Auto: RX-8, Huracan
Wysłany: 2014-07-28, 04:23 Madzia RX-8
Siema!
Od ponad miesiąca jestem właścicielem RX-8 w kolorze szarym, a dokładniej grafitowy-metallic.
Podczas pisania tematu (2014-07-28) na liczniku jest prawie 130 tyś KM. Autko jeździ i ma się dobrze Silnik był wymieniany, aktualnie na nowym silniku przejechane jest około 20 tyś, kompresja na poziomie 7.5 i 8.0. Poprzednim właścicielem był xdeadly, temat z jego zdjęciami znajdziecie bez problemu na tym forum. Na razie wiele nie uległo zmianie. Felgi dostały nowy lakier (lakiernik spieprzył robotę, sam niedługo będę poprawiał) i zostały odratowane (tragedia po poprzednim właścicielu ).
Auto dostało też nowe kapcie - Yokohama C DRIVE AC 01 225/40 R18 92 W.
Gałkę zmiany biegów odnowiłem za pomocą http://www.rotaryfx.com/product_p/int1047.htm (wrzucę zdj. jak to wygląda, gdy będę miał )
Jeszcze kilka innych kosmetycznych zmian, jak np. wymiana żarówek pod dachem na ledowe (polecam, oświetla całe auto), kilka dodatkowych naklejek, wymiana różnych uszczelek, nowe głośniki, .... resztę dopiszę później
Zaraz po kupnie - dorobiony minijack do radia, malowanie felg (nie wyszło :D), poprawki na lakierze, jakieś małe ogniska rdzy usunięte, nowe opony, regeneracja drążka od zmiany biegów, w środku żarówki wymienione na ledy (kolor biały zimny)
Sierpień - wymiana oleju w silniku i filtrów, wymiana poduszek silnika, nowe klocki hamulcowe (Hawk HPS), nowe świece, kable, cewki, tymczasowa naprawa małego wycieku oleju z półosi, pozbyłem się całkowicie plastidipu z samochodu, trójkąt z przodu na masce zamieniłem na folie 3M czarny mat. Wygląda ładnie i trzyma się do dzisiaj
Październik-Listopad - wymiana wszystkich felg na nowe, standardowe (uznałem, że są najlepsze ), pomalowanie na czarny mat, regeneracja filtra powietrza K&N
Grudzień - wymiana uszczelniacza półosi (dzięki Gronek), później oleju w skrzyni i dyfrze (16 grudnia), teraz nowe opony zimowe, lekkie przyciemnienie tylnych lamp folią, regeneracja przednich reflektorów, wywalenie wnętrzności katalizatora (średnio podoba mi się efekt, dlatego zmieniam cały wydech niedługo)
Styczeń-Luty - wydech Agency Power 3", spoiler, panel nawigacji z tabletem, ...
Ostatnio zmieniony przez kyku 2015-04-27, 04:10, w całości zmieniany 3 razy
Znane nam auto i ogolnie powodzenia w dalszych planach z nim związanymi śpieszmy się kochać właścicieli Reksów- tak szybko odchodzą
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujący zepsutego Ziła nad Tybetańską przełęcz =-
Auto: RX-8 US High Power
Wysłany: 2014-07-28, 14:01
Tak z ciekawości dopytam o co chodzi z ta tragedią po poprzednim właścicielu pisząc o felgach ? Fajnie widzieć że auto dalej całe i żyje ... Dbaj o nią to może z czasem odkupię jeśli do tego czasu żadne sti nie wpadnie
Auto: RX-8, Huracan
Wysłany: 2014-07-28, 14:25
Pod plastidipem felgi byly popekane i bez spawania sie nie obeszlo ;p ale planuje wymiane felg w niedalekiej przyszłości. Ogólnie z auta jak i z zakupu jestem do teraz mega zadowolony Brakuje mi tylko tego twojego wydechu
felgi są bardzo fajne tzw. "pająki" - tak jak mlody napisał są bardzo ale to bardzo popularne wśród maniaków JDM - to nic - a czy koś z Was nie miał sytuacji kiedy spotkał "kolesia" w takiej samej kurtce, bluzie, butach jak wasze ?