Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: RobertoX-8
2015-03-06, 12:37
Srebrna strzała by xdeadly :)
Autor Wiadomość
xdeadly 

Auto: RX-8 US High Power
Wysłany: 2013-11-02, 15:35   Srebrna strzała by xdeadly :)

Witam wszystkich użytkowników samochodu z duszą ;) Ok mogę się pochwalić w końcu moim nowym nabytkiem z japan :P Wcześniej była Honda CRX i Accord Coupe CG2 ale zawsze mi brakowało w tych autach napędu na tył . Rozglądałem się za czymś co by było za razem sportowym i w miarę ergonomicznym autem no i padło na mazdę która zawsze mi się podobała i wywoływała uśmiech na mej twarzy gdy mijałem się z taką na ulicy :) Trochę poszperałem poczytałem i początkowo wahałem się przez tę całą opinię o żywotności silników wankla itd. Ale auto na tyle mnie zauroczyło że postanowiłem zaryzykować ale też i poszukać egzemplarza najmniej zmęczonego silnikowo. To też trafił w moje ręce był rex jednego z użytkowników forum z nową jednostką pod maską :) obecny przebieg silnika ok 14tyś km na co są oczywiście wszystkie niezbędne faktury papiery itd :) A tak ogólnikowo o autku to wydaje się być naprawdę zadbane chodź np lakiernika który malował dla poprzedniego własciciela tylny zderzak bym jajca urwał i wysłał jeszcze raz do szkoły by się nauczył zawodu bo lakier został dobrany żenująco jednym słowem mówiąc o spasowaniu już nie wspominając. Na dzień dobry musiałem się zająć niedziałającą zmieniarką w radiu które notabene zostało wymienione ze "zmieniarkowego" na MP3 :P Ale i tak najlepsze co jest w tym aucie i to w czym się zakochałem to nie jego wygląd i nietypowy silnik, ale frajda z jazdy prowadzenie kontrola itd :) Mam nadzieję że razem z forum będę coraz lepiej poznawał swoje auto by mogło jeździć i dawać frajdę jak najdłużej :) Jutro mam profi sesje foto z autem co by pokazać w całej okazałości jego zajebistość ;)

MATi 

Auto: RX8 High Niuter !
Wysłany: 2013-11-02, 16:16   

Odnoszę wrażenie że tył siedzi niżej niż przód ,albo mi sie wydaje??

Ładnie się prezentuje , gratuluję wyboru :)

xdeadly 

Wysłany: 2013-11-02, 16:23   

Wiesz nie zwróciłem zbytnio uwagi na żywo a na fotkach stał w dziwnym miejscu więc może taki wyszedł efekt :) a tak w ogóle to sie zastanawiam czy to ori zawias i czy fabryka nie była wyżej :)

eXe 

Auto: 20B
Wysłany: 2013-11-02, 16:32   

gratulacje spełnienia marzeń, nie pozostaje nic więcej jak życzyć niezawodności i zadowolenia z jazdy bokiem :)

xdeadly 

Wysłany: 2013-11-02, 16:34   

Właśnie to latanie bokiem to coś pięknego w tym aucie ;D

RobertoX-8 
Moderator

Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS
Wysłany: 2013-11-02, 21:42   

MATi napisał/a:
Odnoszę wrażenie że tył siedzi niżej niż przód ,albo mi sie wydaje??

Chyba jest tak samo jak u mnie było. Sprawdź amorki bo mogły się wylać.

Kolor ładny. Taki też mógłbym mieć. Miłego użytkowania.
A ile masz przelotu?
Coś jest podłubane?

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Wysłany: 2013-11-02, 22:36   

Zajebisty kolor !!!! Witamy :)

xdeadly 

Wysłany: 2013-11-02, 22:45   

A wiec buda ma nalatane 120k a silnik 14k ;)

eXe 

Auto: 20B
Wysłany: 2013-11-03, 11:56   

przyznam się szczerze że ten kolor nigdy gdzieś mi się nie widział w rx, lecz jeśli patrzę na te fotki to naprawdę mi się spodobał i ciekawie się prezentuje :)

xdeadly 

Wysłany: 2013-11-03, 16:13   

I dla mnie ten kolor był powodem wahania się co do zakupu ale przyznam że po zobaczeniu na żywo od razu zmieniłem zdanie na jego temat , pasuje to jak ta lala i przypomina mi Mercedsa McLArena SLR z profilu hehe xD

Kuba Rozpruwacz 

Auto: Rex 8
Wysłany: 2013-11-03, 18:03   

Ogolnie gratuluje wyboru Reksa w stanie niemal idealnym ;-) Wszyscy wiemy jak ciężko o takiego a Tobie się udało kolego ;-) Ale ten kolor mi się nie podoba ... Robi z Reksa przeciętne auto ! A takim przeciętnym to nie jest !

TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Wysłany: 2013-11-03, 20:40   

autko domniemam że w zajefajnym stanie i nawet jak pisałem chyba w poście poprzedniego właściciela warte więcej aniżeli ktoś za niego zapłaci. No i nowemu właścicielowi trafi się sztuka jak igła w stogu siana.
Jak oglądałem jego ogłoszenie to przed oczyma mailem 2 rzeczy, prawdopodobny ból sprzedaży właściciela, oraz szczęście jego nowego właściciela.
A Tobie xdeadly jedyne czego mogę życzyć, to szerokości bo o awaryjność tego egzemplarza się nie martwię ;)

ps.jeden detal bym tylko zmienił, pomarańczowe kierunkowskazy w zderzaku na białe ;)

matber1 
Moderator

Auto: VQ35DE
Wysłany: 2013-11-03, 21:40   

a klapke wlewu paliwa masz w planie zmienic?? ;)

xdeadly 

Wysłany: 2013-11-25, 20:50   

Parę fotek od mojego znajomego fotografa. A co do samego użytkowania autka to póki co jestem zadowolony tylko denerwują mnie "drobiazgi" których nie dopatrzyłem się podczas kupna auta a poprzedni właściciel najprościej w życiu je zataił :) Udało mu sie, gratuluję ! Począwszy od niezamykających się schowków przez niedziałającą zmieniarkę CD a na walniętej nagrzewnicy kończąc , są to niby pierdoły ale trochę odbierają od frajdy z ogólnego korzystania z auta. Mechanicznie ok i naprawdę nie ma się do czego przyczepić oprócz tych wrednie popiskujących klocków przy końcówce hamowania i wycieku oleju w tylnym moście... Autko pali od strzała wkręca się na obroty bez problemów i nie brakuje mu mocy :) Wszystko z mankamentów oczywiście do ogarnięcia i póki co to działam z ogrzewaniem bo o tej porze roku to prawdziwa udręka. A na wiosnę grubsze plany i doprowadzenie blach i małych ognisk korozji oraz lakieru do stanu idealnego ;) Spalanie w trasie na poziomie 11-12 l więc jestem pozytywnie zaskoczony, w mieście ok 15 i więcej jak zacznie się szał wysokich obrotów ale da się żyć :P

matber1 
Moderator

Auto: VQ35DE
Wysłany: 2013-11-25, 21:35   

fajne zdjęcia...przede wszytskim podoba mi się pierwsze zdjęcie :)
ps nie martw się, zawsze po kupnie coś się znajduje co tobie przeszkadza a poprzednikowi już albo przestało albo nigdy nie przeszkadzało ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi