Auto: GTI P mk7 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2009 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-10-02, 16:26 Cobb AccessPort RX-8
ĹciÄ gam dla siebie Cobb AccessPort. Dla tych co nie wiedzÄ co to takiego, to w mega skrĂłcie: "chip" tuning. Praktycznie jest to jedyny system ktĂłry daje radÄ wejĹÄ w ustawienia komputera w RX-8. Jest trochÄ map do ĹciÄ gniÄcia dla wersji 6biegowej. Sam bÄdÄ miaĹ teĹź mapÄ dla lekko stuningowanej wersji 5-biegowej.
Przyrost mocy od okoĹo 5% KM (WHP) (od 15KM do 35KM, w zaleĹźnoĹci od stopnia zmian w aucie i Rexa samego w sobie - bo kaĹźdy jest inny ). PrzesuniÄcie odciÄcia zapĹonu, moĹźna ustawiÄ do 10tyĹ obrotĂłw - szczegĂłlnie waĹźne dla wersji 5 biegowych, one majÄ sztucznie stĹumione obroty. WczeĹniejsze wĹÄ czanie siÄ wiatraka/chĹodzenie. Jest teĹź moĹźliwoĹÄ trybu ekonomicznego.
Zanim zamĂłwiÄ chciaĹbym Was siÄ spytaÄ, czy bÄdzie ktoĹ zainteresowany wgraniem mapki?
Auto: RX-8 231 6MT (sprzedany) Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lis 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-03, 00:14
ja siÄ piszÄ na pewno. kiedy bÄdziesz go miaĹ? podjade w pierwszy weekend
i powiedz jak z mapkami? bo ja mam troche inny dolot i 'wylot' niz seria ;P
Wysłany: 2009-10-03, 00:24
Gentoo napisał/a:
ja siÄ piszÄ na pewno. kiedy bÄdziesz go miaĹ? podjade w pierwszy weekend
i powiedz jak z mapkami? bo ja mam troche inny dolot i 'wylot' niz seria ;P
Zamawiam w weekend. Za miesiÄ c max powinno byÄ na miejscu i temat map bÄdzie ogarniÄty. Jest wiele map, do wersji 6 biegowej z wydechem i dolotem teĹź sÄ .
Wysłany: 2009-10-03, 10:49
Retro napisał/a:
Fuck ;( Ja chciaĹem kupiÄ od MazdaManiac'a ;P
Co beczysz . Ja kupie, bedziesz mial wgrane ode mnie i do tego kase zaoszczedzisz . Tez bym tak chcial, tylko ze do 5biegowej nie ma jeszcze map gotowych, beda musieli na mnie zrobic.
PĹacze bo tydzien temu wydaĹem 200 zĹ na nowego flash'a w salonie ;(
JakbyĹ napisaĹ wczesniej
_________________ Rotary Inside
Hurt paliw
toolboy
Auto: RX8 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2009 Skąd: slask
Wysłany: 2009-10-08, 22:25
tez bede w ciagu nalblizszych paru miechow od niego bral, custom calibration od mm jest nie do pogardzenia
btw. powiedzial Ci, dlaczego wersja eu jest drozsza o 100$ od usa?
Wysłany: 2009-10-09, 18:53
Hmm nic mi o tym nie wiadomo, 795usd z wysyĹkÄ taka jest cena. W USA wysyĹajÄ za free.
toolboy
Wysłany: 2009-10-09, 19:35
to zagadaj z nim, bo w rozmowie ze mna pisal, ze to cena oficjalna Cobb'a na eu, ale jak troche mu zaczalem buczec, to stwierdzil, ze moze mi te sto baksow zwrocic na paypal'a.
Wysłany: 2009-10-09, 20:41
toolboy napisał/a:
to zagadaj z nim, bo w rozmowie ze mna pisal, ze to cena oficjalna Cobb'a na eu, ale jak troche mu zaczalem buczec, to stwierdzil, ze moze mi te sto baksow zwrocic na paypal'a.
Pod tym mailem (ap@mazdamaniac.com <ap@mazdamaniac.com>) z nim rozmawiaĹeĹ czy na rx8.club?
Ciekawa opcja, moĹźe jakby nas dwĂłch zagadaĹo to by jeszcze obniĹźyĹ .
toolboy
Wysłany: 2009-10-09, 20:51
wyslalem mu priva na rx8club, bo sie zdziwilem czemu kasuja nas wiecej o 100$,
jezeli mozesz zaczekac miesiac dluzej to mozna razem, ale watpie czy cos sie uda wynegocjowac jeszcze - mm jest zawalony robota z tego co czytam