Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-10-22, 15:14
To specjalisto od RX8 powiedz mi gdzie jest te oryginalne 11 gĹosnikĂłw BOSE? Chetnie sie dowiem gdzie zgupiĹem je liczÄ c je u siebie w aucie. Wiec jak moze policzysz je w swoim to mi powiesz gdzie sie znajdujÄ .
hmm dyskusja raczej miala dotczyc oceny samochodow z allegro ale niech wam bedzie:) jestem nowy to nalezalo mnie od wyzywac:) i od razu musze byc traktowany jako ten co sie nie zna bo tu wszyscy sie znaja a ja przeciez jestem nowy:) Ja posilkowalem sie tym co wiem ze strony mazdausa.com jak jeszce na niej widniala rx8 2008 bo teraz jest juz model 2009 i jego specyfikacja jest faktycznie rozpisana na 9 glosnikow:) ale wyraznie byla mowa o systemie 390W 11 glosnikow + wzmacniacz. i do tego graficzna ilustracja rozmieszczenia glosnikow: 2 x w drzwiach przedniech (glosniki ze wzmacniaczami zintergrowanymi), 2 x tweeter 1x FRONT 2X w drzwiach tylnych (niewidoczne, zabudowane ) i 2X na polce z tylu + 2 x tweeter na polce. Tez mnie to zaskoczylo ale diagram na stronie wskazywal obrotowy wizerunek samochodui umiejscowienia poszcegolnych sekcji glosnikow. Teraz rzeczywiscie nie moge znalezc linka bo sie zminila sekja Rx8 na model 2009.
Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-10-22, 16:45
Nikt Cie nie wyzywa. No offence ja tez kiedys byĹem nowy ale sie zazwyczaj nie odzywaĹem. A Tu poprostu widze co w katalogach i co mam w aucie. CHoc nie pogardziĹbym jakbym miaĹ 11 a nie 9 Jak ukryte w drzwiach?Bo ja z retro liczyĹem i liczyĹem i
1 x FRONT
2 x Tweeter
2 x przednie doorsy
2 x tylna pĂłĹka
ciekawi mnie gdzie sa te dwa jeszcze wie ktos moze?
spoko:) nie chce sie madrzyc i tworzyc herezji ale ja to po prostu przeczytalem na stronie mazdausa.com. i byla tam graficzna ilustracja i rozmiary tych glosnikow. na tylnej polce sa takze glosniki wysokotonowe obok tych 2 glownych w polce i je nawet widac pod pokrywami. 2 glosniki sa takze wg animacji (ktorej juz nie ma niestety jako dowod chialem wyslac link) z mazdausa.com w tylnych drzwiach i rzeczywiscie prowadza tam jakies przewody w oslonie a w drzawiach nie ma zadnych lampek i swiatelek obrysowych wiec po co byly by tam kable?
PS. W sumie to chodzilo mi o to ze ten samochod na zywo super wyglada o ktorym pisaliscie nawet za taka kase i jestem pewien ze ktos sie nie naiego skusi bez znaczenia czy tam jest blad w opisie czy inna interpretacja "komponentu" ktora nie jest rownoznaczna z glosniekiem:) ale to drugorzedna sprawa. Zmieniarka i wzmacniacz to tez komponent sysytemu prawda?:) BTW; Gra i jezdzi jak na RX8 przystlo, super i tyle:)
sprowokowaliscie mnie i nie wytrzymalem:) jako ze rozmawialo mi sie z wlascicielem bardzo milo przy ogladaniu samochodu postanowilem wykonac telefon i sie dokladnie zapytac: odpowiedz byla nastepujaca: seryjne BOSE wg niego to : 11 glosnikow i wzmacniacz z cyfrowym procesorem dzwieku i elektronicznym filtrem czestotliwosci o nazwie AudioPilot..
1X 8 cm centrefill speaker
2x 5cm mid-high range speakers in the garnish mirrors
2x 23cm powerNd woofer with an integrated amplifiers in the front doors
2x 16.5 Neodymium low mid range speakers in the rear door
2x 15x23cm woofers
2x 5cm mid-high range
Wysłany: 2009-10-22, 22:54
Z tego samego linka z ktorego korzystaĹes jak poczekac to pisze jak byk
"9 (sĹownie nine) high performance speakers with 5 channel amplifier"
i wĹasnie z tej informacji tez czerpaĹem bo po wpisaniu w google rx8 bose soundsystem ta strona wyskakuje jako jedna z pierwszych i pomimo tego ze to sie tam obraca i pokazuja te gĹosniki i wypisuja to nadal piszÄ o 9:)
PS. Moderatora prosi sie o wydzielenie z tematu o zakupie tematu o systemie dzwiekowym bose bo sie zrobiĹ mini burdel chyba ze tu sie za to gĹowy nie urywa:P
Auto: GTI P mk7 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2009 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-10-25, 17:24
CoĹ im siÄ powaliĹo bo u mnie nic z tylnych drzwi nie gra . Ciekawe, niech wĹaĹciciel czerwonej otworzy tylne drzwi i wtedy siÄ wyjaĹni , albo niech ucho przyĹoĹźy.
Wysłany: 2009-10-25, 23:06
Marco7 napisał/a:
CoĹ im siÄ powaliĹo bo u mnie nic z tylnych drzwi nie gra . Ciekawe, niech wĹaĹciciel czerwonej otworzy tylne drzwi i wtedy siÄ wyjaĹni , albo niech ucho przyĹoĹźy.
Wlasciciel czerwonej to zawodowy kĹamca :] i chyba juz nie ma odwagi sie odezwac po tej akcji z reklamowniem swojego auta :]