĹem siÄ jakiĹ czas temu, ale mimo, Ĺźe Mazda RX8 marzyĹa mi siÄ od jeszcze duĹźo dĹuĹźszego czasu, to dopiero niedawno marzenie siÄ speĹniĹo.
Po niezbyt dĹugich, ale doĹÄ intensywnych poszukiwaniach - adoptowaĹem jednÄ ĹlicznotkÄ. Ojcem chrzestnym (pewnie kolejny raz) zostaĹ Gronek - dziÄki wielkie za pomoc i cierpliwoĹÄ
Kilka sĹĂłw na temat:
Rok produkcji: 2006
Przebieg (km): 110000
(po remoncie silnika przy 104000km)
Moc silnika (KM): 231
Autoalarm, wspomaganie kierownicy, centralny zamek, automatyczna klimatyzacja, poduszka powietrzna, elektryczne szyby, skĂłrzana
tapicerka, radio+cd + zmieniarka na 6 pĹyt, tempomat, reflektory ksenonowe ze spryskiwaczami, lakier metallic, alufelgi, elektryczne lusterka, immobilizer, kontrola trakcji, podgrzewane fotele, elektrycznie sterowany fotel kierowcy, sterowanie radia w kierownicy
W chwili obecnej wszystko wydaje siÄ byÄ w Ĺwietnym stanie - ĹwieĹźo zmieniony olej i filtry, po weekendzie wymiana oleju w skrzyni, dyfrze, malowanie felg na czarno i polerka caĹego lakieru (jest kilka drobnych rys na masce - od drobnych kamykĂłw)
W dalszej kolejnoĹci moĹźe zmiana wydechu, przyciemnienie tylnych okien... i zobaczymy co tam przyszĹoĹÄ jeszcze przyniesie.
przepiÄkna, gratulacje speĹnienia marzeĹ
czarne felgi troszkÄ wedĹug mnie nie pasujÄ do czarnego auta, tak caĹoĹÄ taka czarna, ja bym siÄ zastanowiĹ nad pomalowaniem pod kolor wnÄtrza, wedĹug mnie ciekawiej by siÄ prezentowaĹo
Auto: Mazda RX8 / Volvo S60 2.4 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2013 Skąd: BiaĹa Podlaska
Wysłany: 2014-04-18, 21:40
DziÄki, Panowie - teĹź uwaĹźam, Ĺźe jest piÄkna.
A fakt, Ĺźe moja - czyni jÄ jeszcze piÄkniejszÄ
@eXe - sporo siÄ nad tym zastanawiaĹem, sporo fotek obejrzaĹem, ale zdecydowaĹem, Ĺźe chcÄ mieÄ jak najczarniejszy samochĂłd, z wstawkami czerwonego. Taka koncepcja i bÄdÄ siÄ jej trzymaĹ.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-04-18, 22:58
No sztuka jest naprawdÄ fajna.. Budzisko zdrowe, motorownia w peĹni siĹ.. PosĹuĹźy dĹugo i wydaje mi siÄ, Ĺźe trafiĹa w bardzo dobre rÄce.
pnejman, Sprawdzenie jej dla Ciebie to byĹa czysta przyjemnoĹÄ ZdrĂłwko byĹo za MadziÄ
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujÄ cy zepsutego ZiĹa nad TybetaĹskÄ przeĹÄcz =-
Wysłany: 2014-04-19, 16:53
Gronek, cieszÄ siÄ, Ĺźe zdrowie byĹo.
RobertoX-8, tyle biaĹego co w adresie, w dowodzie rejestracyjnym mi wystarczy. Reszta czarna, z drobiazgami w czerwieni i chromie
Kuba Rozpruwacz No ba, ĹwieĹźo po myciu, praniu i czyszczeniu
A jak piÄknie bÄdzie siÄ bĹyszczeÄ po polerce, za parÄ dni...
ZresztÄ to lekka profanacja jeĹşdziÄ brudnym ReXiem
Wysłany: 2014-04-19, 20:00
celin, dziÄki - sĹuĹźy dobrze i dbam o niÄ
Jednak muszÄ szczerze powiedzieÄ, Ĺźe ma pewne wady... po pierwsze to wszelkie ograniczenia prÄdkoĹci na drogach strasznie irytujÄ , a inni kierowcy ĹlimaczÄ siÄ niemiĹosiernie.
Po drugie - kaşda przejaşdşka do sklepu zamiast 2 minut i 700 metrów zajmuje póŠgodziny i 50km
I chyba przez to w tym miesiÄ cu tankowaĹem juĹź ze 4 razy...
Wszystkie wady byĹy wliczone w cene JedynÄ alternatywÄ na wolnych kierowcĂłw i ograniczenia to krÄte niezbyt czÄsto uczÄszczane drogi po ktĂłrych moĹźna troszkÄ poza....Ä ale to raczej nie skrĂłci drogi do sklepu....