nie caly miesiac temu zakupilem RX 8 , autko napewno inne niz wszystkie .
fajnie sie prowadzi ciekawa stylistyka wnetrza i dobrej jakosci materialy wykonczeniowe . to co mnie naprawde powalilo to 10.000 rpm i do tylu sie wkreca
moj T rexx jest w wersji 231 hp i 6 skrzynia
kolorek srebrny ( wolal bym czarna ) ale moze zostanie zmieniony
stan ogolnie oceniam na dobry tzn. sa zarysowania na lakierze , wgniotki , zderzak przedni po jakis przygodach i nieudolnie naprawiony przez poprzedniego wlasciciela , to co jest najwieksza zmora to ze lezy synchro na 2 ce i po wyzej 4 tys rpm nie da sie wbic niestety 2ki
autko ma nalatane 27500 tys mil czyli nie cale 50 tys km
pali bez zarzutu czy zimna czy goraca po drag race
mysle ze kompresja tez jest spoko ale nie sprawdzalem jeszcze przyzadami .
co wiecej beda jakies fotki to po wrzucam zebyscie mogli zobaczyc jak wyglada .
w planach pelen serwis :
olej ( dexelia )
swiece
filtr oleju K&N plus aluminiowa sruba do miski z magnetyczna koncowka
filtr paliwa
racebeat przewody 8mm
cewki zaplonowe
plany modow :
sportowa aluminiowa o duzym przeplywie chlodnica
K&N typhoon cold air intake
nowa skrzynia
Sachs stage 1 sprzeglo 40% mocniejsze
F1 lekkie kolo zamachowe + przeciw waga
lekkie stopy aluminium kolka ( pompa wody,alternator,wal )
sportowy wydech ( exotic )juz jest tylko mysle nad racebeat rurze zamiast kata
oczywiscie bedzie gleba i powerflexy
ciemne szyby
nowe fele 8,5 cla przod i 10 cali tyl
nawiercane i nacinane tarcze przod i tyl + klocki brembo
dokladki carbonowe : lusterka ,przedni lip i tylny dyfuzor
mysle jeszcze nad audio ale nie mam narazie pomyslu .... bo troche mi brakuje bassu w niskiej glosnosci ,jak podkrece na 20 to ladnie gra ale ile mozna sluchac muzy na potencjometrze ustawionym na 20 ?? wole zeby ladnie basik masowal przy 6-7
mysle tez nad zmiana zderzaka na inny ale to tez jeszcze nie sprecyzowane wiec okaze sie w czasie
jesli uwazacie ze moj plan jest zly lub bez sensu to smialo piszcie chetnie poslucham i moze przemysle swoje plany jeszcze raz ale wydeje mnie sie ze plan mam raczej dobrze zestrojony
moze jutro uda mi sie wrzucic jakies foty .
_________________ bylo
BMW 540 V8 A
BMW 523
BMW 540 V8 A
BMW 535 V8
jest ;D
NISSAN 300zx TT
RX-8
BMW 740I V8
Kawasaki ZX6R
Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
narazie tylko dwie fotki bo nie mam czasu zrobic jakich kolwiek
na powyrzszych fotkach jest Fairlady Z TT i moj Trexx , moja lepsza polowa chciala zloic mi tylek na kresce
no i udalo jej sie poniewaz moja skrzynia lezy i kwiczy na drugim biegu ;(
ale spoko jest juz druga skrzynia i czekam tylko jeszcze na olej redline'a , sprzegielko tez juz mam ale caly czas mam dylematy odnosnie lekkiego kola zamachowego bo to ktore ja chce wymaga dodatkowej przeciw wagi i juz sam nie wiem czy inwestowac w to czy nie bo samo sprzeglo to 350 funia plus flyweel 250 i przeciw waga kolejne 150 czyli suma 750 funia nie wiem czy gra jest warta swieczki skoro moge kupic caly turbo kit za 400 i napewno bardziej odczuje przyrost mocy niz po lekkim kole ....
wlasnie skonczylem montowac K&N typhoona ;D efekt zadowalajacy a nawet lepiej ;D
moze jutro jak bedzie pogoda to porobie fotki i moze jakis filmik to wrzuce
_________________ bylo
BMW 540 V8 A
BMW 523
BMW 540 V8 A
BMW 535 V8
jest ;D
NISSAN 300zx TT
RX-8
BMW 740I V8
Kawasaki ZX6R
Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
KajaK, kilka to metafora taka u mnie w rejonie też jeździ jeden a nawet Avantador się wozi po Opolu od miesiąca u nas to szał, u was w wawie macie takie widoki na codzień EOT
Tomas JDM, może opiszesz nissana?? równie zacny jak rex :D fajnie posiadać dwa tak nietuzinkowe samochody
Auto: Mazda RX-8 192KM
Wysłany: 2012-11-17, 17:42
Mike napisał/a:
Zwirz, GTRa widywałem na każdej imprezie motoryzacyjnej jakiej byłem i każdy inny żeby nie było w Polsce też jest ich kilka.
To była ironia Nawet w moim "malutkiej" mieścinie jest jeden Zresztą. Co się dziwić jak już rocznik 2009 wyrwie się za 198 tys. PLN to "nowobogaccy" inwestują w supersamochód od Nissana.
Nissan 300 ZX Twin Turbo Fairlady Z
1996
silnik 3 l V6 Z32
japan import
zestrojony w japoni na 360 hp
utrzymany w orginalnym wygladzie
orginalna 3 czesciowa fela BBS RS 17"
czarne skory
system bose
niestety automat ;/
mysle nad zmiana na 350z bo mn ie ten automat troche irytuje ...
ale z drugiej strony to jest cultowa autko i nie czesto mozna je spotkac na ulicy w dobrym stanie
a ten jest naprawde utrzymany 100% zero rdzy i bez problemu przeszedl przeglad
przypadkiem go kupilem bo szukalem autka na drift cara i znajomek zadzwonil ze jest nissan pojechalem z zamiarem wybebeszenia wszystkiego i na tor z nim ale jak zobaczylem w jakim jest stanie to zmienilem zdanie i tak juz zostal w garazu a teraz moja Pani sobie nim lata .
pod tym linkiem masz mala sesje zdjeciowa , nie przestrasz sie calego tematu bo pokazalem tego Zx'a w klubie bmw w ktorym rowniez jestem i malo mnie nie ukrzyzowali hahaha bo to juz prawie sekta BMW a nie klub ;P
Eee Ja bym 300ZX zostawił i go na nic nie zmieniał.
zostaje dopoki ktos nie polozy na stol odpowiedniej sumki a zmieniac nic nie chce bo jest idealnym egzemplarzem nie tknietym przez prawie 20 lat , prowadzi sie i wyglada jak by wczoraj wyjechal z fabryki , lokalni jak mnie widza na ulicy to sie zatrzymuja a na stacjach benzynowych podchodza zapytac co to za autko ?? czasem padaja pytania " to jest supta ?? " hahaha
mam jeszcze drugiego na oku w manualu tez Japan import ale juz jest grubo pomodzony i nie w takiej bogartej wersji dlatego jeszcze sie zastanawiam czy go kupic ....
maly update :
kilka dni itemu zamontowalem K&N typhoon dolot pol godzinki i zrobione
efekt przeszedl moje oczekiwania fajnie wyglada i niezle brzmi
choc czasem sie zastanawiam czy nie za glosno
dzisiaj przyszlo nowe sprzegielko stage 1 40% mocniejsze od fabryki
olej red line MT-90 gl4 do skrzyni
czekam jeszce na lekkie kolo zamach i wrzuce skrzynie bo juz mnie dobija ta jazda bez dwojki ;(
[ Dodano: 2012-11-27, 21:23 ]
kilka fotek nowych zabawek do T Rexx'a
T Rexx otrzymal nowy wyglad .... maska zostala oklejona carbonem .
to narazie tyle w przyszlym tygodniu powinnien dojsc lekki zamach i w koncu wszystko wrzuce do T REXX'a
[ Dodano: 2013-03-22, 00:08 ]
witam
troszke sie Wam pochwale bo mysle ze jest czym
w ostatnia niedziele bylem znow na torze i w przerwie miedzy driftami jest 1/4 mili
wiec stanalem na kresce i czekam ..... patrze podjezdza BMW 645i ;D qde mysle sobie to bedzie sie dzialo bo taka bunia posiada pod maska 333 koniki a ja tylko z katalogu 231 ( bo jeszcze nie sprawdzalem na hamowni ) jak wiecie jestem tez w klubie i na forum BMW ale odkad sprzedalem Bmw i zostalem posiadaczem Nissana i Rexxa to jestem czarna owca w klubie BMW ;P . oczywiscie chlopaki z BMw byli na kresce ,powyciagali telefony zeby nagrac jak Tomas dostaje baty od BMW 645i ) no i stoimy na tej kresce czekam na zielone swiatelko ...... i start cisne 1,2,3 i ... beta dostala ciezkie baty !!!
mysle ze jest sie czym pochwalic ze takie fajne autko jak Rx-8 po lekkich zmianach potrafi zloic kaczora 5 razy drozszemu BMW z silnikiem V8 i 333 konikami pod maska ;D
ps: mina moich kolegow z klubu BMW byla niezapomniana i BEZCENNA ;D
zaraz po tym podjechal kolega z M5 w budzie e30 wiec do drugiego biegu bylem z przodu ale jak zapial 3ke nie bylo zmiluj i dojechalem jako drugi ;/ ale nie ma co porownywac wankla 231 km do 400 km i 500Nm w silniku m5 wiec wcale nie spodziewalem sie innego wyniku
[ Dodano: 2013-04-09, 01:22 ]
przyszedl czas na kolejna zmiane oleju