Po co ci ten gadżet. Głownie daje efekty dźwiękowe, a efekty chłodzenia silnika są gorsze, gdyż powietrze chłodzenia silnika pobierane jest z komory silnika. W rx-ach zwykle to powietrze o wysokich temperaturach.
Po co ci ten gadżet. Głownie daje efekty dźwiękowe, a efekty chłodzenia silnika są gorsze, gdyż powietrze chłodzenia silnika pobierane jest z komory silnika. W rx-ach zwykle to powietrze o wysokich temperaturach.
Chciałem się dowiedziec czegoś o tym dolocie przed wydaniem 1300zł
Mike napisa³/a:
ja mam i drażnię nim mieszkańców wiosek jak latam po nocach z opola do domu ryk się niesie na kilka km poza tym to nic nie daje
Podoba Ci się dźwięk? Nie lepiej zainwestowac w końcówki tłumika od Ultera czy coś? Nie muli bardziej na wolnych obrotach? Jakieś zmiany na wyższych czy właśnie może lepiej łapie od dołu? Coś się pogorszyło czy oceniasz zmianę na plus? Napisz coś więcej proszę
Dźwięk bardzo fajny i charakterystyczny, mi się bardzo podoba, co do mocy, na początku miałem wrażenie że nieco dół jest mocniejszy, ale to może być placebo, czasy do setki robiłem z typhoon'em gorsze o 0.2, 0.3 sek ale to równie dobrze może być mój błąd więc ciężko stwierdzić, co do chłodzenia uważam że nie jest gorsze niż w serii.
Dźwięk bardzo fajny i charakterystyczny, mi się bardzo podoba, co do mocy, na początku miałem wrażenie że nieco dół jest mocniejszy, ale to może być placebo, czasy do setki robiłem z typhoon'em gorsze o 0.2, 0.3 sek ale to równie dobrze może być mój błąd więc ciężko stwierdzić, co do chłodzenia uważam że nie jest gorsze niż w serii.
Więc chyba zaryzykuję Wkurza mnie tylko fakt, że dolot jest dośc drogi, a nic poza dźwiękiem jednak nie daje... Oglądałem kilka filmików na utube i bardzo podoba mi się dźwięk Teraz jest tłumik vs dolot a może to i to... Dzięki za odpowiedź Mike
Zgadzam sie z kolegą...dzwięk super....w zasadzie tyle, ja jestem zadowolony z zakupu
To dobrze, co raz bliżej jestem kupna tego dolotu.
KajaK napisa³/a:
Nie mam pytań Panowie Idę o zakład, że na stożku temp. zasysanego powietrze wzrośnie i to ZNACZNIE !! A rexy i tak mają z tym problem także ...
Jestem 100% pewien, że stożek w takim setupie pogarsza moc silnika i negatywnie wpływa na jego eksploatacje. Co do wydawania 1300zł za dźwięk to pozwolę sobie wstrzymać się od komentarza
Polecałbym wkładkę KN bądź innej renomowanej firmy a temat stożka sobie darował ale kto co lubi ja napewno będę się starał upchać seryjnego boxa w mojej Corolli.
Może i jest większa, ale ludzie nie narzekają na ten kit z tego co wyczytałem i popytałem w pracy - chwalą sobie. Zobaczymy, zawsze można wyjąc gdyby na prawdę zabrakło mocy ^^
Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500 Pomóg³: 15 razy Do³±czy³: 23 Mar 2009 Sk±d: Strzyżów / MiÅ‚ocin
Wys³any: 2012-09-05, 22:22
Powtórzę to co pisałem już wiele razy, jeżeli chcemy mieć dodatkowe osiągi poprzez zmianę filtra, to tylko filtr na ramieniu, podchodzący aż przed chłodnicę, + modyfikacje w mapie.
Jeżeli chcemy mieć tylko fajny dźwięk to każdy jeden dolot dodaje trochę "uroku", ale może również obniżyć sprawność układu dolotowego.
Ja już kupiłem typhoon'a i czekam na przesyłkę Czytałem trochę co powinienem zrobic przed założeniem go i na zagranicznym forum jest napisane, aby zresetowac ECU oraz "zatkac" vfad (zawór świeżego powietrza - tak wychodzi jakby to przetłumaczyc na Nasz język), mógłby mi dokładnie ktoś rozpisac o co z tym chodzi i jak to zrobic? Pozdrawiam.
w zestawie z dolotem dostaniesz gumową zaślepkę, zatykasz i po sprawie
przyszedł mi właśnie dolot i będę go instalował na weekend, ale możliwe, że coś powinienem wiedziec przed jego założeniem?? Może mi ktoś dokładnie rozpisac jak dostac się do tego Vfad?? Może ktoś przy zatykaniu vfad zrobił jakieś zdjęcia? Mile widziane Dzięki .
Podczas instalacji nastąpiło kilka problemów. Wyżej podałem link do instrukcji k&n typhoon, więc:
4. nie mam w ogóle tego sensora... odłączyłem ten kabelek od obudowy filtra, a wtyczka w która wchodził kabel jest pusta.
5/6 w ogóle tego nie widzę w swoim aucie
11/12 brak tej części w moim aucie
19, też nie mam tego zacisku
30/31 j.w
32/32 j.w
O co tutaj chodzi? Dlaczego nie mogłem u siebie znaleźc tych części, czy ja coś ominąłem?? Proszę o pomoc... auto pracuje normalnie, brzmi w miarę nieźle, ale nie chciałbym nic przeoczyc. Nie zaślepiłem jeszcze tego całego VFAD/VDAF bo nie wiem co to jest nawet.... dzięki za uwagę.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach