Auto: Mazda RX8 / Volvo S60 2.4 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2013 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2014-04-18, 21:06 Czarna M. ze wschodu
Cześć
Na forum zarejestrowałem się jakiś czas temu, ale mimo, że Mazda RX8 marzyła mi się od jeszcze dużo dłuższego czasu, to dopiero niedawno marzenie się spełniło.
Po niezbyt długich, ale dość intensywnych poszukiwaniach - adoptowałem jedną ślicznotkę. Ojcem chrzestnym (pewnie kolejny raz) został Gronek - dzięki wielkie za pomoc i cierpliwość
Kilka słów na temat:
Rok produkcji: 2006
Przebieg (km): 110000
(po remoncie silnika przy 104000km)
Moc silnika (KM): 231
Autoalarm, wspomaganie kierownicy, centralny zamek, automatyczna klimatyzacja, poduszka powietrzna, elektryczne szyby, skórzana
tapicerka, radio+cd + zmieniarka na 6 płyt, tempomat, reflektory ksenonowe ze spryskiwaczami, lakier metallic, alufelgi, elektryczne lusterka, immobilizer, kontrola trakcji, podgrzewane fotele, elektrycznie sterowany fotel kierowcy, sterowanie radia w kierownicy
W chwili obecnej wszystko wydaje się być w świetnym stanie - świeżo zmieniony olej i filtry, po weekendzie wymiana oleju w skrzyni, dyfrze, malowanie felg na czarno i polerka całego lakieru (jest kilka drobnych rys na masce - od drobnych kamyków)
W dalszej kolejności może zmiana wydechu, przyciemnienie tylnych okien... i zobaczymy co tam przyszłość jeszcze przyniesie.
przepiękna, gratulacje spełnienia marzeń
czarne felgi troszkę według mnie nie pasują do czarnego auta, tak całość taka czarna, ja bym się zastanowił nad pomalowaniem pod kolor wnętrza, według mnie ciekawiej by się prezentowało
Auto: Mazda RX8 / Volvo S60 2.4 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2013 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2014-04-18, 21:40
Dzięki, Panowie - też uważam, że jest piękna.
A fakt, że moja - czyni ją jeszcze piękniejszą
@eXe - sporo się nad tym zastanawiałem, sporo fotek obejrzałem, ale zdecydowałem, że chcę mieć jak najczarniejszy samochód, z wstawkami czerwonego. Taka koncepcja i będę się jej trzymał.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-04-18, 22:58
No sztuka jest naprawdę fajna.. Budzisko zdrowe, motorownia w pełni sił.. Posłuży długo i wydaje mi się, że trafiła w bardzo dobre ręce.
pnejman, Sprawdzenie jej dla Ciebie to była czysta przyjemność Zdrówko było za Madzię
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujący zepsutego Ziła nad Tybetańską przełęcz =-
Wysłany: 2014-04-19, 16:53
Gronek, cieszę się, że zdrowie było.
RobertoX-8, tyle białego co w adresie, w dowodzie rejestracyjnym mi wystarczy. Reszta czarna, z drobiazgami w czerwieni i chromie
Kuba Rozpruwacz No ba, świeżo po myciu, praniu i czyszczeniu
A jak pięknie będzie się błyszczeć po polerce, za parę dni...
Zresztą to lekka profanacja jeździć brudnym ReXiem
Wysłany: 2014-04-19, 20:00
celin, dzięki - służy dobrze i dbam o nią
Jednak muszę szczerze powiedzieć, że ma pewne wady... po pierwsze to wszelkie ograniczenia prędkości na drogach strasznie irytują, a inni kierowcy ślimaczą się niemiłosiernie.
Po drugie - każda przejażdżka do sklepu zamiast 2 minut i 700 metrów zajmuje pół godziny i 50km
I chyba przez to w tym miesiącu tankowałem już ze 4 razy...
Wszystkie wady były wliczone w cene Jedyną alternatywą na wolnych kierowców i ograniczenia to kręte niezbyt często uczęszczane drogi po których można troszkę poza....ć ale to raczej nie skróci drogi do sklepu....