Rex ucierpiaĹ tej zimy niestety i do wymiany mam drzwi kierowcy i prĂłg delikatnie zarysowany. DziĹ mi wycenili szkode w PZU na 2500 zĹ robocizna i nowe drzwi. W ASO powiedzieli mi 7000. Niew ukrywam ze chciaĹbym kase na konto i zrobiÄ to sam w innym warsztacie. Podpowiedzcie jak sie odwoĹaÄ od tej kwoty i gdzie uderzyc ?
Mam wziÄ Ä pisemnÄ wycenÄ szkody z ASO i przedstawic ja ubezpieczycielowi?
Szkoda Z OC.
fazer5
Auto: mazda rx7 fc3s turbo II Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Gru 2009 Skąd: piekary Ĺl
Wysłany: 2010-03-29, 13:55
wOOx udaj siÄ do firmy AUTOELEMENTS w katowicach i tam poproĹ o fachowÄ wycenÄ szkody, oni odpĹatnie wyceniÄ Ci wartoĹÄ szkody i z niÄ wracasz do ubezpieczyciela, ten nie ma wyjĹcia i musi siÄ do tego ustosunkowaÄ najczÄĹciej zaĹatwiajÄ sprawÄ pozytywnie. robimy tak przy kaĹźdej szkodzie, ktĂłrÄ usuwamy w mojej robocie. zawsze dziaĹa.
Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2010-03-29, 15:08
MĂłwisz ze powinno podziaĹaÄ ?CHciaĹem jechac do mazdy poprosic o wycene i doĹÄ Äzyc do dokumentacji ale jesli mwoisz ze w tym autoelements to sprobuje i tam. Mowisz ze respektuje PZU ?
Hmm... moim zdaniem wycenÄ z ASO tez powinni przyjÄ Ä.
W koĹcu Ciebie to nie interesuje, odstawiasz samochĂłd do ASO a oni muszÄ zapĹaciÄ za naprawÄ wykonanÄ ZGODNIE Z TECHNOLOGIÄ NAPRAWY.
Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2010-03-29, 15:33
NIe chce w ASO. Katowickie serwisy mazdy( pro moto) to honda JKK nie ma za dobrej opinii i widziaĹem ich prace i nie oddam im auta. Dyge pomijam. Naprawa bÄdzie prawdopodobnie wykonana w ASO Toyoty bo wiem ze sÄ solidni. A kase chce do rÄki. Ale tak czy siak kwota 2500 zĹotych jest nie do przyjÄcia. WiÄc sprobuje z wycenÄ oficjalnÄ z aso z wyszczegĂłlnienem co i jak a potem autoelements.
fazer5
Auto: mazda rx7 fc3s turbo II Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Gru 2009 Skąd: piekary Ĺl
Wysłany: 2010-03-29, 15:45
wOOx sprawa jest taka, Ĺźe ja teĹź pracujÄ w maĹździe wprawdzie nieautoryzowanej, ale to nie ma wiÄkszego znaczenia w tym wypadku. kiedy podstawiajÄ nam samochĂłd do naprawy blacharskiej mamy juĹź najczÄĹciej wycenÄ z pzu, a oni korzystajÄ z autotaxu, prĂłby przedstawienia im innej niĹź wynikajÄ ca z autotaxu wyceny koĹczy siÄ proĹbÄ o faktury ĹşrĂłdĹowe czÄĹci, taka kapa. ale Autoelements teĹź korzysta z autotaxu a ich wyliczenia sÄ mocno zbliĹźone do cen mazdy i pzu nie moĹźe podwaĹźyÄ wĹasnego programu. taka zamiana, ksiÄĹźniczka za ĹźonÄ.
Wysłany: 2010-03-29, 15:49
Wiec z ostatniej chwili. ByĹem w maĹşdzie wyceniÄ mi w Audatexie tak jak PZU naprawe, taki kosztorys to koszt 120 PLN. I z tym sie mam udaÄ spowrotem do PZU Ttak ?
[ Dodano: 2010-03-30, 09:37 ]
HELP. PZU nie chce zaakceptowac kostorysu z mazdy jako dowodu w sprawie i jako podstawy do odwolania Nie wiem co dalej ? bo naprawa bezgotĂłwkowa w serwisie mazdy nei wchodzi w gre bo byle komu nie oddam tego auta i tyle. Jakies rady ?