Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-10-16, 18:44 Nissan 350Z Twin Turbo
Witam,
Zetka juz troche jest ze mna aczkolwiek jakos nigdy nie mialem czasu jej opsiac i zdobyc sie na fajna sesyjke. Jako ze idzie na sprzedaz sesyjka jest, zostanie tez na pamiatke Ciezko mi sie z nia rozstawac, ale mam zamiar Rexa BARDZO doinwestowac
Wystrojona na malym doladowaniu aby bylo bezpiecznie Jesli ktos ja zechce moze MOCNO isc w gore bo jest na to przygotowana. Na dzien dzisiejszy 460Hp / 560Nm @ 0.6 bar. Cena pod zdjeciami
Specyfikacja :
Greddy Twin Turbo Kit
Greddy Twin Turbo Intercooler
CJ Motorsports Zwrot Paliwa
Greddy BOV Type RS
Greddy Aluminum BOV Flansza
NGK zimne świece
tuleje Darton
kute tłoki ARIAS Custom Made
kute korbowody SCAT
śruby głowne
śruby głowicy
uszczelki głowic
panewki głowne ACL Race
panewki korbowe ACL Race
sprężynki/tależyki Supertech
zestaw uszczelek silnika
wtryskiwacze paliwa RC
wieksza chlodnica KOYO
chłodnica oleju STILLEN
podwójna pompa paliwa CJ motorsports
Wydech Greddy EVO TT
Gwint Tein SS + EDFC
JWT Sprzęgło 350Z
JWT koło zamachowel 350Z
Wzmocnione półosie firmy DRIVESHAFTS
AEM Plug and play Management komputer sterujący
Apexi AVCR
Defi-Link Boost
Defi-Link Oil Temp
Defi-Link Exhaust Temp
Defi-Link Control Unit II
AEM AFR
Kubełkowe fotele SPARCO Prestige
Pasy Czteropunktowe Sparco
Volk Racing GTC Gold 19 cali
Toyo proxes T1R 285/35r19 tył 245/35R19 przód
Body kit NISMO
folia czarny mat
Cena 99.999 zł ( do negocjacji / zamiana na coś fajnego też wchodzi w grę )
o żesz k***wa!!! Oo jest moc... aż się boje spytać co będzie z rx-em skoro sprzedajesz to cudo... zacznę offtop, co Cie skłoniło do sprzedaży tak doinwestowanego modelu i czemu sprzedajesz go na korzyść rx-a? myślę że jesteś jedną z niewielu osób która może wypowiedzieć się na temat porównania tych dwóch samochodów, mógłbyś to zrobić?? odnośnie komfortu, utrzymania, jazdy na co dzień, dostępności gratów itp itd, byłbym naprawdę wdzięczny bo puki co to tylko internetowe bzdury wyczytywałem na ten temat.
swoją drogą wielki szacun za ten projekt, mnie położył na kolana.
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-10-16, 19:35
adamsud cena do negocjacji
Mike wielkie dzieki. Jesli chodzi o sprzedasz - moze glupio zabrzmi ale Rex jest dla mnie tym jedynym, wybranym. Do Zety nie mam jakiejs MEGA wielkiej slabosci, do Mazdy wrecz przeciwnie.
Porownania zbytniego nie mam gdyz Zeta prawie od razu byla przerabiana. Auto 2-osobowe bardzo slaba widocznosc z tylu, w pasach 4 punktowych obracasz tylko glowe, zwyklych nie mam ,dzwiek dwoch pomp paliwa w kabinie i pssssttt co chwila - czyli cos PIEKNEGO :D. A teraz tak realnie : 350Z jest juz dlugo na rynku i dostepnosci z czesciami nie ma zadnych, po bulki do sklepu tym potworkiem jezdzilem codziennie i nic mnie nie denerwowalo - banan non stop. Zeta jest BARDZO ciezka - 1600 kilo cos tam i jak jest seryjna to odczuwa sie troszke ta wage w porownaniu do Mazdy. Bardzo fajne auto mimo wszystko na pojezdzawki, daje wiele, wiele radosci. Jednak majac wybor : RX8 - seryjne 350Z - zdecydowanie ROTARY Kwestia gustu oczywiscie,
Ostatnio zmieniony przez mlody 2013-10-16, 19:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-10-16, 20:06
Nie wiem co Ci jeszcze mam napisac, silnik wytrzymalszy, seryjna mniej pali, moim zdaniem tansza w eksploatacji Bardziej narwane i agresywniejsze od Rexa jest.
Auto: RX-7 FC Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Paź 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-10-16, 21:42
Naprawdę fajny wózek, ale wybór słuszny
_________________ Posiadam niemal wszystkie części używane do RX8, niezbędną wiedzę wynikającą z rotacyjnego zboczenia, zaplecze warsztatowe i zawsze szczere chęci do pomocy przy Rexie.
Tel 533 533 720