talar13
Auto: rx8
Wysłany: 2012-11-11, 20:44
ja miaĹem problem z ogrzewaniem polegajÄ cy na zacinajÄ cym siÄ pokrÄtle. SprĂłbuj delikatnie krÄciÄ w lewo do oporu a później w prawo sprawdzajÄ c czy leci ciepeĹko.
Matt
Auto: Mazda rx8
Wysłany: 2012-12-03, 10:30 ogrzewanie
Witam podobnie sie dzieje u mnie moj rexs wrzuca cieple ogrzewanie czasami gdy pokretlo skrece na zimne i odwrotnie bieguny sa poprostu odwrucone co moze byc przyczyna ?? czy to jest wina pytek w radiu ?? nie pokazuje wszystkich funkcji na panelu tylko tem. na zewnÄ trz nie pokazuje predkosci nawiewu i innych moze mial ktos takie dziwne akcje jak ja ?? co myslicie w czym jest problem
p.s chcialbym to jak najszybciej rozwiazac poniewaz zaczyna sie zima
Wiesz Matt, nie napisaĹeĹ dokĹadnie czy masz klimatyzacjÄ manualnÄ czy automatycznÄ . WnoszÄ c jednak z postu powyĹźej dotyczÄ cego pokrÄteĹ wnoszÄ, Ĺźe chodzi o klimatyzacjÄ manualnÄ . O ile oczywiĹcie w rex-ach takie byĹy (szczegĂłlnie tych sprowadzanych z USA). Nie spotkaĹem siÄ ze wskazaniami temperatury wewnÄtrznej (to znaczy temp. zadanej przez uĹźytkownika) ani siĹy nadmuchu w przypadku klimy manualnej.
_________________ Pozdrawiam
Matt
Auto: Mazda rx8
Wysłany: 2012-12-03, 17:10
CoĹ jest nie tak jak wcisne panel na radiu koĹo klimy to wyĹwietla siÄ wiecej funkcji na wyĹwietlaczu
elizbth
Auto: bmw
Wysłany: 2013-01-01, 05:45
Hi! I really like your page very much. It contains a very usefull information. Thanks
tentionfree
Auto: 2011
Wysłany: 2013-01-19, 07:03
Dear I had a problem with heating involving biting the knob. Try to gently twist to the left until it stops and then making sure that the right ciepeĹko flies...!!!
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-11, 14:46
I jak rozwiÄ zaliĹcie ten problem bo mnie chyba dopadĹo to samo , bezpieczniki sprawdziĹem i to nie to ,wczoraj grzaĹo aĹź miĹo a dzisiaj lipa tylko zimne powietrze leci , pokrÄtĹem krÄciĹem ale nic to nie daje , na panelu wyĹwietla siÄ wszystko co robiÄ regulacja wiatraka dziaĹa , dziaĹa teĹź regulacja nawiewu szyba nogi kabina tylko temperatura zdechĹa mimo Ĺźe na panelu wyĹwietla siÄ Ĺźe zmieniam
Gronek napisał/a:
raczej obstawiam awarie siĹownika klapki ktĂłra dopuszcza ciepĹe lub zimne powietrze. ewentualnie awaria sterownika.
gdzie tÄ klapkÄ znajdÄ ?
a ten sterownik to pewnie chodzi o to co jest w panelu ,tak ? czytaĹem na rxclubie o jakiĹ poluzwanych trzech mocowaniach i Ĺźe to jest ich wina...
pogrzebie jak to nie to ,to pewnie to tandetne pokrÄtĹo siÄ wysraĹo
Jak chcesz to mam przedni panel z zaciÄtym przyciskiem od wyjmowania CD
ale reszta jest sprawna takĹźe moĹźesz sobie przeĹoĹźyÄ elektronikÄ od sterowania klimatronikiem
MogÄ nawet wymontowaÄ same pokrÄtĹa z elektronikÄ (podpiÄte dwiema kostkami)