Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: RobertoX-8
2015-03-06, 16:26
Mazda RX8 Velocity Red by Masta
Autor Wiadomość
MastaMarek

Auto: Mazda RX8
Wysłany: 2009-05-12, 19:34   Mazda RX8 Velocity Red by Masta

Witam Wszystkich

Nie mam jeszcze zbytnio ciekawych zdjec z nowymi czesciami ale postaram sie napisac ciekawa biografie mojej Madzi.

Obecnie mieszkam w Chicago ale planuje na sprowadznie mazdy do Krakowa. Mialo sie to juz stac dawno temu ale takie jest zycie.

Mazda kupilem dokladnie rok temu. Miala przejechane zaledwie 12.000mil, teraz na liczniku jest 21.000 :( Niestety ale to moj jedyny samochod wiec te mile ide w gore.

Bardzo lubie samochody i predkosc. Uczestniczylem w kilku miedzy stanowych wyscigach i autoX ale niestety w zeszlym roku mialem wypadek. Dosc powazny ale wyszedlem caly sprawny. Na ten rok napewno sobie daruje zawodowe sciganie ale nie chce kompletnie zaprzestac sie scigac. Dwa miesiace temu poszedlem sobie na tor jako, ze pogoda byla mila ( wtedy mialem jeszcze standardowa rx8) i boom. Jako ze nigdy nie jezdzielm moja rx8 na torze byla ona zupelnie do kitu ustawiona. Wogole do bani. Wiec tak pojawil sie moj projekt na przekstalcenie standardowej rx8 na malego mazdaspeed scigacza. Wiekszosc czesci bedzie oryginalne Mazdaspeed OEM jako ze moj diler moze zalatwic mi je z 20% znizka i bez podatku :D

Caly plan podzielony jest na 3 czesci

Czesc 1:

-Mazdaspeed wydech
-Mazdaspeed uklad dolotowy
-Mazdaspeed strut bar -Przod i tyl
-Mazdaspeed sprezyny i amortyzatory
-Mazdaspeed klocki hamulcowe

Czesc 2:

-Mazdaspeed OZ felgi
-Nowe toyo oponiki na tor
-Mazdaspeed Stabilizer bar: przod i tyl
-Nowe sprzeglo

Czesc 3:
-Kompletny body kit Mazdaspeed
-Reszta ktora zostala pominieta.

Czesc 1 jest juz prawie zakonczona i w nastepny poniedzialek powinna byc juz ukonczona na 100%.

Nie mam jeszcze ciekawych zdjec ale podziele sie tym co mam:

Tak wygladala moja Madzia zaraz po zakupie:

Teraz mam tylko zdjecia z nowym wydechem i ukladem dolotowym i kilkoma zewnetrznymi detalami.

narazie tyle sie pozbylem ze standardowego silnika

haha, wlasnie moj klub postawil zdjecia z autoX z tej niedzieli. Strasznie sie na nich przechyla ta RX8. Ale czesci sa juz zamowione wiec to ostatnie takie zdjecia ;)

OBECNY WYGLAD:

Ostatnio zmieniony przez MastaMarek 2009-09-19, 12:08, w całości zmieniany 2 razy  

Pit 
Administrator

Auto: FD3S
Wysłany: 2009-05-12, 20:14   

Piekne autko! Pozdrawiam :)

stramer 

Auto: RX-7 FC
Wysłany: 2009-05-12, 20:34   

Śliczna.
Z tym przyjazdem Madzią do Krakowa to bym się tak na Twoim miejscu nie spieszył ;-)
Tylko tam możesz tak na prawdę się nią cieszyć bez ograniczeń :mrgreen:

Retro 

Auto: RX-8 GT
Wysłany: 2009-05-13, 12:57   

OMG OMG :O Bodykit MazdaSpeed to mój ulubiony kit do RX-8, maży mi się odkąd go 1 raz zobaczyłem :O
A wydech MazdaSpeed to jeden z 2 (oprócz Racing Beat) jaki bym założył do RX-8, po prostu wymiata :O

Witamy na forum i powodzenia w modyfikacjach, już się nie mogę doczekać ;)

MastaMarek

Wysłany: 2009-05-13, 17:13   

Dzieki wszystkim za komentarze. Narazie brakuje mi funduszy, ale sprzedaje laptopa i bez gazu kilka miesiecy wytrzymam i moze akorat bedzie ;) Co do wydechu to mi sie wydaje ze mazdaspeed brzmi najladniej i najglosniej. przynajmniej na klipach na youtube, inne wydechy nie brzmia tak agresywnie. Postaram sie cos nakrecic i wstawie na youtube jak pokoncze chociaz moja faze 1 modyfikacji.

żabcia 

Auto: Mazda RX8 2005 GT
Wysłany: 2009-05-14, 15:02   

kurde mi też body kit mazdaspeed śni się po nocach :-( ale brak € ... buuu
koniecznie pochwal się swoją małą jak skończysz 3cią fazę :lol:

MastaMarek

Wysłany: 2009-05-14, 21:33   

chyba narazie dam sobie spokoj z mazdaspeed body kit jezeli cena za tylko przedni zderzak z malowaniem to min. 3000zl lol. Znalazlem za to firme ktorasprzedaja pordobki oryginalnych czesci OEM i za caly ten komplet chca 1000zl z malowaniem wiec narazie na to sie zdecyduje :) Bede mial dokladnie te same kola co na zdjeciu wiec przynajmniej z zewnatrz moja mazda za tydzien powinna wygladac dokladnie tak samo:

Marco7 

Auto: GTI P mk7
Wysłany: 2009-05-16, 13:22   

MastaMarek napisał/a:
chyba narazie dam sobie spokoj z mazdaspeed body kit jezeli cena za tylko przedni zderzak z malowaniem to min. 3000zl lol. Znalazlem za to firme ktorasprzedaja pordobki oryginalnych czesci OEM i za caly ten komplet chca 1000zl z malowaniem wiec narazie na to sie zdecyduje :)

Hej, podaj jakieś namiary na ta firmę co łaska :D

MastaMarek

Wysłany: 2009-05-16, 20:37   

Shine Auto Project

TO jest ta firma. Dostalem kupony z rxclub.com i mam u nich znizke. NIe wiem czy wysylaja za granice ale podobno to jedna z lepszych firm ktora produkuje podrobki. Duzo osob kupilo wlasnie ten sam zestaw i podobno pasuje bardzo dobrze do prawie wszystkich rx8.

[ Dodano: 2009-05-28, 07:20 ]
Okazuje sie ze jest problem. Z klockami mazdaspeed potrzebne sa zuplenie nowe tarcze aby sportowe klocki wbily sie na nowy material a nie na juz urzyty :( ... troche mnie to spowolni jako ze nowe klocki i tarcze to nie maly wydatek. Przynajmniej zawieszenie jest juz skonczone i w sobote postawie nowe zdjecia.

[ Dodano: 2009-05-31, 00:30 ]
Okej, maly update. faza pierwsza jest zakoczona. przed 6/13 planuje miec nowe hamulce, kola i opony toyo T1R oraz kilka innych czesci. Zrobilem kilka zdjec. Myslicie, ze wszytkie naklejki wygladaja zbyt nieprofesjonalnie!?

Marco7 

Auto: GTI P mk7
Wysłany: 2009-05-31, 11:46   

MastaMarek napisał/a:

Okej, maly update. faza pierwsza jest zakoczona. przed 6/13 planuje miec nowe hamulce, kola i opony toyo T1R oraz kilka innych czesci. Zrobilem kilka zdjec. Myslicie, ze wszytkie naklejki wygladaja zbyt nieprofesjonalnie!?

Jestem w mały szoku że poszedłeś w stronę naklejexów :cry: , osobiście do mnie one nie przemawiają.

Ale technicznie super! Rozpórki bym przygarnął :D. A jakie zawieszenie masz?

Czerwski 

Auto: Toyota Auris :(
Wysłany: 2009-05-31, 12:07   

Hmm co do naklejek to moim zdaniem te rotory tak średnio pasuja (nie podoba mi sie dobranie kolorow)

pablito54 

Auto: teraz już V6...
Wysłany: 2009-05-31, 14:35   

popieram, zostaw tylko mazda zoom zoom
no i co to jest na dachu przy tylniej szybie???????

Retro 

Auto: RX-8 GT
Wysłany: 2009-05-31, 14:43   

Teoretycznie to jest dyfuzor :)
Jednak moim zdaniem totalnie niepotrzebny :P
1)Nie pasuje wizualnie
2)Nie wiem czy on w ogóle coś pomaga prz konstrukcji dachu 8, moim skromnym zdaniem nie ;P Zwłaszcza bez tylniego spoilera ;P

PaniczAdam 

Auto: RX-8 2003 192 hp
Wysłany: 2009-05-31, 17:51   

łoj. przedobrzyłeś mocno :)
zrobiłeś sobie rotacyjną choinkę IMO.
ten dyfuzor ala evo też do mnie nie przemawia.
moja dzidzia http://gallery.me.com/adam.kaczorek#100084

MastaMarek

Wysłany: 2009-05-31, 18:44   

dzieki za komentarze. zawieszenie to mazdaspeed sprezyny i shocks. ok 20mm jest teraz blizej ziemi. coilovers zostawiam na przyszly rok. Narazie jestem bardzo zadowolony z zawieszenia ale tylko testowalem go na zakretach w miescie :D Co do naklejek to kupilem je z ebay za prawie grosze wiec jak cos to zawsze moge je usunac. Sam nie jestem do nich przekonany wiec prosilem tez o opinie innych. aha to z tylu to plastikowy dyfuzor za 10zl ktory widomo co ma robic ale oczywiscie to sama bajka. postawilem go tylko dla wizualnego tuningu ale on tez mi sie tak sredio podoba. jak tylko zamontuje nowy body kit to zobacze jak te nakjelki beda sie prezentowaly i postawie nowe zdjecia.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi