Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: RobertoX-8
2015-04-04, 22:03
RX-8 High-Power [Lighting Yellow]
Autor Wiadomość
Deniorek 

Auto: RX-8 [Lighting Yellow] High-Power
Wysłany: 2009-07-17, 18:29   RX-8 High-Power [Lighting Yellow]

Więcej info o aucie tutaj:
http://www.polskajazda.pl...zda/RX-,8/59635
Dzisiaj rok jak posiadam swojego Rexika. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Deniorek 2009-08-24, 22:24, w całości zmieniany 3 razy  

Czerwski 

Auto: Toyota Auris :(
Wysłany: 2009-07-18, 00:35   

Gratuluje :D JUŻ 2 ŻÓŁTY RX8 NA FORUM ;D

wOOx 

Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3
Wysłany: 2009-07-20, 09:37   

No w koncu sie tu zaprezentowałes:) Autko ładne własciel bardzo chetny do odpowiadania na męczące pytania na temat rexa :D

Pit 
Administrator

Auto: FD3S
Wysłany: 2009-07-26, 08:21   

Piękny kolor jak i zdjęcia! Gratulacje!

majk 

Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2009-07-26, 11:11   

pozdrawiam i witam mojego brata:) yellow

Marco7 

Auto: GTI P mk7
Wysłany: 2009-08-24, 21:46   

Nowa felga a nic się nie chwalisz:D, jeszcze tylko front aero dam i będzie ekstra :D

chestero 

Auto: RX-8 Anniversary
Wysłany: 2009-08-24, 22:07   

Skąd ja znam te felgi ??? ;-)

Deniorek 

Wysłany: 2009-08-24, 22:11   

To są felgi od chestero. :)

Co do Front Air Dam`u to już dawno mogłem to zamówić, ale... to się nie nadaje na nasze krawężniki. :( Chociaż coraz bardziej skłaniam się ku nim, bo to jednak pełny zestaw już by był. :) Szkoda tylko zarysować, a co gorsza połamać je na naszych krawężnikach. :mrgreen: W planach ew. mieści się jeszcze przyciemnienie szyb, ale to też nie wiem. Jak już będę robić to w jakiejś porządnej firmie żeby z Rexa wsi nie zrobić. ;-)

chestero 

Auto: RX-8 Anniversary
Wysłany: 2009-08-24, 22:24   

Odnośnie przyciemniania szyb, to ja myślałem nad tą firmą http://www.technicolor.pl/szyby.html , ale to kawał drogi... podobno można im wysłać same szyby.

Mam jeszcze pytanie odnośnie dolotu. Podobno każdy nieseryjny dolot w RX-8 obniża moment obrotowy, nawet jeśli dodaje HP. Odczułeś jakąś zmianę po jego zainstalowaniu ?

Deniorek 

Wysłany: 2009-08-24, 22:32   

To znaczy znacząco nie, zbiera się do wyprzedzania tak samo, nabiera obroty tak samo, wszystko gładko. Tylko, że jak cały czas człowiek jeździ autem przez dłuższy czas to robi się to wręcz nużące to brrrr, brrrrrrr. Ale efekt dźwiękowy jest niesamowity jakby nie patrzeć. :-D Nawet jeśli obniża trochę moment obrotowy (tak podobno może się dziać) to bynajmniej u mnie nie odczuwa się tego znacząco. Wiem, że są ludzie, którzy powracali do fabrycznego dolotu bo i dźwięk ich nużył i mówili, że Rex im słabo wkręca się na obroty i w ogóle robi się nie jaki. :/ Ja bynajmniej tego nie doświadczyłem, a mocy zdecydowanie starcza na polskie drogi. :) Co do braku mocy w RX-8 to wiem co to mniej więcej jest i jak to się odczuwa, bo po czasie zauważyłem, że mam nadpalone sprzęgło po poprzednim właścicielu (obroty często skakały/przeskakiwały po dodaniu gazu i czasami jakoś tak człowiek cisnął gaz, obrotomierz męczył samochód, a pożytku z tego 50/50). Dolot wydaje mi się, że w osiągach nic radykalnie nie zmienił. Jedynie dodał piękny, basowy odgłos.

Marco7 

Wysłany: 2009-08-28, 00:37   

Deniorek napisał/a:

Co do Front Air Dam`u to już dawno mogłem to zamówić, ale... to się nie nadaje na nasze krawężniki. :( Chociaż coraz bardziej skłaniam się ku nim, bo to jednak pełny zestaw już by był. :) Szkoda tylko zarysować, a co gorsza połamać je na naszych krawężnikach. :mrgreen: W planach ew. mieści się jeszcze przyciemnienie szyb, ale to też nie wiem. Jak już będę robić to w jakiejś porządnej firmie żeby z Rexa wsi nie zrobić. ;-)

Ja już mam front air dam :D do tego rear aero flares. Next week montuje side flares, wtedy będzie komplet :D

Deniorek 

Wysłany: 2009-08-28, 11:28   

Marco7 napisał/a:
Deniorek napisał/a:

Ja już mam front air dam :D do tego rear aero flares. Next week montuje side flares, wtedy będzie komplet :D

Na przednie nad kole nie montujesz nic? :) Dla mnie to był wymóg bo mi pod progami zaczęło lakier dziabać od tych naszych dróg. :) A teraz już nic. Także oprócz względów estetycznych ma to trochę praktyki w sobie. :)

Retro 

Auto: RX-8 GT
Wysłany: 2009-08-28, 11:33   

huh... ja mam a i tak siepie kamieniami po bocznych flarach... już 2 razy je malowałem ku***
Ostatnio zmieniony przez Retro 2009-08-28, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  

Deniorek 

Wysłany: 2009-08-28, 11:35   

Retro napisał/a:
huh... ja mam a i tak siepe kamieniami po bocznych flarach... już 2 razy je malowałem ku***

No fakt, że ostro cierpią, szczególnie od spodu, aero flary. :)

Marco7 

Wysłany: 2009-08-28, 14:22   

Deniorek napisał/a:
Marco7 napisał/a:
Deniorek napisał/a:

Na przednie nad kole nie montujesz nic? :) Dla mnie to był wymóg bo mi pod progami zaczęło lakier dziabać od tych naszych dróg. :) A teraz już nic. Także oprócz względów estetycznych ma to trochę praktyki w sobie. :)

Nie będę montował za przednie koła ponieważ 1. mam obniżone auto i bym urwał to od razu a 2. to nie jest z zestawu oem apparence package / aero kit. Chciałem mieć pełny zestaw, jeżeli się nie mylę nikt w PL nie ma :mrgreen:

P.S.
Od spodu i na początku aero flares zakładam przeźroczystą folią, podobnie na tył od środka.

Odpowiedz do tematu