Wysłany: 2012-05-05, 16:31 Awaria / spadek mocy / nie pali na ciepĹ‚ym
Jest mi smutno bo rex odmówił współpracy
Zacznę od początku , RX'a mam blisko od 2 tyg. i zdążyłem przejechać nim tylko 600km
Historia
Pierwsze objawy zaczęły się po przejechaniu około 300km .Jadąc z prędkością 140km/h na 30-60sekund zapaliła się kontrolka silnika , po zwolnieniu do 100 zgasła .
Sytuacja powtórzyła się następnego dnia , kilka mignięć i zgasła .Wtedy dało się odczuć spadek mocy na 6 biegu ledwo co przyspieszał.
Kolejnego dnia wybrałem się do ASO na ul.Liwskiej wawa aby sprawdzili błędy . W drodze do serwisu kontrolka silnika już świeciła się non stop i zrobiło się dużo głośniej w samochodzie .
Serwis wykrył jeden błąd P0301 Zarejestrowano przerywanie zapłonu w cylindrze 1.
Panowie z serwisu zresetowali błędy i powiedzieli jeśli sytuacja się powtórzy to konieczna okaże się wymiana świec , cewek i przewodów .
Kolejne dni cieszyłem się jak dziecko z jazdy RX'em aż do wczorajszego dnia .
dojeżdżając do pracy w samochodzie robiło się coraz głośniej i zaczynało brakować mocy , a że czas naglił poszedłem do pracy.
Po powrocie i odpaleniu RX'a coś było zbyt głośno ? Zdążyłem przejechać może z 500 metrów zapaliła się kontrolka silnika , sam silnik wpadł w wibracje chodził jak traktor i zgasł .Poczekałem tak z 10 minut i ponownie odpaliłem ( kilka razy trzeba było zakręcić ) nic się nie zmieniło tak jakby w ogóle jedna świeca nie pracowała , ponownie zgasł .
I tutaj dochodzę do tego co mnie najbardziej przeraża ! Jak wysiadłem z samochodu pod spodem na ulicy zobaczyłem plamę oleju wyciekającą gdzieś spod silnika śr30cm.
Więcej bałem się odpalać samochód , pozostała tylko laweta
O ile przerwy w zapłonie można wytłumaczyć cewka, świeca itd. to jak połączyć to z wyciekiem oleju za nic nie wiem ?
Poradźcie co mam robić
Koyot ?
Ostatnio zmieniony przez boletz 2014-11-13, 11:35, w cało¶ci zmieniany 2 razy
Trzeba było od razu do kojota jechać;/ To i tak sporo zrobiłes km ja moim po zakupie słownie 4 km!! Olej tez wyleciał silnik zaczął stukac no i auto u kojota kapitalny remont;/