Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Weź udział w konkursie Zoom-Zoom Mazda Design!
Autor Wiadomo¶æ
Pit 
Administrator

Auto: FD3S
Pomóg³: 5 razy
Do³±czy³: 18 Wrz 2008
Sk±d: Suburbia
Wys³any: 2010-04-22, 13:02   Weź udziaÅ‚ w konkursie Zoom-Zoom Mazda Design!

Lubisz rysować? Weź udział w konkursie organizowanym przez Mazdę. Wystarczy zaprojektować nadwozie samochodu lub element jego wyposażenia.

26 kwietnia startuje organizowany przez Mazdę ogólnopolski konkurs designu, polegający na zaprojektowaniu elementu wyposażenia samochodu i/lub wymarzonego samochodu. Prace konkursowe będzie można składać na stronie internetowej mazda.pl od 26 kwietnia do 7 czerwca br. Każdy uczestnik będzie mógł złożyć po jednej pracy w obu kategoriach. Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest ukończenie 18 lat.

ZOOM-ZOOM MAZDA DESIGN to konkurs zarówno dla profesjonalistów, jak i osób, które nigdy wcześniej nie próbowały swoich sił w projektowaniu. Celem konkursu jest pobudzenie do działania i tworzenia - większość z nas doskonale wie, co jest potrzebne w samochodzie, kiedy jedziemy do pracy, na zakupy, wakacje, z dziećmi lub przewozimy swoje ulubione zwierzęta.

Kategorie konkursowe

1. Projekt przedmiotu użytkowego, elementu wyposażenia samochodu
2. Projekt nadwozia samochodu lub jego fragmentu

Zgłoszone prace oceniane będą za oryginalność i innowacyjność, przydatność i użyteczność oraz estetykę i realność wdrożenia. Przede wszystkim jednak będzie liczyć się pomysł. Projekt nie musi być profesjonalnie przygotowany - wystarczy szkic i krótki opis koncepcji autora - podkreśla Peter Birtwhistle, główny projektant Mazdy w Europie, honorowy członek jury konkursu.

Zaproszenie do współpracy przy konkursie ZOOM-ZOOM MAZDA DESIGN przyjęli: Janusz Kaniewski - niezależny car designer, który stanie na czele jury, wspomniany Peter Birtwhistle - główny projektant Mazdy w Europie, Wojciech Sierpowski - dziennikarz motoryzacyjny oraz dwie osobowości telewizyjne: Dorota Wellman i Marcin Prokop. Patronem konkursu został Instytut Wzornictwa Przemysłowego (IWP), z którego ramienia do jury dołączy Krzysztof Bielski, Dyrektor Upowszechniania Wzornictwa.

Nagrody

Nagrody w konkursie, podobnie jak i sam konkurs, mają motywować, inspirować i rozwijać kreatywność. Nagrodą Grand Prix jest wyjazd na warsztaty Mazda Design - międzynarodowe warsztaty designu samochodowego, odbywające się z udziałem projektantów Mazdy oraz staż w pracowni Janusza Kaniewskiego. Ponadto, 6 finalistów ZOOM-ZOOM MAZDA DESIGN - po trzech z każdej kategorii, weźmie udział w warsztatach kreatywności na Lazurowym Wybrzeżu, gdzie pod okiem miłośnika warsztatów slow work - Janusza Kaniewskiego, będą uczyć się czerpać inspiracje z otoczenia i przekładać swoje pomysły na papier czy ekran komputera. Dodatkowo, na uczestników konkursu czekają nagrody rzeczowe: nawigacje, zestawy toreb podróżnych Mazdy oraz cyfrowe ramki na zdjęcia.

Źródło: Moto.pl

Czerwski 

Auto: Toyota Auris :(
Do³±czy³: 05 Kwi 2009
Sk±d: Gdynia
Wys³any: 2010-04-22, 13:46   

Pit dzieki za info :D bomba :D mam pełno projektów (rysowanych w drodze na Politechnikę xD) pewnie coś wyśle mam pare fajnych pomysłów :D

Już wcześniej słyszałem o takich konkursach organizowanych przez mazdę ale nie miałem przyjemności spróbować :P

stramer 

Auto: RX-7 FC
Pomóg³: 9 razy
Do³±czy³: 01 Pa¼ 2008
Sk±d: Kraków
Wys³any: 2010-04-22, 17:31   

Wysyłaj, wysyłaj.
Ino ładny mo być ;-)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach