Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2013-05-07, 21:02 Black Rx-8 by ADY
Siemka, na forum jestem już od jakiegoś czasu ale nie miałem okazji zaprezentować swojego Rexa:
- wersja europejska (231KM)
- szyberdach
- xenony
- skóra czarno-brązowa itp.
Auto kupiłem w marcu 2012r w Krakowie od 2 właściciela od czasu gdy wyjechał z salonu. Prócz filtrów płynów ,oleju, klocków itp. wymieniłem rozrusznik na N3Z1 , cewki, świece, kable, felgi Dotz'a i chyba było by na tyle...
Wysłany: 2013-05-08, 08:44
Dzięki Mike co do obniżenia to nie chcę ryzykować bo zimą też nią jeżdżę i stan dróg też pozostawia wiele do życzenia
DonDawido póki co to planuję zamontować dokładkę przedniego zderzaka ale nie chcę tracić kasy więc jak się trafi na allegro coś w dobrej cenie z rozbitka w moich barwach to pewnie kupię ... napewno planuję teraz na dniach kupić lewy kierunkowskaz bo mi ktoś pod marketem skasował i dostaje się do niego woda teraz ... // ktoś musiał mnie lekko trafić bo zostawił lakier na nim ... ale dobrze ,że tylko sam kierunek a nie błotnik hmmm co do poważniejszych zmian to pewnie wyjdą w praniu bo jak kupiłem auto to mówiłem ,że standardowych felg nie będę zmieniał bo pasują idealnie ...a po roku kupiłem Dotze ...hehe więc wiesz jak to jest
No nie powiem, kolor najładniejszy Ładnie wygląda.
A powiedz, smarowane czymś było (wosk, etc.), że takie krople na nim siedzą? I co jest na oponach?
Oraz teraz pojąłem o co chodzi z tymi felami, bo zawsze jak widziałem je na samochodzie, to się zastanawiałem, czy te rotory do do przodu się powinny kręcić, czy do tyłu. A teraz widzę, że wszystkie felgi są takie same. W sensie s prawej kręci się w jedną a z lewej w drugą...
Wysłany: 2013-05-08, 11:13
Biszkopt powiem tak, wstyd się przyznać ale od zakupu auta planuje po porządnym umyciu je wywoskować woskiem ... kiedyś tak 206 pastowałem i efekt był rewelacyjny... póki co nie udało mie się wywoskować Rexa hehe myje go po prostu szamponem z woskiem ... ma ładny lakier więc jest OK, a co do opon to zawsze stosuje czernidło w sprayu...
ps. fakt z felgami tak jest wszystkie 4 są identyczne
ady1984 lepsze według mnie nie istnieją, te felgi poprostu są boskie i tyle, pierwszy raz jak je na oczy zobaczyłem, to normalnie się zakochałem :D
lecz wielka szkoda że nie ma 2 stronnych, bo jak są wszystkie takie same, to na jednej stronie pasują, a na drugiej już trochę mniej
Auto: było rx8 / e65 740d Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2013 Skąd: Olsztyn/Gdańsk
Wysłany: 2013-05-09, 11:00
Autko super się prezentuje na tym kole i w ogóle Widzę, że tak jak u mnie autko nie wyjeżdża zanim nie będzie miało wysmarowanych czarnidłem opon idealne felgi do rx i 350z, tragicznie wyglądają w bmw i mercedesie Pozdrawiam
Wysłany: 2013-05-09, 19:56
Dzięki omatek za dobre słowo
Marco7 , wiem ...wiem... ,że z tym pakietem wygląda kozacko... powiem Ci ,że mi by przednia dokłada stykła tylko... kiedyś bardziej mnie kręciły wszelkiego rodzaju dokładki i progi... obecnie już mniej ale fakt dodaje to charakteru
Wysłany: 2013-05-14, 08:10
eXe powiem tak: spojler fajny , widziałem na żywo u matbera więc wygląda ciekawie ... ale już mnie tak nie kręcą spojlerki , progi itp sprawy... jak wpadnie coś wolnego grosza to bym ewentualnie przednią dokładkę zmienił i zainwestował w jakiś ciekawy wydech... pozdro