Okolo miesiaca temu postanowilem spelnic swoje licealne marzenie i kupic RX. Po obejrzeniu 10 sztuk i przejechaniu prawie 1500 km, oto co stanelo na moim podjezdzie:
To teraz czas na kilka slow na temat auta.
Limitowana edycja Prodrive, tylko 800 sztuk wylacznie na rynek UK.
Sprawa wygladala tak ze czarne i grafitowane wersje HP trafialy do prodrive'a gdzie dokladano szereg czesci zaprojektowanych specjalnie dla tej edycji, tzn:
- felgi OZ prodrive
- lotka na klate
- lusterka o zredukowanych oporach powietrza (wygladaja jak M3)
- amortyzatory bilstein
- sprezyny eibach
Auto kupilem za posrednictwem klubu wlascicieli RX-8 w UK. Poprzednim wlascielem byl calkowity swir na punkcie motoryzacji. Mazde zamienil na 911 C4S a przed nia mial nissana 300ZX w oblednej specyfikacji.
Dostalem wyniki testu kompresji (prawie 8 barow w kazdej komorze) i troszke gratow.
Przebieg: 47 tys mil
Rok 2006 (jak sugeruje rejestracja)
DonDawido : tablica powedrowala na dol wlasnie po to zeby nie zaslaniac wlotu eXe: Dokladnie! Mam sporo rodziny w Twoich stronach. Xsara niestety musi sie znalezc nowego wlasciciela
erlan ty tą mazdą będziesz w PL śmigał czy w Birmingham(tak jak masz wpisane w profilu)
co do czarnych rexów to kiedyś niezbyt mi pasował ten kolor do tego autka, ale jak tak przeglądam na necie to coraz bardziej mi się podoba czarny rex :D
eXe, Mazda bedzie jezdzila po Anglii.
Czarne tez mi jakos nie do konca lezaly ale jak zobaczylem PZ to sie od razu zakochalem i nie chcialem zadnej innej wersji