Auto: Rx-7 FC TII 91r. Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2012 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-08-08, 01:47
Dodałem jeden film pokazujący przyspieszenie i parę zdj na pierwszej stronie, ogólnie auto ma problem z odpuszczaniem hamulcy, cały czas trzymają, ale jutro będę walczył i mam nadzieje ze do soboty mi się uda;)
Faja z tymi hamulcami to długo nie jeździłeś? jak tak to trzeba je rozruszać lub przeczyścić
lecz jeśli jeździsz nią to możliwe że jakiegoś sufy wpadło i stąd problem
Wysłany: 2013-08-08, 10:38
Jak zakładałem nowe tarcze i klocki na tyle i przodzie rozbierałem zaciski i smarowałem jarzma nie ma prawa tam nic stać, Wina jest na pewno serwa i pompy hamulcowej, która właśnie jedzie do mnie pociągiem z warszawy
Wysłany: 2013-09-24, 12:11
Ostatnie spotkanie klubowiczów Mazdaspeed
[URL=http://www.fotosik.pl]
Wracam z niemieckiej autostrady
Z otwartymi lampami w nocy:
[ Dodano: 2014-04-09, 21:34 ]
Mazda trafiła do lakiernika, wcześniej była u blacharza, wszystko co było możliwe, została zrobione pod moim okiem. Auto było robione u kolegi blacharza, z którym po godzinach strzeliliśmy zawsze piwko. Lakiernik też znajomy odwiedzam go i marudzę mu nad głową.
Auto jest całe malowane, szpachla można powiedzieć minimalnie tylko na delikatne wgniecenia. Wnęki oraz drzwi z obydwu stron również malowane, Klapa tylna również wypiaskowana i pomalowana na czarny połysk tak jak oryginał. Maska od wewnątrz również będzie malowana pod kolor bez połysku, jak oryginał.
W poniedziałek 14 kwietnia odbieram Mazde, składam ją i poźniej:
Tłumiki na zamówienie, wydech cały z kwasówki.
Dodatkowo miałem problem z hamulcami, cały czas piszczały kiedy sie tylko dotarły.
Postanowiłem rozwiązać to oryginalnymi tarczami Mazdy, oraz klockami:
Wysłany: 2014-04-27, 17:06
Mazda już pomalowana, jestem po pierwszym zlocie. Pierwsze 1.4 mili w tym aucie. Najlepszy czas jaki udało mi sie osiągnąć to 13.942 s na 400m. Odwiedziłem hamownie, a raczej ona nas:
Tutaj czasy startów 1/4 na jednej widać refleks rzędu 00,003 sekundy.
Ostatnio zmieniony przez Faja 2014-04-28, 09:56, w całości zmieniany 2 razy
Bardzo ładny wynik. Jednak wankle z rx-7 z mniejszym kagańcem ekologicznym w porównaniu z rx-8 są dużo trwalsze. Powodzenia Faja w eksploatacji oraz dalszemu rozwojowi samochodu.