Wysłany: 2012-06-07, 11:50 Piszczenie w puszce z komputerami
Witam, mam takie maĹe pytanie co jest po lewej stronie od akumulatora (taka skrzyneczka - w ktĂłrej cos mi ostatnio piszczy - tak jakby sie cos tam poluzowalo)
Pozdrawiam
_________________ zoom zoom
Ostatnio zmieniony przez KajaK 2012-06-07, 12:36, w całości zmieniany 1 raz
Zauwazylem ze piszczec zaczyna jak sie auto rozgrzeje - mysle ze gdzies cos trzeba bedzie dokrecic/badz naoliwic- na poczatku myslalem ze to od silnika dzwiek ale silnik chodzi czysciutko. Po kilku minutach nasluchiwania doszedlem do wniosku ze dzwiek najmocniej slychac wlasnie w rejonie tej puszki - no nic przez weekend posiedze przy tym troche.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2012-06-08, 21:45
ja bym odkrÄciĹ plastikowÄ osĹonÄ i zobaczyĹ czy Ĺruby mocujÄ ce komp nie sÄ luĹşne. A tak na marginesie moĹźesz mieÄ wywalonÄ poduszkÄ silnika z tej strony. odgĹos siÄ piÄknie niesie po komorze
od paru dni mam identyczny odglos, wydawalo mi sie ze to od alternatora ale sam juz nie wiem, jak jest nie za cieply silnik to tego nie ma, ale jak sie nagrzeje slychac to strasznie, ktos ma moze jakis sugestie? ;]
jacobs
Auto: - Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-11, 16:36
A to nie jakieĹ cewki piszczÄ ? Podobnie jak np. w zasilaczach komputerowych?
Przy wylaczonej klimie tez piszczy. Tak jak kolega wyzej pisal to sie pojawia dopiero przy rozgrzanym silniku, moze cos sie tam poszerza od temp - cholera wie...
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2012-06-16, 14:44
wiesz co po mojemu powinieneĹ podbiÄ do mechaniora ogarniÄtego bo takie odgĹosy ciÄĹźko zweryfikowaÄ na podstawie filmu. Na kolektorze jest zaworek wyrĂłwnujÄ cy powietrze i on puka czÄsto ale hgw moĹźe siÄ przytarĹa oĹka w nim i popiskuje. Strzelam tylko bo on jest najbliĹźej z takich gĂłwien co by piszczeÄ mogĹy ale mĂłwie, na Ĺźywo do ogarniÄcia to jest ale przez film to moĹźe byÄ wszystko
Ps. Tutaj raczej nie uracze mechanika od Rexow.... ale za 2-3 tyg wybieram sie do serwisu w Niemczech, zagadam do goscia zeby przy okazji ogarnal. O ile to cholerstwo bedzie wtedy piszczec - bo nie jest to regula, nie zawsze piszczy.