w niemczech jak lecisz na hanover/hamburg glĂłwna autobana ĹaczÄ ca niemcy pelny obciÄ Ĺźony alle jechalem z matka i nie miaĹem auta wyczutego jak teraz bo mam go dopiero miesiecy a jaka masz wersje 192 ps czy 231;ja 192
Auto: RX-8 Anniversary
Wysłany: 2009-07-09, 13:24
ĹĂłdĹş - CzÄstochowa. DĹugo prosta (poczÄ tek autostrady). Opony zimowe, 2 osoby - 243 km/h wg licznika, jeszcze nie byĹo maksymalnych obrotĂłw i wyjechaĹ mi jakiĹ ĹoĹ co spowodowaĹo szybkie hamowanie do 120.
Ale od 230 km/h przyĹpieszenie o kaĹźdy kolejny kilometr trwaĹo wiecznoĹÄ.
247 km/h - 2 osoby + bagaĹźe na weekendowy wypad, autobahn miÄdzy Hannoverem a Hamburgiem, pĹasko, sĹoneczny dzieĹ. PedaĹ nie byĹ jeszcze w podĹodze, ale musiaĹam hamowaÄ (( Za to w Polsce z 4ma dorosĹymi osobami na pokĹadzie i zaĹadowanym kufrem na full 237 km/h chyba z gĂłrki na naszej A1 to byĹo z tego co pamiÄtam, puĹciutka droga... ehh .. Ĺźeby zawsze siÄ u nas tak jeĹşdziĹo
_________________ Rotary Power!!
JeanP
Auto: audi a6 2.5 Tdi quattro
Wysłany: 2009-07-09, 16:35
232 km/h moja a6-stkÄ , sam - bo zycia innych osob nie naraĹźam, w nocy na obwodnicy mojego rodzinnego miasteczka, kilka kilometrĂłw w miare prostej drogi, lekko z gĂłrki... nie wiem czy to byĹ maks, bo ponad 4300 obrotĂłw, no ale to w dieslu na 6 biegu, wiec nie wiem czy da sie wjechac na czerwone pole obrotomierza ;p
_________________ ...nie patrz na mnie w takim tonie...
A1 wcisiÄty pedaĹ do MAXIMUM! 215-219km/h !! wiÄcej nie pĂłjdzie, ktos wie co moze byc nie tak ?? jechaĹem SAM, wersja 192KM, ale nowy wydech, sprzegĹo i dolot... nie wiem czemu tak sĹabo... heLp
Auto: Toyota Auris :(
Wysłany: 2009-07-10, 01:04
Wiesz 40 KM to jest jednak jakaĹ róşnica marco z tego co czytaĹem tez wiele ma zmienione w swoim samochodzie i ma 237 a ty 220 wiec w czym problem :D
Auto: GTI P mk7 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2009 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-07-10, 07:57
majk napisał/a:
w niemczech jak lecisz na hanover/hamburg glĂłwna autobana ĹaczÄ ca niemcy pelny obciÄ Ĺźony alle jechalem z matka i nie miaĹem auta wyczutego jak teraz bo mam go dopiero miesiecy a jaka masz wersje 192 ps czy 231;ja 192
Wiesz 40 KM to jest jednak jakaĹ róşnica marco z tego co czytaĹem tez wiele ma zmienione w swoim samochodzie i ma 237 a ty 220 wiec w czym problem :D
....ale tam rĂłwnieĹź jest napisane Ĺźe spalanie w cyklu mieszanym wynosi 10,6 L wiÄc... nie wiem czy to wiarygodne info...:P ale skoro Marco jechal prawie 240km/h a ja ledwo 219km/h a mamy takie same auta, podobne zmiany... no nie wiem... czyli 220km/h jest oki?