Auto: teraz już V6...
Do³±czy³: 12 Maj 2009 Sk±d: BiaÅ‚ystok
Wys³any: 2011-04-13, 09:51 Rdza w RX-8
jakoś nie znalazłem, żeby ktoś coś o tym wspominał, a ja sie po zimie deko zdziwiłem!
bo w dwóch miejscach mi wylazła rdza!!!!!!
rocznik 2003,koniec
po obu stronach na progu u dołu,pod małymi drzwiami!
no i na łączeniu błotnik prawy tył - zderzak tył już plamka jest
macie coÅ› takiego u siebie?
a może gdzie indziej?
Ostatnio zmieniony przez Pit 2011-07-03, 12:15, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
robiłeś coroczne przeglądy nadwozia/powłoki lakierniczej
masz dokumentacjÄ™ w ks
nie spóźniałeś się więcej niż 2 dni od wyznaczonych dat
rdza wychodzi na nie uszkodzonych mechanicznie miejscach
Uśmiechnij się: masz 12 letnią gwarancję na perforację
Retro, taką informację uzyskałem w ASO BMG Goworowski z Trójmiasta. Dzwonili przy mnie do centrali ( o ile nie wybrali # do kolegi ), informację potwierdzono.
Interesowałem się tematem ponieważ u mnie też w paru miejscach wychodzi ruda. Niestety poprzedni właściciel kilka lat temu spóźnił się o miesiąc z przeglądem . W kolejnym roku zrobił w terminie, już nie potrzebnie, ponieważ Panowie z ASO nie wspomnieli, że po gwarancji. Można się spóźnić max 2 dni, tyle ZAPRZYJAŹNIONE ASO może odwlec update w systemie MMP.
Pogodziłem się z tym, w najbliższym czasie oddaje samochód do SPlusa. Zedrą pkt, zabezpieczą również pkt, a to dlatego, że mam egzemplarz bez przygód, z org lakierem. Nie chcę malowania po całości; zaraz była by dorobiona historia, że jak malowany to już coś było...
Dodatkowo renowacja lamp, przytartych plastików, szczególnie od butów przy progach, skór, zabezpieczenie szyb dla efektu spływającej wody z kaczki.
Koszt imprezki:
2300 zł brutto
Po w/w zabezpieczeniu i min 2-3 tyg (czas na wyschnięcie lakieru) na samochód trafi naklejka 3M Car Wrap kanalikowa, wylewana, czarny mat (najlepsza folia, realna trwałość przy profi wyklejeniu nie mniej niż 3 lata).
Koszt imprezki:
robocizna u zaprzyjaźnionych (zniżki) aplikatorów 700 zł netto
materiał (opcja profi tj bez oszczędzania na materiale, bez jakichkolwiek zakładek/nacięć, zakończenia pod plastikami/uszczelkami) 85 zł netto mb (szer rolki 152cm) zejdzie <20 mb tj <1700 zł netto.
Folia ma mnóstwo plusów, minusów w przypadku profi aplikatora żadnych. Oczywiście ma ograniczenia; np microdetalowych pierdołek nie okleimy, jak i np. końcówki wydechu
Retro, ma 12 letnia gwarancje o ile spelnia sie w/w wymogi. Aso robi update do systemu MMP. Czynnikow wplywajacych na rdzewienie jest sporo Aso w ramach gwarancji ma obowiazek naprawy. Rzecz jasna nie pala sie do tego, nie podejmuja inicjatywy
Auto: RX-8 Anniversary
Do³±czy³: 12 Gru 2008 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2011-04-13, 15:31
maciekgdn napisa³/a:
... na samochód trafi naklejka 3M Car Wrap kanalikowa, wylewana, czarny mat (najlepsza folia, realna trwałość przy profi wyklejeniu nie mniej niż 3 lata).
Koszt imprezki:
robocizna u zaprzyjaźnionych (zniżki) aplikatorów 700 zł netto
materiał (opcja profi tj bez oszczędzania na materiale, bez jakichkolwiek zakładek/nacięć, zakończenia pod plastikami/uszczelkami) 85 zł netto mb (szer rolki 152cm) zejdzie <20 mb tj <1700 zł netto.
Folia ma mnóstwo plusów, minusów w przypadku profi aplikatora żadnych. Oczywiście ma ograniczenia; np microdetalowych pierdołek nie okleimy, jak i np. końcówki wydechu
Sorry za OT...
Od jakiegoś czasu też myślę o folii czarny mat. Podzielisz się jakąś fotką, jak to zrobisz?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach