Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: boletz
2014-11-10, 12:26
Brak wspomagania
Autor Wiadomo
123SZCZEPAN321 

Auto: RX8
Doczy: 31 Sie 2009
Skd: PŁAZA
Wysany: 2009-10-01, 21:21   Brak wspomagania

Witam Wszystkich Serdecznie !!!
Mam problem, który dotyczy wspomagania. Miałem lekko pukniętą RX-8 z przodu. Zrobiłem z nią wszystko za wyjątkiem wspomagania ponieważ tam jeszcze nie zaglądałem jednak świeci mi się oczywiście kontrolka położenia kierownicy, ale sprawa leży w tym, że nie mam wspomagania. Myślę, że przy uderzeniu musiało coś się odłączyć albo popsuć ponieważ pytałem elektryka, który powiedział mi, że poduszka, która została wystrzelona w tym uderzeniu ma się nijak do wspomagania, które działa zupełnie oddzielnie podobno.
Nie sprawdzałem jeszcze tych dwóch kostek podłączonych do wspomagania czy jest w nich napięcie ani samego mechanizmu. Jak myślicie co to może być za problem? Jak podłączyłem pod komputer to wyskoczył błąd czujnika kąta skrętu kierownicy, którego się nie dało usunąć pewnie dlatego, że usterka jest trwała i trzeba ją naprawić. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Adrian
Ostatnio zmieniony przez Pit 2009-12-13, 14:48, w caoci zmieniany 1 raz  

Retro 

Auto: RX-8 GT
Pomg: 8 razy
Doczy: 23 Wrz 2008
Skd: WuWuA
Wysany: 2009-10-02, 00:09   

Sprawdź czujnik położenia kolumny kierownicy

123SZCZEPAN321 

Auto: RX8
Doczy: 31 Sie 2009
Skd: PŁAZA
Wysany: 2009-10-02, 16:33   

Dzięki za sugestię. A mógłbyś mi wytłumaczyć gdzie on dokładnie się znajduje i czy jego odczyt zależy może od tych dwóch śrub które trzymają kolumnę kierownicy zaraz pod tą plastikową osłoną?
Pozdrawiam

Luk@s 

Auto: RX-8
Doczy: 01 Wrz 2009
Skd: Łódź
Wysany: 2009-10-21, 19:22   

123SZCZEPAN321 napisa/a:
Jak podłączyłem pod komputer to wyskoczył błąd czujnika kąta skrętu kierownicy

Tu chodzi o maglownice na 90%... niestety. Autko nie "dostało" w przednie koło ?. Prawdopodobnie masz do wymiany maglownice... Możesz też spróbować oddać ją do regeneracji bo i tak dają tam 12 m-cy gwarancji. Regeneracja w Łodzi 600-800 PLN

Retro 

Auto: RX-8 GT
Pomg: 8 razy
Doczy: 23 Wrz 2008
Skd: WuWuA
Wysany: 2009-10-22, 01:24   

Kurde czytałem ten temat dawno temu na prędkości i zapomniałem odpisać.
Jutro postaram się pogrzebać (jak nie zapomnę) i może nam się uda coś wykminić :)

Luk@s 

Auto: RX-8
Doczy: 01 Wrz 2009
Skd: Łódź
Wysany: 2009-10-22, 09:34   

Jak byłem oglądać ReX'a w PL to właśnie jak dojechałem na miejsce po 400 km to okazało się że świeci właśnie ta kontrolka. W ASO na przeglądzie powiedzieli że maglownica jest do wymiany u nich byłą to kwota ok 7k PLN + robocizna :shock: A autko i tak okazało się robione z każdej strony więc odpuściłem i poszukałem czegoś w DE :-D .

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: