Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: RobertoX-8
2015-03-06, 16:26
Mazda RX8 Velocity Red by Masta
Autor Wiadomość
mark 

Auto: rx-7 szukam, rx-8 sprzedany
Wysłany: 2009-10-27, 18:48   

Gałka zmiany biegow jest wypasiona :)

wOOx 

Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3
Wysłany: 2009-10-27, 23:16   

Mnie sie podoba na tych kołach :) Chciałbym zebys mnie oswiecił co to jest to to na drzwiach kierowcy na maskowanicy głosnika? Podobaja mi sie te panele na słupkach drzwi z mazdaspeed :) Drogi bajer? A i gała tez jest 1 klasa :D

MastaMarek

Auto: Mazda RX8
Wysłany: 2009-10-27, 23:28   

hej woox, to jest knee-pad. Jak mialem jeszcze standardowa rx8 to ona byla dosc miekka i dosc mocno sie przechylala na zakretach. Na to torze to az tak bardzo to nieprzeszkadza ale jak jezdzisz na auto-crossie to walilem kolanami w deske i wracalem do domu z siniakami. siedzenia rx8 sa super komfortowe ale skora to oastatni material jaki potrzebujesz podczasz szybkiej jazdy. slizgalem sie na fotelu i walilem kolanami w deske. lol. knee-pad zapobiega temu w 100%.

galka mazdaspeed jest swietna!! najlepsze wydane $$ jakie poszly w ten samochod. lol. wyglad jest moze dosc nie ciekawy ale jezeli nie spodoba ci sie ona na torze to obiecuje ci ze stawiam ci piwo przez caly miesiac.

wOOx 

Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3
Wysłany: 2009-10-28, 10:16   

No własnie gałka wyglada na taka ktora sie nie slizga w łapie. Co do skóry to akurat ja nie jestem zwolennikiem;) Zamiast Rexa szukałem tez BMW E46 i miałem jedna ładna z pakietem zamszwoych foteli i to rozwiazanie mi odpowiadało bo sie nie lata po fotelach:] A to juz wiem do czego to cudo tak na logike to faktycznie zapobiega uderzaniu kolanem:)

Deniorek 

Auto: RX-8 [Lighting Yellow] High-Power
Wysłany: 2009-10-28, 10:53   

W sumie to takie polskie "mieć auto ze skórą". Jak nie ma skóry, nie ma lansu. :P

Mam skórę w Rexie, ale nie dlatego, że jej na zabój potrzebuję. Są momenty kiedy jej bym nie chciał.

BASIA 

Auto: REX oczywiscie
Wysłany: 2009-10-29, 21:48   

woojtas1985 napisał/a:
a ja to wszystko czytam i czytam i widzialem w tym wielkie plany, duzo gadania i jednak nic z tego prawie nie wyszlo choc ladnie sie zapowiadalo! fakt,ze trzeba bardzo kochac tuning i isc w tym kierunku na tyle ile pozwala portfel. bo plany to ma kazdy! sam chcialbym turbo i inne zawieszenie ale na wszystko przyjdzie czas wiec nie wypisuje,ze to i tamto. sorki za szczerosc ale taka prawda. Felgi mi sie bardzo podobaja ale jakos do koloru auta nie pasuja (wszystkie czerwone auta z czarnymi felgami to jakis kicz) - ale to moje zdanie. moje Felgi tez sie jednym podobaja a innym nie. wazne to co ci sie podoba! podziwiam chceci ;) naklejki to byla porazka szczegolnie w tych miejscach. dyfuzory spoko - ale po odpowiednim tuningu bo one i tak nic nie daja albo psuja aerodynamike Rexi.
na czesciach do rexa nie oplaca sie oszczedzac bo za kicz fakt malo kasy sie wyda ale za jego dopasowanie wyniesie cie to duuuzo wiecej niz za oryginal no chyba,ze ma ie talnt lub kogos kto ma duuuuzo czasu do pomocy. Co do wydechu i jego agresywnosci to chyba najglebszy bas i swietny dzwiek ma Borla lub Racing beat :) choc mazdaspeed tez jest super. opony toyo - u ciebie zapewne swietnie sprawdzaja sie na drodze - predkosc i przyczepnosc (tam gdzie jest sucho) ale na mokrym powodzenia na zakretach. Szybko znika tez bieznik bo sa strasznie miekkie. Galka brzydka ale z pewnoscia wygodna przy szybkiej zmianie biegow.
co do sprowadzenia rexa do polski to z pewnoscia wyniesie cie to taniej niz mialbys kupic np rexa w polsce!
honda - fantastyczna sprawa - szybsza, ekonomiczniejsza ale ma jedna wielka wade - 2osobowa!!!!
mimo to zycze powodzenia ze wszystkim. tylko nie zniszcz rexa w amerykanskim stylu - wszystko super a kupy sie nic nie bedzie trzymalo.

Nie będę cytować...
Jednak trochę mnie irytuje twoja wypowiedź...piszesz że plany, że naklejki, że felgi czyli są to rzeczy, które w tym aucie nie przypadły Ci do gustu ;-)
Wybacz ale ja odnoszę wrażenie jakbyś był niesamowitym znawcą tuningu :roll:
a jeśli tak jest to powiedz co robi ten agrotuning na tylnej części twojego auta? :-? (dodam że każdemu podoba się co innego)
Nie obraź się ale twoje podsumowanie mnie osobiście nie przypadło do gustu mimo iż jest to forum i wolność wypowiedzi 8-)
A co do wydechu...jak piszesz najgłębszy bas i świetny dźwięk... ciekawe czy jadąc kilka godzin w trasie nie miał byś dosyć tego cudownego dźwięku co innego jak się autem nie jeździ na co dzień to wtedy może i fajna sprawa natomiast po jakimś czasie już jak dla mnie upierdliwa :)
Tak czy inaczej wszystko zależy co kto lubi i jak głośno lubi, domyślam się że racing beat nie jest udręką dla ucha :) ale po twoim dość różnorodnym stylu mogę się domyślać że tłumik basowy może leżeć w bardzo głębokim basowym wydźwięku który twoje ucho akceptuje :D
Ot moje skromne zdanie :)

Tak czy inaczej pozdrawiam i bez obrazy :mrgreen:

Natomiast wracając do tematu czerwonej piękności to śmiem stwierdzić że mnie się autko bardzo podoba :-P Felga fajna, mój wymarzony spoiler jest (kiedyś może Ci go ukradnę :lol: ) przyciemnione szyby super (nikt stojący za Tobą nic nie zobaczy) a na zdjęciach specjalnie nie widać żeby z folią coś się działo więc ok. Ja bym chciała przyciemnić ale piecowo, natomiast trochę mnie martwi wycięcie szyby może niepotrzebnie...
Podsumowując powodzenia z dalszą realizacją planów i pozdrowionka dla Ciebie i Rexa :D

MastaMarek

Auto: Mazda RX8
Wysłany: 2012-04-04, 20:07   

Witam,
Daaaaawwwwno mnie tutaj nie bylo ;)
Wrocilem ze stanow i niestety rx8 sprzedalem :( Zona i mieszkanie musialo miec pierwszenstwo. Ostatnie zdjecie jakie jej zrobilem to to:

Jako, ze jestem w polsce zapraszam na moja strone firmowa:
www.imassmedia.pl

i na moj facebook ;)
https://www.facebook.com/MarekSzarekPhotography

Powinno sie tam znalesc cos dla kazdego ;)

nastepny cel to FD3s ale ... narazie zona mnie prosi abym zrobil jej kolejnego rx8. lol. Nie uwolnie sie od tego samochodu chyba.
Pozdr. i do zobaczenia na zlotach ;)

Marek

Mike 

Auto: RX-8 Haj Pałer, Pasiak B5
Wysłany: 2012-04-04, 21:06   

MastaMarek, panie lajknołem Cię na fejsbuczku :D widzę że nawet mamy wspólnych znajomych :P a to ciekawostka, szkoda że sprzedałeś rexa bo był zacny ;) sprzedawałeś w kraju czy w stanach??

https://www.facebook.com/RxKlubPolska?ref=hl

Marco7 

Auto: GTI P mk7
Wysłany: 2012-05-17, 00:21   

pożegnalna fotka - mega gnój 8)

p.s.
czy tylko jak mam tak że kiedyś znowu posiądę RX-8...?

RobertoX-8 
Moderator

Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS
Wysłany: 2015-03-06, 16:26   

sprzedany
zamykam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi