przyjdzie czas Ĺźe teĹź siÄ zgĹoszÄ z tym "problemem"... ja celujÄ w turbo kit Greedy.. moĹźe na przyszĹe urodziny sprawiÄ sobie taki prezent, ale nie chcÄ zapeszaÄ.... ogromnie mnie to korci to raz a dwa, juĹź za duĹźo seryjnych rexĂłw u mnie na mieĹcie, trzeba siÄ czymĹ wyróşniÄ
ale ja chcÄ.... niewiem czy bym ogarnÄ Ĺ custom.... w turbokicie masz wszystko podane na tacy.. musiaĹ bym znaleĹşÄ kogoĹ miejscowego ktĂłry pomĂłgĹ by mi to ogarnÄ Ä..
JeĹli tak jest na tacy to czemu Ĺźadna u nas jeszcze nie smiga? Tylko czekam na konkretne argumenty.
TrochÄ nie rozumiem czemu ludzie kĹadÄ sporo kasy w nissany bmw a na tym levelu jakaĹ pustynia. CzyĹźby strach ....niewiedza,a poco ,przecieĹź mazda nie jedzie ! to najczÄĹciej co dalej?
A jeszcze zapomniaĹem psuje siÄ .
Matt
Auto: Mazda rx8
Wysłany: 2012-09-02, 21:22
Pierwsze mysle przed zalozeniem turbo kitu trzeba podkuc silnik I wtedy krecic na turbo kicie wyczailem dobry zestaw na JDM tylko brakuje kolektora (baran) z tego co mi doradzali
KALI, ten sam powĂłd dla ktĂłrego ludzie kupujÄ bmw, nissany i hondy, bo opinia w internecie jest taka Ĺźe w rx'ach silniki wymienia siÄ Ĺrednio co weekend, co do turbokitu, chodzi mi o to Ĺźe zamawiasz taki i masz juĹź wszystko, nie musisz "kolekcjonowaÄ" caĹego zestawu, patrzysz na to przez pryzmat siebie, Ty sobie to sam poskĹadasz, masz o tym pojÄcie, ja w dziedzinie mechaniki jestem totalnym laikiem, wiÄc zamawiajÄ c turbokit poszukam tylko kogoĹ kto mi to zaĹoĹźy (ponoÄ jest P&P) a potem kogoĹ kto mi to wystroi i auto nie bÄdzie staĹo roku w garaĹźu, albo na drugim koĹcu polski..
Matt
Wysłany: 2012-09-02, 21:39
znajomy podkuĹ silnik w hondzie i wcisnol kompresor + v-tec i niezle mu to smiga ja chcialbym podkuc swojÄ rx8 o ile ktos sie podejmie tego i wcisnac turbo kit ale niestety sam napewno tego nie ogarnÄ musiaĹ bym znalezc ludzi ktĂłrzy naprawde maja dobrÄ wiedze na temat tych silnikĂłw bo u mnie z tym sednio
Auto: westfield i reynard Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: 2012-09-02, 21:47
Mike napisał/a:
KALI, ten sam powĂłd dla ktĂłrego ludzie kupujÄ bmw, nissany i hondy, bo opinia w internecie jest taka Ĺźe w rx'ach silniki wymienia siÄ Ĺrednio co weekend, co do turbokitu, chodzi mi o to Ĺźe zamawiasz taki i masz juĹź wszystko, nie musisz "kolekcjonowaÄ" caĹego zestawu, patrzysz na to przez pryzmat siebie, Ty sobie to sam poskĹadasz, masz o tym pojÄcie, ja w dziedzinie mechaniki jestem totalnym laikiem, wiÄc zamawiajÄ c turbokit poszukam tylko kogoĹ kto mi to zaĹoĹźy (ponoÄ jest P&P) a potem kogoĹ kto mi to wystroi i auto nie bÄdzie staĹo roku w garaĹźu, albo na drugim koĹcu polski..
Matt, co chcesz podkuwaÄ w wanklu??
z tego co ja widzÄ to nie ma tam np. pompy paliwa, wtryskĂłw, sprzÄgĹa itp...
wiÄc jak by nie byĹo nie ma wszystkiego a czego brakuje to siÄ okaĹźe przy robocie
moim zdaniem turbo kit greddy nie ma sensu, np. odchodzi komp ktĂłrego raczej siÄ nie sprzeda itp.
_________________ SPRZEDAM: ZAMACHY,SPRZÄGĹA
KUPIÄ SILNIK N/A Z S5
Z tego co wiem(rozmowa z Kojotem) to sÄ np kute panewki do wankla apexy chyba teĹź sÄ inne jak coĹ to mnie poprawcie:P
Matt
Wysłany: 2012-09-02, 21:59
chcial bym zaczaÄ zaraz po zimie uturbienie rx ale jakie koszta wcisniecie takgo turbo kitu jakas wycena by sie przydaĹa tak mniej wiecej ile by to wyniesĹo ??