Witam!
PoszukujÄ opon Toyo R888 w rozmiarze zbliĹźonym do moich oryginalnych z RX-7 (1984) - 205 60 R14. ZnalazĹem na oficjalnej stronie, Ĺźe sÄ 205 55 R14, jednak u nas nie dostÄpne. SÄ za to nastÄpne w kolejce 225 50 R14, ale te to juĹź sÄ trochÄ za szerokie.
PrzeszukaĹem teĹź trochÄ sklepĂłw internetowych i nic, no moĹźe nie nic - w U.K. za 123 Ĺ.
Macie moĹźe namiary na sprawdzone sklepy z oponami w USA?? MoĹźe tam coĹ znajdÄ w rozsÄ dnych cenach.
_________________ Pozdrawiam
Jacek
Mazda RX-7, Alfa Romeo 33 1,7 QV
Auto: westfield i reynard Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: 2011-02-05, 18:40
polska jak to polska w d.... majÄ r888.
KupowaĹem 225/45/13 kiedy w UK juĹź chĹopaki testowali a bystre panie w handlu twierdziĹy Ĺźe nie ma takiego rozmiaru a o róşnych twardoĹÄiach r888 to one nie sĹyszaĹy "panie po co komu miekka mieszanka ? przecieĹź to siÄ szybciej zetrze wiÄc po co komu takie opony"
wiÄc z tego co zauwaĹźyĹem w rozmiarach 185 205 225 w 13" polska sprzedaje zawsze twardszÄ mieszankÄ
zamawiaj z UK te 205/55 R14
z USA troszke ryzyko bo jeĹli coĹ bÄdzie nie tak to musisz odsyĹaÄ na swĂłj koszt i znĂłw czekaÄ, cĹa vaty itp...
_________________ SPRZEDAM: ZAMACHY,SPRZÄGĹA
KUPIÄ SILNIK N/A Z S5
Retro, masz moĹźe jakieĹ info na temat tej opony - jak trzyma itd.? Ale z tego co widziaĹem na ich stronie 14 brak
Ja przygotowujÄ mojÄ RX-7 do startĂłw w wyĹcigach i potrzebujÄ dobrÄ oponÄ na tor.
Jacek
Ja sĹyszaĹem Ĺźe Toyo R888 przy odrobinie wilgoci nie skrÄcajÄ , Retro, te oponki ktĂłre pokazaĹeĹ nadajÄ siÄ do codziennej jazdy??? czy raczej tylko na tor??
Róşne opinie o nich (R888) czytaĹem, Ĺźe i przy lekkim deszczu moĹźna dobrze jeĹşdziÄ. Ja potrzebujÄ opon na tor przy suchym. Na mokre mam, to na czym jeĹźdĹźÄ na codzieĹ - jak moĹźna nazwaÄ letnie weekendowe przejaĹźdĹźki - Falken ZIEX-ZE 912.
Jacek
no ale podejrzewam Ĺźe w jeĹşdzie codziennej Toyo R1R mogÄ siÄ nie sprawdziÄ.. pewnie szybko znikajÄ
ja myĹlÄ nad http://www.oponeo.pl/dane...-45-r18-95-y-xl tylko ciÄĹźko jest mi sugerowaÄ siÄ opiniÄ internetu... ewentualnie teĹź poĹaszÄ siÄ na te R1R Retro, bÄdziesz kupowaÄ w kraju?? czy ĹciÄ gaÄ z zagranicy?
Nie no czemu majÄ zejĹÄ szybko ?
Poprzednie opony byĹy na aucie jak je kupilem.
Nie wiem ile miaĹy przejechane ale ja na nich zrobiĹem 25 tyĹ. przez 2 lata po ulicach i do tego kilka albo kilkanaĹcie pojeĹźdĹźawek po Kielcach, UĹÄĹźu i NMnP.
Na tor teraz planujÄ siÄ zaopatrzyÄ w sliki rajdowe wiÄc R1R bÄdÄ tylko na ulicÄ.
JeĹli kupiÄ nowe R1R to pewnie by mi posĹuĹźyĹy z 4 lata albo lepiej, ja robie ok 10 tyĹ na rocznie.
Auto: Mazda RX-7 FC Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2011-02-08, 21:33
Cytat:
Na tor teraz planujÄ siÄ zaopatrzyÄ w sliki rajdowe wiÄc R1R bÄdÄ tylko na ulicÄ.
JeĹli kupiÄ nowe R1R to pewnie by mi posĹuĹźyĹy z 4 lata albo lepiej, ja robie ok 10 tyĹ na rocznie.
R1R, tylko na ulicÄ, to chyba bÄdzie sĹaby wybĂłr. Nie chcÄ siÄ wymÄ drzaÄ, bo na nich nie jeĹşdziĹem, ale to bardziej opona na upalanie plus dojazd po ulicy na to upalanie, niz na codzieĹ.