Auto: Toyota Auris :(
Wysłany: 2009-10-02, 22:09 Prasowe oraz internetowe wpadki na temat Rx'Ăłw ;)
KaĹźdy z nas juĹź tego pewnie doĹwiadczyl nie raz . Ludzie nie znajÄ siÄ na wanklach a czasami wypisujÄ na ich temat kompletne bzdury :D. Dziwi mnie to szczegĂłlnie kiedy takie artykuĹy pojawiajÄ siÄ w czoĹowych gazetach motoryzacyjnych np. tak jak tutaj "auto Ĺwiat paĹşdziernik-listopad 2009". Dzisiaj kupiĹem gazetkÄ i przeĹźyĹem szok
MyĹlÄ ze spotkaliĹcie siÄ juĹź nie raz z podobnymi sytuacjami moze podzielicie sie z nami podobnymi materiaĹami
Ostatnio zmieniony przez Pit 2009-12-13, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2009-10-03, 09:46
ja ostatnio zszedĹem ze spalaniem do 10.4l/100km az sie zdziwiĹem - bo jazda na krajowej 4 (krakĂłw>jarosĹaw>zamoĹÄ i z powrotem) nie naleĹźy do pĹynnych (korki, remonty itd) a teĹź troche przyciskaĹem
Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-10-03, 10:46
Ja oczywiscie mowie o spalaniu ponizej 10 na trasie Katowice KobyĹka gdzie od nadarzyna staĹem w dupnyn koku jak lud jechaĹ do pracy na 10 do stolycy tak wiec to nie taka do konca trasa:)
W takim razie Ĺatwo CiÄ zszokowaÄ... niektĂłre RXy jeĹźdzÄ ce po Polsce majÄ wĹaĹnie w papierach takÄ pojemnoĹÄ. Wszystko zaleĹźy skÄ d zostaĹa sprowadzona. Np. nagminnie w Szwajcarii 1308cm jest przeliczane na tĹokowe 2616cm i tylko od determinacji nowego wĹaĹciciela w naszym kraju zaleĹźy ile bÄdzie miaĹ w swoim dowodzie. RĂłwnieĹź w katalogach z czÄĹciami czÄsto wystÄpuje np. "Rx-7 FC 1308 cm turbo (2.6)"
Auto: GTI P mk7 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2009 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-10-03, 21:47
Janusz napisał/a:
Czerwski napisał/a:
Dzisiaj kupiĹem gazetkÄ i przeĹźyĹem szok
W takim razie Ĺatwo CiÄ zszokowaÄ... niektĂłre RXy jeĹźdzÄ ce po Polsce majÄ wĹaĹnie w papierach takÄ pojemnoĹÄ. Wszystko zaleĹźy skÄ d zostaĹa sprowadzona. Np. nagminnie w Szwajcarii 1308cm jest przeliczane na tĹokowe 2616cm i tylko od determinacji nowego wĹaĹciciela w naszym kraju zaleĹźy ile bÄdzie miaĹ w swoim dowodzie. RĂłwnieĹź w katalogach z czÄĹciami czÄsto wystÄpuje np. "Rx-7 FC 1308 cm turbo (2.6)"
Co nie zmienia faktu Ĺźe jest to bĹÄ d i Ĺźadna szanujÄ ca siÄ gazeta nie powinna sobie na niego pozwoliÄ. No chyba Ĺźe sie nie szanuje tak jak AutoĹwiat .
Popieram Marco7. Takich bĹÄdĂłw siÄ nie popeĹnia. TĹumaczyĹem to kiedyĹ urzÄdnikowi. Jak jest 1.3 to jest 1.3, a nie 2.6 (bo to nieuczciwe, Ĺźe ma siÄ zniĹźki w akcyzie). StÄ d w Szwajcarii i niekiedy w Polsce 2.6, a nawet 3.9. Auto Ĺwiat nie moĹźe popeĹniaÄ takich bĹÄdĂłw, skoro silnik w rzeczywistoĹci ma 1,3 to trzeba tyle pisaÄ...
nie znajÄ sie na tych autach na przeglÄ dach bo ja sprowadziĹem z D i koleĹ na przeglÄ dzie szukaĹ w necie jaka pojemnoĹÄ i mam w dowodzie 1,3 rĂłwne.w moim przypadku:)
w ktĂłrymĹ z odcinkĂłw Top Gear, Hammond mĂłwi o RX8 jako samochodzie z napÄdem na cztery koĹa ....
To akurat popularne jest i wyĹmiewane w Polsce. Czemu? KtoĹ siÄ rÄ bnÄ Ĺ w tĹumaczeniu albo polski lektor. W wersji oryginalnej pomyĹki nie byĹo.