Auto: RX-8 Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sie 2011 Skąd: W-wa
Wysłany: 2011-09-13, 12:50 Zabezpieczenie przed wlamaniem?
Witam wszystkich juz jako oficjalny posiadacz Rx-8 Po konsultacji z Kojotem udalo mi sie znalezc, mam nadzieje, dobry model. W kazdym razie do rzeczy. Pare dni temu postanopwilem dac znajomemu sie przejechac i pod swiatlami zgasl mu silnik. Odruchowo postanowil go odpalic z tego samego "stanu" stacyjki. Samochod nie dal sie odpalic. Silnik nawet nie probowal zgrzytnac(jak np w sytuacji slabego akumulatora), po prostu milczal. Musielismy go zholowac. Wyszlsmy, zamknalem i otworzylem samochod i silnik normalnie odpalil. Dodam, ze gdy silnik zgasl byl juz nagrzany. Mi zdarzylo sie raz przy parkowaniu na samym sprzegle, ze zgasl, ale wtedy przelaczylem stacyjke na "zero" i ponownie uruchomilem bez problemu. Stad moje pytnie. Czy w wypadku mojego znajomego uruchomil sie jakis system antykradziezowy? Mial ktos podobna sytuacje?
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-09-15, 11:03
jak ci auto zgaĹnie to zawsze musisz przekrÄciÄ stacyjke na zero w kaĹźdym aucie tak jest nie jest to raczej zabezpieczenie przed zĹodziejem.