Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: boletz
2014-11-24, 11:47
Światło przeciwmgielne
Autor Wiadomo¶æ
Mike 

Auto: RX-8 Haj Pałer, Pasiak B5
Pomóg³: 4 razy
Do³±czy³: 09 Lip 2010
Sk±d: Opo
Wys³any: 2011-07-09, 08:42   ÅšwiatÅ‚o przeciwmgielne

wczoraj z kumplami wpadliśmy na szatański pomysł aby przerobić rexowe światło przeciwmgielne na lampkę stopu a,la F1 :P

ciekaw jestem czy jest to wykonalne macie jakieś pomysły jak to zrobić??

https://www.facebook.com/RxKlubPolska?ref=hl

Marco7 

Auto: GTI P mk7
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 27 Kwi 2009
Sk±d: Gdynia
Wys³any: 2011-07-09, 13:13   

Fajny pomysł, pewnie wystarczy pociągnąć kabel od jednego z pozostałych świateł stopu. Wydaje mi się że dobrze było nie rezygnować przy tym z przeciwmgielnego - może wyciąć jeszcze jedną dziurkę na żarówkę? Tylko jedno mnie zastanawia że będą aż cztery światła z tyłu się świecić, nie będzie to może za bardzo oświetlonych tirów z tyłu przypominać? ;-) Ja bym chyba zrezygnował z seryjnego trzeciego stopu na rzecz tego na dole.

Mike 

Auto: RX-8 Haj Pałer, Pasiak B5
Pomóg³: 4 razy
Do³±czy³: 09 Lip 2010
Sk±d: Opo
Wys³any: 2011-07-09, 13:33   

no właśnie jest taki plan :P ale głownie chodziło o to żeby to wyglądało jak w F1 nie jestem fanem tego sportu więc nie wiem po co to światło jest ale efekt mrugania światła podczas hamowania był by niezły :D

https://www.facebook.com/RxKlubPolska?ref=hl

rys2z 

Auto: POLDEK :)
Do³±czy³: 04 Sty 2011
Sk±d: Cieszyn
Wys³any: 2011-07-09, 14:30   

To nie jest światło stopu w F1 Tylko jak są kiepskie warunki czyli leje deszcz, mgła itp To wtedy zakładają im takie światła które mają mrugać Żeby kierowca wiedział ze przed nim jadzie bolid Tak jak na przedstawionym wyżej obrazku, jak ktoś nie wie to opony F1 w czasie deszczu odprowadzają tyle wody i robią taka zadyme że nic nie widać I dlatego maja takie mrugające światła

Sinix 

Auto: Renault Modus
Do³±czy³: 30 Kwi 2010
Sk±d: ÅšlÄ…sk
Wys³any: 2011-07-09, 19:43   

Gdybyś się zdecydował to możesz to zrobić na jednej diodzie mocy (super jasne) albo na kilku FLUXach. Efekt migotania można uzyskać na TIMERze 555.
Hmm migoczący stop.......jak to normalnie pod stop podepniesz bez włącznika to może być ciekawe jak ktoś z sił wyższych będzie ci sprawdzał auto. Można to zrobić na i tak i tak :P na przełączniku

Skip 

Auto: Mazda RX-8 Revolution Reloaded
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 25 Lis 2010
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2011-07-09, 19:58   

Motyw ogólnie fajny, sam się kiedyś zastanawiałem jak by to wyglądało :D Ale kierowca z tyłu mógłby się irytować, kiedy stojąc np. na światłach migało by mu takie światełko ^^ Może do tego jakiś przerywacz, np po 5 sek ciągłego wciskania hamulca?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: