Nareszcie sÄ odpowiednie zdjÄcia, to siÄ zdecydowaĹem zamieĹciÄ posta w tym dziale.
Od lipca jestem w posiadaniu tego samochodu, jakby nie byĹo przepiÄknego.
KupiĹem z silnikiem do remontu, staĹa u Kojota. Zatem remont dokonaĹ siÄ u niego, na poczÄ tku sierpnia zaczÄ Ĺem jeĹşdziÄ mazdÄ
SamochĂłd byĹ od kogoĹ, kto o niego nie dbaĹ (nie komentujÄ), wiÄc kilka dni go myĹem, ale efekt byĹ sĹaby. Potem podjÄta decyzja, delikatna korekta lakieru, zrobiona na poczÄ tku listopada i zaczÄ Ĺ wyglÄ daÄ prawidĹowo
W miÄdzyczasie dokupiĹem kilka brakujÄ cych elementĂłw, plasticzkĂłw i duuuĹźo kosmetykĂłw samochodowych.
W Grodzisku mam sklep z profesjonalnymi kosmetykami, zĹapaĹem bakcyla detailingowego. Co prawda daleko mi do profesjonalistĂłw, ale powoli zaczynam siÄ rozglÄ daÄ w temacie i coraz wiÄcej mieÄ ciekawych rzeczy dla Mazdy
TydzieĹ temu szwagier zakupiĹ nowy obiektyw do aparatu, wiÄc nadarzyĹa siÄ okazja do wykonania zdjÄÄ, ktĂłrymi moĹźna siÄ pochwaliÄ W sobotÄ umyliĹmy rakiety i wyjechaliĹmy "w plener",efekty poniĹźej. W tle przewija siÄ Civic szwagra
Do ogarniÄcia sÄ jeszcze felgi (renowacja), zaĹlepki od spryskiwaczy, osĹona pod silnikiem, gaĹka nieco wytarta, brak przycisku do regulacji poĹoĹźenia oparcia fotela kierowcy i te srebrne elementy na Ĺrodkowym tunelu (mam porysowane i chyba je sobie oklejÄ foliÄ w kolorze czarnego szczotkowanego aluminium, ale to do przemyĹlenia). No i zderzak mam delikatnie uszkodzony koĹo halogenu, od strony kierowcy, trzeba by pomalowaÄ...
ChciaĹbym utrzymaÄ samochĂłd w stanie jak najbardziej zbliĹźonym do fabrycznego, tak jak lubiÄ
Temat bÄdÄ uzupeĹniaĹ w miarÄ postÄpĂłw
OczywiĹcie, nie jest to spektakularny "projekt", ale chciaĹem siÄ pochwaliÄ swoim autkiem, skoro juĹź zdjÄcia sÄ zacne
ZdjÄÄ Ĺrodka nie robiliĹmy, bo nie do koĹca byĹo wysprzÄ tane a i oĹwietlenia i obiektywu nie byĹo odpowiedniego.
Mile widziane komentarze...
Edit 25 01 2011:
jeszcze gwoli informacji: samochĂłd ma teraz przebiegu niecaĹe 131 tysiÄcy km, remont byĹ wykonany przy 125 tysiÄ cach.
TydzieĹ temu wyczyĹciĹem sobie przepĹywomierz i dolot (do przepustnicy), byĹo tam sporo takiego nagaru-oleju. Prawdopodobnie nikt tam nie zaglÄ daĹ a do tego mam filtr K&Na, ktĂłry chyba wywalÄ, bo tylko brudzi dolot
I chyba teraz mniej pali, albo mi siÄ wydaje, bo wolniej jeĹźdĹźÄ w zimÄ SprawdzÄ jak wyjeĹźdĹźÄ bak do koĹca.
17.11.2012
DĹubania jakiegoĹ wielkiego nie byĹo. KupiĹem brakujÄ ce nadkole i osĹonÄ pod silnikiem. Wymieniona teĹź zostaĹa skrzynia, bo stara juĹź nie dawaĹa rady, no i odĹwieĹźyĹem felgi, jednak nie o to chodzi
Najlepsze, co wczoraj miaĹo miejsce, to fakt, Ĺźe podczas spota innego forum umyliĹmy mojÄ brykÄ, wypolerowana zostaĹa maska i przĂłd nawoskowany konkretnym woskiem. Studio jest konkret (zdjÄcia pĂłki co z telefonu, ale majÄ byÄ teĹź z aparatu, bo byĹy robione).
PodziÄkowania dla chĹopakĂłw z Shine ON: www.shineon.pl
MyÄku:
Potem jeszcze wiaderka, rÄkawica i szampon wiĹniowy, polerowali mistrzowie fachu ale brak zdjÄÄ pĂłki co.
Efekt koĹcowy:
No i zdjÄcie popisowe (som najs reflekszyns):
Pierwszy raz woskowaĹem takiej klasy woskiem, zapach i wydajnoĹÄ powala:
https://www.shineon.pl/sk...acao-blend.html
MiaĹem ochotÄ go zjeĹÄ jak polerowaĹem do tego pociÄ gnÄ Ĺem po wosku moĹźe ze 3 razy a pokryĹem maskÄ i dwa bĹotniki
Ostatnio zmieniony przez Biszkopt 2012-11-18, 00:10, w całości zmieniany 6 razy
anubis88, brakuje, tzn. mam jednÄ caĹÄ (od strony pasaĹźera) i drugÄ roztrzaskanÄ . Do tego niebieskie.
To jest zadanie na dĹugi zimowy wieczĂłr a jakoĹ nie mogÄ siÄ za to zabraÄ...
ZaĹoĹźyĹem o tym temat, w mazdzie nie da rady kupiÄ samej zaĹlepki, trzeba razem z dyszÄ , za 550 PLN sztuka. Jak za kawaĹek plastiku to przesada, wiÄc obiecaĹem sobie, Ĺźe nie kupiÄ w serwisie