Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2013-09-29, 14:08
zmierzyłem dzisiaj aplikacją Torque i wyszło 0-100 6,6s. i 15,5 na 1/4 mili. Wychodzi, że zbliżyłem się do serii deklarowanej w katalogach przez producenta Pomiar oczywiście mało dokładny pewnie ale jakiś zarys jest.
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-09-29, 18:09
Gronek jak mierzyłem torque swoją z rok temu (jakieś 99k km przebiegu) to wypluło 6.7/6.8s i 15.3s na 1/4 ale to było jeszcze przy seryjnym wydechu (7.3 przy starcie z ok. 3k rpm)
więc albo coś słabo (może 2jka za długo mieli ?) albo po prostu torque nie jest miarodajne
Gronek, na przeszkodzie stoi fakt iż ten rok to jakiś cyrk na kołach z czasem, pracą i finansami, obecnie coraz częściej myślę o sprzedaży rexa bo stoi i się kurzy... kolejna sprawa, chciałem wrzucać zamach i sprzęgło jednocześnie żeby dwa razy nie rozbierać... miało to być ogarnięte w lipcu, ale życie zweryfikowało moje plany i w najbliższym czasie zdecyduje co zrobię z mazdą....
[ Dodano: 2013-09-29, 19:27 ]
swoją drogą fajnie leci czekam na wyniki z hanowni, może nakręć jakiś filmik porównawczy z seryjnym rxem
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2013-09-30, 20:11
Mike, przyjedź i nakręcimy Gościu za twoje posty to Ci wymienie ten zamach i sprzęgło za grilla i browara Tyle mogę zrobić dla jednego dobrych duszków tego forum
Byłem na hamce
Filmik wrzucę za 8 lat bo tyle mój net pewnie będzie go słał na JUTUBEPEEL Dzisiaj mam zaje..isty dzionek i debilnego banana na ryju po tym jak mi KALI, rozje..ał system Skylinem ... URWAŁO MI CYCE .....ten filmik też wsadzę.....
Wysłany: 2013-09-30, 20:55
Raptor napisał/a:
Gronek jak mierzyłem torque swoją z rok temu (jakieś 99k km przebiegu) to wypluło 6.7/6.8s i 15.3s na 1/4 ale to było jeszcze przy seryjnym wydechu (7.3 przy starcie z ok. 3k rpm)
więc albo coś słabo (może 2jka za długo mieli ?) albo po prostu torque nie jest miarodajne
mam kumpla z G-techem więc może uda się sprawdzić jakoś wymiernie i realnie Torque mierzy z obd więc jest to w miarę dokładne... W miarę heheh
[ Dodano: 2013-10-01, 00:00 ]
Porting to tylko bramka do dalszych modów...... ja osobiście spodziewałem się mniej. Dostarczając silnikowi możliwość pobrania większej ilości powietrza umożliwiamy mu spalenie większej ilości paliwa ( czyli więcej kalorii ) Byłem ciekawy co da sam port bez ingerencji w ECU ..
Powiem tylko tyle, że AFR jest na pewnym zakresie strasznie hu,.....owy i wynika z tego jedna ważna rzecz ... trzeba podlać paliwka
Tutaj jesteśmy w trakcie ......... Strojenie tych silników jest już ogarnięte......... Te jednostki mają potencjał i ich odbudowy i mody są w t.zwanym zasięgu... Na tym aucie będe testował różne rozwiązania i nie mam zamiaru odpuścić z powodu gwizdów i hejtów
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-10-01, 00:15 ]
KajaK napisał/a:
MATi, Tak w skrócie HP ma o jakieś 30-40% większe kanały w serii aniżeli LP Dodatkowo LP jakbyś nie wyportował to nawet nie zbliżysz się do HP ;]
Jaki jest problem w złożeniu silnika LP na środkoym plejcie od HP po portingu????? Idealna baza do turbo lub kompresora ........ Do LP mam port szablony i całkiem niezły potencjał ma to dziewczę .......
Wysłany: 2014-03-14, 22:59
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Po rewizji i wywaleniu sond oraz podgrzewania przepustnicy udało się wywalczyć jeszcze 5 koników
A tak wygląda rotorek po niecałej dyszce Fajny syf nie