[ Dodano: 2011-03-28, 20:24 ]
Koledzy mam nadal problem z odmo a dokĹadnie Gdy jÄ podĹÄ czyĹem w odpowiednie miejsce przy ostrej jeĹşdzie zaczyna puszczaÄ niesamowitego kopcia biaĹego dymu Po odpuszczeniu i dodawaniu tak umiarkowanie gazu "mniej wiÄcej do polowy" wszystko wraca do normy i jedzie
Wyrzuca niÄ duĹźe iloĹci oleju przy wciĹniÄtym gazie do opory:C
macie jakieĹ na to rade?? czy Trzeba bÄdzie juĹź robiÄ Generalny remont ??
_________________ Rx-8
04
231PS
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
silnik ma prawie 94tyĹ na liczniku ile w koĹach nie wiadome wiÄc moĹźliwe Ĺźe juĹź siÄ koĹczy jeĹźdĹźÄ tak 2rok co prawda nie ma takiej mocy jak powinna mieÄ bo przy 5 tyĹ przerywa wiec jeĹźdĹźÄ tylko do 5tyĹ
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-17, 23:34
nie wiem jak w rx i w wankla , ale w moim 4g63 przez odmÄ majÄ przepĹywaÄ niewielkie iloĹci oleju ktĂłrej majÄ dostawaÄ siÄ do przepustnicy w celu jej smarowania, nie powinny to byÄ wielkie iloĹci, dziwne jest to Ĺźe u Ciebie coĹ przerywa, gdyby to byĹ tylko olej to moĹźna zamontowaÄ tak zwany oil catch tank i puĹciÄ go przewodem do miski olejowej... moĹźna wyeliminowaÄ wtedy dostawanie siÄ oleju do przepustnicy i jego spalanie ,olej zbiera siÄ w pojemniku a potem przewodem wraca do miski...
MATi tak powinno byÄ ale u mnie prawdopodobnie silnik ma koniec Ĺźywotu i przy duĹźych obr silnika sÄ przedmuch na rotrach i sadzi ciĹnienie korkiem olej ( odmo ) razem z resztkami oleju bo nawet zauwaĹźyĹem Ĺźe na filtrze powietrza mam plamÄ oleju presto gdy jÄ przeciÄ gam na 3,4,5 i 6 biegu powstaje za mnÄ wilka chmura biaĹego dymu i zaczyna brakowaÄ oleju w silniku (ale sÄ plusy nikt w takiej chmurze mnie nie zĹapie ) ;D
_________________ Rx-8
04
231PS
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-10-18, 21:50
jak moĹźe ci cisnÄ Ä korkiem????? jakie przedmuchy???? kaj chĹopie pieronie
jak samochĂłd nie trzyma kompresji sadzi CiĹnienie korkiem wlewu olej jak go odkrÄcisz czuÄ przy przyĹoĹźeniu rÄki tak co najmniej byĹo w normalnych silnikach
_________________ Rx-8
04
231PS
anubis88
Wysłany: 2011-10-19, 19:14
oj chyba siÄ z tobÄ nie zgodzÄ wydaje mi siÄ Ĺźe jak nie trzyma kompresji to nie idzie do miski
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2011-10-19, 20:48
Lis w tym silniku brak kompresji nie bÄdzie powodowaĹ wywalania oleju odmÄ bo nie ma jak - uszczelniacze separuja tylko kolejne komory spalania a nie jak w zwykĹym tĹokowcu oddzielajÄ komore spalania od miski olejowej
btw. mĂłj ma 92kk i zbiera sie caĹkiem ok - nic nie przerywa i ciagnie ostro do 9.5k
anubis88
Wysłany: 2011-10-19, 21:09
no tak jak mĂłwiĹem jedyne co ci siÄ moĹźe staÄ to jak ci bÄdzie ubywaÄ pĹynu
To znakiem tego mam coĹ innego rozpierduszone pod maska
na zbieranie nie narzeka do 5tyĹ Ĺadnie siÄ wkrÄca później przerywa i tak od 7-8 do odciny jest odczuwalne wciĹniecie w fotel. nie mam zbyt blisko jakiegoĹ szpeca do tego samochodu dla tego sam tak kleje