Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: boletz
2014-11-10, 12:25
Audio BOSE w RX-8
Autor Wiadomość
Raptor 

Auto: RX8
Wysłany: 2009-10-22, 15:07   Audio BOSE w RX-8

Ghostdog napisał/a:
BTW. Glosnikow ma 11 seryjne BOSE:) i wzmacniacz BOSE:) pieknie gra:) pod maska tez piekna muzyka;)

bose ma 9 głośników - na akcji pisze że system bose złozony z 12 komponentów
Ostatnio zmieniony przez Retro 2009-10-23, 00:24, w całości zmieniany 1 raz  

wOOx 

Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3
Wysłany: 2009-10-22, 15:14   

To specjalisto od RX8 powiedz mi gdzie jest te oryginalne 11 głosników BOSE? Chetnie sie dowiem gdzie zgupiłem je licząc je u siebie w aucie. Wiec jak moze policzysz je w swoim to mi powiesz gdzie sie znajdują.

Wg ASO Dyga na przykłąd jest ich 9
http://www.mazda-dyga.pl/cennik/mazdarx8.pdf

Przedmówca dobrze gada:) polać mu :D

Gohstdog 

Auto: Mazda RX8 Revolution
Wysłany: 2009-10-22, 16:15   

hmm dyskusja raczej miala dotczyc oceny samochodow z allegro ale niech wam bedzie:) jestem nowy to nalezalo mnie od wyzywac:) i od razu musze byc traktowany jako ten co sie nie zna bo tu wszyscy sie znaja a ja przeciez jestem nowy:) Ja posilkowalem sie tym co wiem ze strony mazdausa.com jak jeszce na niej widniala rx8 2008 bo teraz jest juz model 2009 i jego specyfikacja jest faktycznie rozpisana na 9 glosnikow:) ale wyraznie byla mowa o systemie 390W 11 glosnikow + wzmacniacz. i do tego graficzna ilustracja rozmieszczenia glosnikow: 2 x w drzwiach przedniech (glosniki ze wzmacniaczami zintergrowanymi), 2 x tweeter 1x FRONT 2X w drzwiach tylnych (niewidoczne, zabudowane ) i 2X na polce z tylu + 2 x tweeter na polce. Tez mnie to zaskoczylo ale diagram na stronie wskazywal obrotowy wizerunek samochodui umiejscowienia poszcegolnych sekcji glosnikow. Teraz rzeczywiscie nie moge znalezc linka bo sie zminila sekja Rx8 na model 2009.

wOOx 

Wysłany: 2009-10-22, 16:45   

Nikt Cie nie wyzywa. No offence ja tez kiedys byłem nowy ale sie zazwyczaj nie odzywałem. A Tu poprostu widze co w katalogach i co mam w aucie. CHoc nie pogardziłbym jakbym miał 11 a nie 9 :P Jak ukryte w drzwiach?Bo ja z retro liczyłem i liczyłem i
1 x FRONT
2 x Tweeter
2 x przednie doorsy
2 x tylna półka

ciekawi mnie gdzie sa te dwa jeszcze wie ktos moze?

Retro 

Auto: RX-8 GT
Wysłany: 2009-10-22, 17:17   

Trochę dziwne to co piszesz Gohstdog :P Jak to 2 zabudowane w tylnich drzwiach ? Po co komu (po co robić ?) zabudowane głośniki ?

Gohstdog 

Wysłany: 2009-10-22, 17:25   

spoko:) nie chce sie madrzyc i tworzyc herezji ale ja to po prostu przeczytalem na stronie mazdausa.com. i byla tam graficzna ilustracja i rozmiary tych glosnikow. na tylnej polce sa takze glosniki wysokotonowe obok tych 2 glownych w polce i je nawet widac pod pokrywami. 2 glosniki sa takze wg animacji (ktorej juz nie ma niestety jako dowod chialem wyslac link) z mazdausa.com w tylnych drzwiach i rzeczywiscie prowadza tam jakies przewody w oslonie a w drzawiach nie ma zadnych lampek i swiatelek obrysowych wiec po co byly by tam kable?

PS. W sumie to chodzilo mi o to ze ten samochod na zywo super wyglada o ktorym pisaliscie nawet za taka kase i jestem pewien ze ktos sie nie naiego skusi bez znaczenia czy tam jest blad w opisie czy inna interpretacja "komponentu" ktora nie jest rownoznaczna z glosniekiem:) ale to drugorzedna sprawa. Zmieniarka i wzmacniacz to tez komponent sysytemu prawda?:) BTW; Gra i jezdzi jak na RX8 przystlo, super i tyle:)

Retro 

Wysłany: 2009-10-22, 20:04   

Gohstdog napisał/a:
i byla tam graficzna ilustracja i rozmiary tych glosnikow

Możesz się tym z nami podzielić ?;) Ja się chętnie doedukuję :)

Gohstdog 

Wysłany: 2009-10-22, 21:14   

sprowokowaliscie mnie i nie wytrzymalem:) jako ze rozmawialo mi sie z wlascicielem bardzo milo przy ogladaniu samochodu postanowilem wykonac telefon i sie dokladnie zapytac: odpowiedz byla nastepujaca: seryjne BOSE wg niego to : 11 glosnikow i wzmacniacz z cyfrowym procesorem dzwieku i elektronicznym filtrem czestotliwosci o nazwie AudioPilot..

http://www.mazda.co.uk/or...e-sound-system/

1x 5 channel amplifer with digital processing

1X 8 cm centrefill speaker
2x 5cm mid-high range speakers in the garnish mirrors
2x 23cm powerNd woofer with an integrated amplifiers in the front doors
2x 16.5 Neodymium low mid range speakers in the rear door
2x 15x23cm woofers
2x 5cm mid-high range

po policzneiu wychodzi faktycznie 11 glosnikow + 1 wzmacniacz = 12 komponentow

wOOx 

Wysłany: 2009-10-22, 22:54   

Z tego samego linka z ktorego korzystałes jak poczekac to pisze jak byk

"9 (słownie nine) high performance speakers with 5 channel amplifier"

i własnie z tej informacji tez czerpałem bo po wpisaniu w google rx8 bose soundsystem ta strona wyskakuje jako jedna z pierwszych i pomimo tego ze to sie tam obraca i pokazuja te głosniki i wypisuja to nadal piszą o 9:)

PS. Moderatora prosi sie o wydzielenie z tematu o zakupie tematu o systemie dzwiekowym bose bo sie zrobił mini burdel chyba ze tu sie za to głowy nie urywa:P

Retro 

Wysłany: 2009-10-23, 00:16   

No niby tak piszą ale na tym obrazku faktycznie coś jakby było w tylnich drzwiach:
16.5 Neodymium low mid range speakers in the rear doors

Dzwine by to było... hmm... bede w swoim rozkręcał radio to i może tam zajrzę :)

Marco7 

Auto: GTI P mk7
Wysłany: 2009-10-25, 17:24   

Coś im się powaliło bo u mnie nic z tylnych drzwi nie gra :lol: . Ciekawe, niech właściciel czerwonej otworzy tylne drzwi i wtedy się wyjaśni ;) , albo niech ucho przyłoży.

P.S.
Tutaj też piszą 9 głośników http://www.allcarcentral....cs_RX8_2008.pdf

Kiedyś miałem pdf w którym była RX-8 i miała ładnie wyszczególnione głośniki, też było 9.

wOOx 

Wysłany: 2009-10-25, 23:06   

Marco7 napisał/a:
Coś im się powaliło bo u mnie nic z tylnych drzwi nie gra :lol: . Ciekawe, niech właściciel czerwonej otworzy tylne drzwi i wtedy się wyjaśni ;) , albo niech ucho przyłoży.
Wlasciciel czerwonej to zawodowy kłamca :] i chyba juz nie ma odwagi sie odezwac po tej akcji z reklamowniem swojego auta :]

Odpowiedz do tematu