a ja Ĺźebym siÄ wypowiedziaĹ to muszÄ zobaczyc live....nie mam sprecyzowanego zdania ale to z powodu generalnej awersji do body kitĂłw etc....
moĹźe zmienie podejĹcie jak TwojÄ sobie pooglÄ dam...
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2013-08-07, 19:21
no powiem, Ĺźe jest rewelka. jakoĹ mi tylko te przyciemniane lampy nie podchodza , reszta jest tak jakby sam chciaĹbym mieÄ. no i widzÄ, Ĺźe jesteĹ juĹź gotĂłw na TD bo zamontowane ucho na przodzie
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-08-07, 19:45
Powiem tak : bylo troche pieprzenia z zalozeniem tego. Mocowanie na tych plastikowych zaciskach, "wtyczkach" czy cholera wie jak to nazwac jak instrukcja wskazuje jest o kant dupy rozbic. Tu troche opadnie, tu zle lezy wiec trzeba bylo inaczej do tego podejsc, ale JEST a to nawazniejsze
jak by byĹy w kolorze nadwozia i tak by sie nie odcinaĹy byĹy by spoko, czarne/karbonowe do mnie nie przemawiajÄ , ale body kĹadzie na kolana, trochÄ ta siatka mnie kuje w oczy, ale ogĂłlnie jest spoko.
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-08-19, 11:12
Tarcza od RXa, musi byc 320mm wiec trzeba przetoczyc bo moja katalogowo byla 323 a jak pomierzylismy to wyszlo 321.5 - EBC oszukuje , jak wieksza tarcza to inne adaptery - wiadomo. Ja wiekszej nie potrzebuje bo ten samochod nie ma miliona koni . Zakup grupowy moge rozwazyc ale najpierw sam musze wyprobowac, pojezdzic - chyba jestem pierwszy ktory to robi wiec zobaczymy jak sie sprawdzi.
[ Dodano: 2013-08-19, 13:42 ]
Tylko pod ori felge ten zacisk nie ma szans aby wszedl ze wzgledu na ET
Wysłany: 2013-08-20, 17:32
Meski zacisk Jeszcze tylko kolorek i bedzie cacy
Kwestia techniczna : Jako ze jeszcze sie docieraja, pedalu w podloge nie wcisnalem. Jest ogromna roznica w hamowaniu mimo wszystko. Jesli chcecie adaptery pod ten zacisk z tarcza mazdowska to zeby wszystko bylo cacy tarcza musi byc przetloczona na 319mm wtedy nic nie ociera. Ja mam 320mm i troszke trzeba bylo podpilowac sam zacisk co nic a nic nie wplywa na strukture. Blaszke z tylu tarczy tez trzeba troche uciac, no i przegwintowac ori mocowanie dolne zacisku na taka srube jaka jest w zacisku od EVO.
Ostatnio zmieniony przez mlody 2013-09-02, 21:16, w całości zmieniany 1 raz